Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zebrina Pendula.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zebrina Pendula."— Sunum transkripti:

1 Zebrina Pendula

2 Genel Özellikleri Bitki Türü: Perennial (İki yıldan fazla yaşayan uzun ömürlü bitki tipi) Dış Görünüşü (Betimleme): Yumuşak, çabuk büyüyen, tırmanıcı saplarında, sapların boylarından yaklaşık 5 cm daha uzun yapraklara sahiptir. Yaprakların aşağı tarafları kırmızı-mor renkli, üst kısımları gümüş rengi, mor ve yeşildir. Çiçekler beyaz renktedir. Kökeni: Meksika Yetiştiği Ortam: Ev veya serada yetiştirilmeye elverişlidir. Yapraklanma Dönemi: Yok. Çiçeklenme Dönemi: Yok. Koku: Yok.

3 Yetiştirme Kolaylığı: İsteyen herkes yetiştirebilir.
Isı Derecesi (Sıcaklık): Fahrenhayt derecesi, Santigrat derece. Nemlilik: Düşük nem. Işık İhtiyacı: Güney/Doğu/Batı yönlerinden gelen bol güneş ışığı. Toprak Tipi: Genel amaçlı olarak kullanılan saksı toprağı (yani suyu tutan ve iyi süzen bir toprak) yeterli olacaktır. Satın alınmış toprağın iyi havalandırılmış olup olmadığı kontrol edilmeli, sert ve sıkı bir topraksa yosun gübresi ve kum eklenmelidir. Sizi başarılı kılacak herhangi bir gübreleme programına dönmeden önce bitkiye toprağa yerleşmesi için bir şans tanımalısınız. Eğer kendi karışımınızı hazırlamak isterseniz: 1 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü iri taneli kum, 1 ölçü ıslak sebze gübresi veya humus (yaprak gübresi) ve bir az inceltilmiş kireç.Daima delikli bir saksı kullanmalısınız.

4 Sulama: Toprağı hiç ıslak tutmayın ve yağmur suyu kullanmak isterseniz, yağmur suyunun asitli olması ihtimaline karşı dikkatli olun. Sularken, ılık su kullanın. Gübreleme: Bahar ve yaz mevsiminde her iki haftada bir toprağı suda çözünebilir yarı yarıya sulandırılmış bir gübreyle besleyin. Böceklenme: Böceklenmeye meyillidir. Eve ya da seraya herhangi bir yeni bitki getirdiğinizde, daima böcekli olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Çoğaltma: Sapları herhangi bir zamanda budanabilir. Kesilmiş sapları, gübre karışımlı nemli bir toprakta çoğaltmak en iyi sonucu verir. Saksıyı ve bitkiyi plastik bir kılıfla (poşetle) örtüp, kauçuk bir kuşakla sarmak, nemin kaybolmasını önleyecektir. Örtülmüş saksıyı, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir köşeye veya floresan lambayla aydınlatılan bir yere yerleştirmelidir. Bir süre sonra saksısı değiştirilerek uygun karışımlı toprağına alınmalıdır. Bahçıvan Tavsiyeleri ve Bakımı: Ara sıra (yaprakları lekelenmekten önlemek için) kireçsiz ılık su ile kaplayın ve çalılık gibi gür hale getirmek için kıskaçla toplayın. Bitkiyi, bahar mevsiminde budanmış saplardan yetiştirmeye başlayın.

5

6

7


"Zebrina Pendula." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları