Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net."— Sunum transkripti:

1 Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net
HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865

2 HATİLA VADİSİ MİLLİ PARKI  İli : ARTVİN Adı : HATİLA VADİSİ MİLLİ PARKI Kuruluşu : 1994 Alanı :  ha. Konumu : Artvin ili, Merkez ilçe sınırları içerisinde, Çoruh Nehri’nin ana kollarından biri üzerinde bulunmaktadır. Vadi yaklaşık 25 km. uzunluğunda olup, birçok yan dereyle beslenmektedir.

3 Vadi boyunca değişik kayaç türleri görülmekle birlikte, bu kayaçların hemen hepsi derinlik volkanizmasının ürünüdür. Hatila Vadisi’nin genel karakteri; V tipi, dar tabanlı, genç vadi özelliğindedir. 

4 Hatila Vadisi zengin bir fauna da içermektedir
Hatila Vadisi zengin bir fauna da içermektedir. Bu fauna içerisinde en çok rastlanan yaban türleri; ayı, domuz, tilki, porsuk, yaban keçisi, sansar, çakal, atmaca, kartal, dağ horozu, Hopa engereği ile akarsularda alabalıktır.

5 Hatila Vadisi’nin gerek ilginç jeolojik ve jeomorfolojik yapısı ve gerekse özgün bitki toplulukları yöreye ülkemizde nadir rastlanan bir alan özelliğini vermektedir. Ayrıca bu doğal öğelerin birleşimi sonucu eşsiz peyzaj güzellikleri ortaya çıkmakta ve bu durum da zengin rekreasyonel potansiyel arz etmektedir.

6

7


"Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865 www.odevyaz.net." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları