Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI (Hz. Muhammed (sav) Çalışmayı Severdi-8.sınıf) Hazırlayan:Nursel YAŞAR Danışman:Yrd.Doç.Dr. Hüseyin BAYSA Fadime KIZILKAYA Kilis-2013

2 Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav)

3 biri boş vakit, diğeri de sağlıktır.”
“İki şey vardır ki insanların çoğu bunların değerini bilmekte aldanmıştır. Bunlardan biri boş vakit, diğeri de sağlıktır.” (Buhari, Rikak, 1)

4 Peygamberimiz, zamanımızı iyi işler yaparak değerlendirmemizi istemiştir.
(Keşfül Hafa, C 2, s. 232.)

5 Kıyamette herkes ömrünü ve gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nereye harcadığından ve ilmi ile amel edip etmediğinden sorguya çekilecektir. (Tirmizi) Boş vakit fırsat ve ganimettir. Faydalı iş yapmadan vakti geçirmek, vakti öldürmek olur. Dünyada yapılan her işin her nefesin hesabı kıyamette mutlaka sorulacaktır.

6 بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
“Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla” “ Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul.” (İnşirah, 7)

7 Peygamberimiz (s. a. v. ) küçük yaştan itibaren çalışmaya başlamıştır
Peygamberimiz (s.a.v.) küçük yaştan itibaren çalışmaya başlamıştır. Çocukluğunda Mekkelilerin koyunlarını otlatmış, yanında kaldığı amcasının aile bütçesine katkıda bulunmuştur.

8 Gençliğinde ticaretle uğraşmış, geçimini kendi kazancıyla sağlamıştır
Gençliğinde ticaretle uğraşmış, geçimini kendi kazancıyla sağlamıştır. Peygamber olduktan sonra da çalışmayı sürdürmüştür. İnsanlara yük olmamış, geçimini emeğiyle sağlamıştır.

9 Hz. Muhammed, (s. a. v) zamanını planlı bir biçimde kullanırdı
Hz. Muhammed, (s.a.v) zamanını planlı bir biçimde kullanırdı. Uyku ve dinlenme saatleri, misafir ve ziyaretçileri kabul edeceği zamanlar belliydi.

10 O, ibadet için zaman ayırır, ailesini de ihmal etmezdi.
Ev işleriyle ilgilenir, çocuklarıyla şakalaşır ve oynardı. Belirli zamanlarda devlet işleri ve halkın sorunları ile uğraşırdı. Tüm bunları yaparken zamanını savurganca kullanmamaya özen gösterirdi.

11 Peygamber Aleyhisselam ve arkadaşları bir sefere çıkmışlardı
Peygamber Aleyhisselam ve arkadaşları bir sefere çıkmışlardı. Herkes çok acıkmış ve yorulmuştu. Resulullah, konaklama emri verdi ve bir vahanın kıyısında konakladılar. Peygamber Aleyhisselam, bir koyun kesilsin ve pişirilip dağıtılsın, emrini verdi. Orada hazır bulunanlardan birisi:

12 “Ey Allah’ın elçisi, koyunu ben keserim. ” diyerek ayağa kalktı
“Ey Allah’ın elçisi, koyunu ben keserim.” diyerek ayağa kalktı. Koyunu kesme işi ona verildi. Bir başkası ise: “Ben de et pişirmesini bilirim.” dedi. Pişirme vazifesi de ona verildi. Bunun üzerine Peygamber Aleyhisselam şöyle buyurdu : “Ben de hep birlikte yiyeceğimiz bu yemeğin ateşi için odun toplayayım.”

13 Sahabeler hep bir ağızdan:
“Haşa ya Resulullah! Biz bütün hizmetleri görürüz. Siz de şu hurma ağacı altında istirahat edin.” dediler. Ancak Resulullah onlara şöyle cevap verdi: “Ben bilirim ki siz bütün hizmetleri görür, zahmetleri çeker, yemeği hazırlarsınız. Ancak siz çalışırken benim oturmam beni rahatsız eder.

14 “Ümmetini hizmet ettirip kendi istirahate dalan bir idareci olmak istemem. Allah, kendisini müslümanların içinde farklı muameleye tabi tutanları sevmez.” Selim Gündüzalp, Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler 2, s

15 Vaktimizi boşa harcamayalım.
O’na yakışır bir ümmet olarak bizler de zamanımızın değerini bilelim. Vaktimizi boşa harcamayalım.

16 Böyle davrandığımızda başarılı olacağımızı bilelim.
Derslerimize planlı bir şekilde çalışıp ödevlerimizi tam ve zamanında yapalım. Çok okuyup kendimizi geliştirelim. Böyle davrandığımızda başarılı olacağımızı bilelim.

17 S O N


"ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları