Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ"— Sunum transkripti:

1 Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
ANKUZEM UYGULAMALARI Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ

2 ANKUZEM’ in Geçmişi 2001 yılında Ankara Üniversitesi UE yapmaya için karar verdi. 2002 yılında ANKUZEM kuruldu. 2003 yılında ANKUZEM hizmete başladı. yılında TURMOB için ürettiği muhasebe eğitimi CD’lerinde başarılı oldu.

3 ANKUZEM ’in vizyonu nedir?
Herkese, yaşam boyu, sınırsız öğrenme UE yüz yüze eğitime alternatif değil, en az yüz yüze eğitim kadar etkili bir seçenek olarak görülüyor.

4 ANKUZEM ’in sorumlulukları nedir?
Bilgi ve birikimini eğitime ve öğrenmeye ihtiyacı olan herkese yaymak. Yüz yüze karşılanmayan belirli eğitim ihtiyaçlarını karşılanabilir hale getirmek. Farklı öğrenme koşullarının öğrenme de engel oluşturmasını önlemek.

5 ANKUZEM’ in Hizmet Birimleri
Öğretim tasarımı birimi Media yapım birimi Programlama birimi Sayısal yayıncılık birimi Araştırma-Geliştirme birimi

6 ANKUZEM uygulamaları “İLİTAM” Lisans Tamamlama Eğitimi
ECDL Sertifika Programı Akıllı sınıf uygulamaları IP MULTICAST Video on Demand Ankara Üniversitesi Video Yayınları TÖMER Uzaktan Türkçe Eğitim Merkezi

7 “İLİTAM” Lisans Tamamlama Eğitimi
2 yıllık lisans tamamlama programıdır. güz döneminde 500 öğrenci. Çeşitli illerde danışmanlık hizmeti. Yaklaşık ön lisans mezununa lisans diploması olanağı sağlama.

8 “İLİTAM” Lisans Tamamlama Eğitimi
Temel öğrenme kaynakları basılı materyaller, video CD'ler ve online öğrenme kaynakları (web sitesi) olacaktır. Öğrenciler mail ve chat aracılığı ile sürekli, yüz yüze iletişim yoluyla ise belirli periyotlar içinde danışmanlık hizmeti alacaklardır. Sınıf geçme sistemi uygulanacaktır.

9 “İLİTAM” Lisans Tamamlama Eğitimi
Kullanılacak forum sayfaları ise öğrencilerin birbirleri ve öğretim elemanları ile belli konuları tartışabilmelerini, sorularına cevap bulmalarını sağlayacaktır. Bilgisayar kullanma konusunda kendini yetersiz hisseden İLİTAM öğrencilerine ayrıca bu konuda online eğitim verilecektir.

10 ECDL Sertifika Programı
19 Eylül 2005 tarihinde başladı. Dünya üzerinde yaklaşık 150 ülkede geçerli sertifika veriliyor. ECDL Programı, tümüyle internet temelli eş zamansız uzaktan eğitim yöntemlerine dayanıyor. Bilgisayar okuryazarlığı becerileri kazandırmayı hedefliyor.

11 ECDL Sertifika Programı
Programa kaydolan öğrenciler; Yazılı dokümanları okuyarak, sesli anlatımları dinleyerek, video ve animasyonları izleyerek, Alıştırma-uygulama yaparak, tartışmalara katılarak ve soru sorarak öğrenme etkinliklerine katılabilecek.

12 ECDL Sertifika Programı
Masaüstü destek sistemi sayesinde de öğrencilere ANKUZEM ’de görevli personel tarafından teknik destek sağlanacak. Yeterli performansı gösterdiği belirlenen öğrenciler belirli periyotlarla sınava davet edilecek.

13 ECDL Sertifika Programı
Katılımcılar her biri kişilik sanal sınıflara atanacak. Bu sınıfların her birine danışmanlık ve destek hizmeti vermekle görevli personel tahsis edilecek.

14 Akıllı sınıf uygulamaları
Bireysel Temelli Sınıf (BTS) Grup Temelli Sınıf (GTS) Televizyon Destekli Sınıf (TDS)

15 IP MULTICAST IP Multicast (çoklu yayın) tabanlı "etkileşimli uzaktan eğitim" uygulamasıdır. Etkileşimli olduğu için eğitimin verimliliği artmıştır. Zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamıştır. ULAKNET aracılığı ile eğitim noktalarının tamamına iletilir.

16 Video on Demand Eş zamanlı öğretimin mümkün olmadığı durumlarda veya eş zamanlı öğretimi desteklemek amacı için yararlıdır. VoD, ülkemizde Merkez stüdyomuz ya da farklı mekanlarda uzman eğitim ve teknik kadro danışmanlığında hazırlanıp sunulan bir uygulamadır.

17 Ankara Üniversitesi Video Yayınları
Ankara Üniversitesi'nde ya da diğer üniversitelerde düzenlenen konferans, sempozyum gibi etkinlikler, çeşitli törenler ve özel söyleşiler canlı olarak yayınlanmaktadır. Yayınlar, Ankara Üniversitesi'nin öncülüğünü yaptığı IP Multicast yöntemiyle, Türkiye'deki tüm üniversitelere ulaşmaktadır.

18 TÖMER Uzaktan Türkçe Eğitim Merkezi
1984 yılından dil eğitimine başlayan TÖMER 1998 yılında Uzaktan Türkçe Öğretimine başlamıştır. 1998 yılında ANKUZEM henüz kurulmamıştı. TÖMER uzaktan eğitime Mobilsoft ile başlamıştır. Ankara Üniversitesi rektörlüğüne bağlıdır.

19 Kaynakça http://www.ankuzem.ankara.edu.tr/hakkimizda.htm

20 Kaynakça http://www.ankara.edu.tr/yazi.php?yad=4000
ANKUZEM müdürü Yrd. Doç. Nurettin Şimşek ile görüşme


"Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları