Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SPESİFİKASYONLAR VE LİMİTLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SPESİFİKASYONLAR VE LİMİTLERİ"— Sunum transkripti:

1 SPESİFİKASYONLAR VE LİMİTLERİ
İSTATİSTİKİ TEKNİKLER SPESİFİKASYONLAR VE LİMİTLERİ

2 Bir ürünün belirli özelliklerini yanılgıya meydan vermeyecek açıklıkta tanımlayan değerlere Spesifikasyon denir. Tasarım spesifikasyonlarının değiştirilmesi ise müşteri isteklerinin karşılanmasında zorluklar doğurabilir, ayrıca proseslerin değiştirilmesini de gerektirebilir.

3 Kontrol Limitleri hiçbir zaman Spesifikasyon Limitleri demek değildir.
Herhangi bir spesifikasyonun sahip olduğu toleranslarının oluşturduğu değerlere de  Spesifikasyon Limitleri denir. ÜSL : Üst Spesifikasyon Limiti ASL : Alt Spesifikasyon Limiti ( ÜSL - ASL ) = Spesifikasyon aralığı Kontrol Limitleri hiçbir zaman Spesifikasyon Limitleri demek değildir.

4 Kontrol Limitlerinin Spesifikasyon Limitlerine kıyasla daha dar tolerans aralıklarına sahip olmaları gereklidir.

5 Kontrol çizelgeleri: Kontrol çizelgeleri bir prosesde kontrol altında tutulmak istenilen her hangi bir özelliğin zaman içinde grafiksel olarak gösterildiği çizelgelerdir. Kontrol çizelgeleri uyarı mesajları verirler ve grafik Kontrol Limitleri veya spesifikasyon limitlerine çizgilerine çok yaklaştığı veya dışına çıktığı durumlarda önlem alınmasını sağlarlar. Kontrol çizgileri genelde kararlı olmayan prosesleri gözlemek ya da bir proseste bir değişiklik olduğunda erken uyarı sağlamak amacıyla kullanılır.


"SPESİFİKASYONLAR VE LİMİTLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları