Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZIM KURALLARI. SORU 1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili yazım yanlışı yapılmamıştır? A)Sınavda Ankara üniversitesini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZIM KURALLARI. SORU 1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili yazım yanlışı yapılmamıştır? A)Sınavda Ankara üniversitesini."— Sunum transkripti:

1 YAZIM KURALLARI

2 SORU 1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili yazım yanlışı yapılmamıştır? A)Sınavda Ankara üniversitesini kazanmış. B)Bu kanunları Devlet uygulamak zorundadır. C)Bu “Kar” romanının içeriğini herkes merak ediyor. D)Kongre 24 şubat’ta Bolu’da yapılacaktır.

3 CEVAP: C

4 SORU 2 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de,da”nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır? A)Onu birde okuldan arasaydın. B)Ne Ayşe nede Çiğdem beni aradı. C)Ahmet’te çiçeklerden bir demet aldı. D)Giderken yanıma yolluk da aldı.

5 CEVAP: D

6 SORU 3 Aşağıdakilerin hangisinde sayıların yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Kitapta yirmi iki şiir vardı. B)Kızım sekiz yaşına bastı. C)Hepimiz 10’ar soru çözdük. D)Sınavda 7’nci olana da ödül verdiler.

7 CEVAP: C

8 SORU 4 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gün ve ay isimlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Ahmet Dede Perşembe akşamları torunlarına masal anlatır. B)Bu yıl Şubat ayı çok soğuk geçti. C)10 Temmuzda tatile çıkacağız. D)Pazartesi günü tiyatroya gideriz.

9 CEVAP:B

10 SORU 5 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? A)Öğretmen yüzü görmeden okur yazar olmuştu. B)Aklına ne geldiyse giderayak valize tıkıştırmıştı. C)Kendine çekidüzen verip odadan çıktı. D)Eski gelişmelerimde işlerimi ayak üstü görüp giderdim.

11 CEVAP:C

12 SORU 6 Bu maç yarın akşam ………’te başlayacakmış. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilirse yazım yanlışı meydana gelmez? A)19.30 B)20.40 C)21.45 D)22.20

13 CEVAP:C

14 SORU 7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Sen gül ki ben mutlu olayım. B)Kardeşim önümüzdeki yıl mezun olacak. C)Bizimki gazete okumayı çok sever. D)Ne varki sabahın bu saatinde erken kalktınız?

15 CEVAP:D

16 SORU 8 Mehmet:Türkiye’nin doğusunda kışın bol kar yağışı görülür. Yunus:Kuzey Afrika’ya çöl iklimi sahiptir. Kenan:Güney Doğu Anadolu GAP’la şahlanacaktır. Rıza:Ülkemizin batı kıyıları çok girintili çıkıntılıdır. Hangi öğrencinin verdiği örnekte yön isimlerinin yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır? A)Kenan B)Rıza C)Mehmet D)Yunus

17 CEVAP:A

18 SORU 9 Yukarıdaki helikopterde “de,da”nin yazımının yanlış olduğu alana inecektir. Buna göre,helikopter hangi alana inmelidir? A)Onun da burada olmasını isterdim. B)En üzüntülü günlerimizde varlığında şenlenirdik. C)Bu sözü duyunca merakım daha da arttı. D)Çay bahçesi gerçektende şirin bir yerde.

19 CEVAP:D

20 SORU 10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır? A)Okuma - yazma oranı %90’nı bulmuştu köyde. B)Bu ülkede 2.5 milyon kişi yaşıyor. C)Bu uygulama 1935’ten beri devam ediyor. D)Bu denizde iki yüzden fazla balık türü var.

21 CEVAP:A

22 SORU 11 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)İşe girmek için THY’ye dilekçe vermiş. B)Babası yıllardır TRT’de çalışıyor. C)TBMM’nin kararlarına herkes saygı göstermeli. D)DDY’nin zarar etmemesi için çalışıyoruz.

23 CEVAP:B

24 SORU 12 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Okuyup Vali olmayı çok isterdim. B)İş yeri Cumhuriyet Caddesi’nde bulunuyordu. C)”Seher Yeli” adlı şiiri sınıfa getirmişti. D)Almancayı çok güzel konuştuğunu söylerdi.

25 CEVAP:A

26 SORU 13 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır? A)Huzur verir insana karşıki dağlar. B)Kapıyı çalsak bizi içeri alır mı ki? C)Soruyu anlaki çözmen kolaylaşsın. D)Sabahki kavgadan haberin var mı?

27 CEVAP:C

28 SORU 14 Aşağıdaki altı çizili sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır? A)Öğrencilerin sıkboğaz etmenin bir yararı yok. B)Yeni öğretmenimiz çok özverili bir insandı. C)Akşamüstü bir dostun kapısını çaldık. D)Göstericileri dağıtmak için bibergazı sıktılar.

29 CEVAP:D

30 SORU 15 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A)Sizde bu düğüne katılacak mısınız? B)Yarından tezi yok, onlara da haber vermek gerekir. C)Dili olsa da halimi anlatsa eşyalar. D)Yerinde olsam bu kazağı seçerdim.

31 CEVAP:A

32 SORU 16 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır? A)Alışkanlıklar kolay kolay terk edilmez. B)Sağlığına kavuştuğu için şükrediyor. C)Farketmez, bu gömleği sana da alabiliriz. D)Irak’ta yüzlerce masum insan katlediliyor.

33 CEVAP: C

34 SORU 17 Aşağıdaki hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmıştır? A)Sporcu bu madalyayı 6’ncı kez alıyormuş. B)Yarışmada ilk 4’e girene ödül verilecek. C)Bu arsanın 3’te 2’si belediyenindir. D)Deneme sınavında 12’inci olmuş.

35 CEVAP:D

36 SORU 18 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı söz konusudur? A)Bu yaramaz çocuk tüm planlarımızı alt üst etti. B)Bu semtten on iki yıl önce taşındık. C)Her gün okula servisle giderdik. D)Birdenbire hava karardı,göz gözü görmez oldu.

37 CEVAP:A

38 SORU 19 Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır? A)Bu sokağın sonunda Mehmet Dayım oturuyor. B)İstanbul boğazı gece bir başka güzelliğe bürünmüştü. C)Çin Malları tekstilcilere zor günler yaşatıyor. D)Güzel Türkçemize sahip çıkalım.

39 CEVAP:D

40 SORU 20 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Bugünlerde ona bir haller oldu. B)Bir gün beni sende anlarsın. C)İlacı içince ağrılarım azalıyor. D)Halamın oğlu da üniversitede okuyor.

41 CEVAP:B

42 SORU 21 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? A)Bu kitabın fiatını öğrenemedik. B)Neden bizimle gel miyorsun? C)Bu eser diğer yayınevlerince de basılmış. D)Onu herkesin okuması gerekdiğini düşünüyorum.

43 CEVAP:C

44 SORU 22 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Her konuşmasında hukukun üstünlüğünden bahsediyordu. B)Cumhuriyetinde temeli Sivas’ta atılıştı. C)Bu odaların hiçbiri güneş görmüyor. D)Tatile giderken yanına birkaç kitap aldı.

45 CEVAP:D

46 SORU 23 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Kendinizi sıksık eleştirir misiniz? B)Eleştirilmekten korkar mısınız? C)Daha çok hangi yönünüzü eleştiriyorsunuz? D)Başkalarını niçin eleştirmiyorsunuz?

47 CEVAP:A

48 SORU 24 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? A)Ailesinin bütün yükü onun sırtındaydı. B)Bugün siyah çeketimi giyeceğim. C)Servis saat 07.15’de kapının önünde olacak. D)Bu iş için gerekli parayı bulamıyacağız.

49 CEVAP:A

50 SORU 25 Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımında bir yanlışlık yapılmıştır? A)Annem başımı okşadıkça geçer bütün acılarım. B)Hayatının son günlerinde yalnız kalmıştı. C)Bir zamanlar Kuzey Afrika da bizim toprağımızdı. D)İlkokul yıllarında kullandığım çanta hala sağlam duruyor.

51 CEVAP:D

52 SORU 26 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözün yazımı yanlıştır? A)Yolumuz bir ayçiçeği tarlasına düştü. B)Bu başı boş köpeklerden tüm çocuklar korkardı. C)Bu sorunu birkaç öğrenciyle paylaştım. D)Karşısındaki çocuğa art arda sorular soruyordu.

53 CEVAP:B

54 SORU 27 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır? A)Parayı vermediği mi nereden öğrendiniz siz? B)Ne yazık ki siparişleriniz biraz gecikecek. C)Bu köhne evi satsan da para etmez. D)El ele verirsek her işin üstesinden geliriz.

55 CEVAP:A

56 SORU 28 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözün yazımı yanlıştır? A)Dünkü yazısını satır satır okudum. B)Siz soruları çöze durun ben birazdan gelirim. C)İki yaramaz yan yana oturuyor. D)Yaşlı adam her şeyini kimsesizlere bağışlamış.

57 CEVAP:B

58 SORU 29 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık söz konusudur? A)Havalar o kadar soğudu ki dışarıya fazla çıkamıyoruz. B)Belliki onlar da çevre bilinci konusunda duyarsız. C)Size ne denildi ki konuşmayı kestiniz? D)Saksıdaki çiçek,sulanmadığı için solmuş.

59 CEVAP:B

60 SORU 30 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “mi”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık söz konusudur? A)Kitaptaki soruların cevaplarını defterinize yazdınız mı? B)Geceleri de bize gelmek ister mi bilmem. C)Siz de bizimle tiyatroya gelmek istiyormusunuz? D)Babam bana güzel mi güzel bir bisiklet aldı.

61 CEVAP:C


"YAZIM KURALLARI. SORU 1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili yazım yanlışı yapılmamıştır? A)Sınavda Ankara üniversitesini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları