Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BADEM ÇEŞİTLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BADEM ÇEŞİTLERİ."— Sunum transkripti:

1 BADEM ÇEŞİTLERİ

2 Nonpareil Kaliforniya  kökenli olup dünyada en fazla yetiştirilen bir  çeşittir. Ağaçları orta  kuvvette gelişir,.yayvan  ve dağınık bir  taç  yapısına sahiptir. Düzenli ve bol ürün verir. Orta  geç dönemde çiçek açar. Meyve randımanı % civarında olup dış kabuk ikiz  meyve oluşturma  oranı % 5’ler seviyesindedir. Kabuk kahverengi- koyu kahverengi, İç badem uzun oval şekilli, orta iridir. Kendine verimsiz olup tozlayıcıları; Teksas, No Plus Ultra, Carmel çeşitleridir.

3 Ferragnes Fransa’da ıslah edilen ve geç çiçek açması nedeniyle yetiştiriciliği yaygınlaşan  çeşitler arasında  yer almaktadır. Ağaçları kuvvetli gelişir. Olgunlaşma zamanı Eylül ayının 2-3 haftalarıdır. Düzenli verim verir ve erken meyveye yatar. İç badem ağırlığı 1,4 gr. olup iç randımanı % gr, ikiz badem oranı % 3-5 oranındadır. Ferraduel, Ferrastar ve Teksas çeşitleri dölleyici olarak önerilebilir.

4 Ferrastar Fransa’da  ıslah edilen geç çiçeklenen çeşitlerdendir. Ağaçları  kuvvetli gelişir  ve erken meyveye yatar. Randıman % seviyelerinde olup ikiz meyve oluşturma oranı % 10^lar civarındadır. Hasat dönemi orta geçtir. Dölleyicileri, Ferragnes, Ferraduel çeşitleridir. Nopareil ve Teksas çeşitlerine göre geç çiçek açtığı için don sorunu olan Güney Marmara, Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yetiştiriciliği önerilmektedir

5 Tuono İtalya orijinli  geç çiçek açan kendine  verimli bir çeşittir. Ağaçları kuvvetli ve yayvan gelişir. Oldukça  verimlidir. İç randımanı % oranındadır. Orta erken dönemde hasat olumuna  gelir. İkiz meyve oluşturma oranı % oranındadır.  İri  ve kaliteli badem oluşturması ve geç çiçeklenmesi nedeniyle son yıllarda yetiştiriciliği yaygınlaşmaktadır.


"BADEM ÇEŞİTLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları