Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)"— Sunum transkripti:

1 LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)

2 LOLİUM PERENNE

3 LOLİUM PERENNE Çok yıllık,fakat kısa ömürlü olan bitki, yumak formunda, 30-50cm kadar boylanabilir. Sürünücü gövdeye sahip olmakla beraber, iyi yetişme ortamlarında ve bakımlı yerlerde , kök boğazından çok sayıda yan sürgünler vererek(kardeşlime) iyi bir yeşil örtü oluşturur.Yumak formlu bitkinin gençken dip tarafındaki gövde kısımları , zaman zaman kırmızımtırak bir renk göstermesine rağmen , bitki yeni biçilmişte olsa bol ve taze yaprakları ile canlı yeşil rengini korur.(şekil 1)

4 (şekil 1:)

5 LOLİUM PERENNE Yapraklar açık canlı bir yeşillikte , parlak, düzgün , hafif içe kıvrık, yaprak ayası genişçe (2-6mm) sert ve oldukça dayanıklıdır.çok çabuk büyüdügü için , baskı ve çiğnenme zararlarını kısa sürede giderebilir. Gerek gövde gerek yaprak tekstürü, diger ince olan çim bitkilerine göre kaba sayılabilecek bir yapıda olduğundan “halı çimi” için uygun olmayabilir.

6 Degişik karakterlerde oldukça fazla kültüvarı bulunmaktadır.
Çimlendirmede;Poe pratensis , Festuca rubra ile iyi bir örtü oluşturur.

7 Bitki kuraklıga ve donlara karşı duyarlıdır
Bitki kuraklıga ve donlara karşı duyarlıdır. Kışın kısada olsa , gelişmesini durdurur. İlıman iklimlerde kışında canlı yeşilligini korur. Killi topraklarada ve nemli yerlerde iyi gelişir. Geçici tuzluluga da dayanıklıdır.

8 Bitki tohumla yetiştirilir
Bitki tohumla yetiştirilir. Tohumları diğer çim türlerine göre oldukça büyüktür(1000 tane ağırlığı 2kg).kolayca tohumu elde edilir ve çimlenme gücü yüksektir(%85-90). İyi bakimla ilk haftadan itibaren gün içinde tüm alanda canlı bir yeşillik elde edilebilir. Biçme yüksekligi 3-5cm olmalıdır.

9 Kısa sürede çimlenmesi ,çimlenme gücünün yüksek olması ve renginin canlı yeşillikte olması bitkiyi sıkça kullanılan karışımlardan biri olmasını sağlamıştır. Çok iyi alt çim özelliği gösterir;asıl amaçlanan çimler(üst çimler) güçlenene kadar alanı kapalı tutar.Karışımda terine göre %5-20 arasında kullanılır. Yalın düşünüldüğünde m² ye 20-40gr tohum düşecek şekilde ekim yapılmalıdır.

10 %15 Lolium Perenne Gator %65 Festuca Arundinacea Eldorado %20 Poa Pratensis Enprima


"LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları