Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM  Bu genelde deneme yanılma ile bulunabilinecek bir süreç. Ayrıca öğrenciden öğrenciye değişebilir. Ancak bir sözel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM  Bu genelde deneme yanılma ile bulunabilinecek bir süreç. Ayrıca öğrenciden öğrenciye değişebilir. Ancak bir sözel."— Sunum transkripti:

1

2

3

4  SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM  Bu genelde deneme yanılma ile bulunabilinecek bir süreç. Ayrıca öğrenciden öğrenciye değişebilir. Ancak bir sözel test daha sonra bir sayısal test şeklinde deneme çözmek zihninizin bir miktar rahatlamasını sağlayacaktır.

5

6  Konsantre olmanın anahtarı şimdide olmaktır. Şimdide değilseniz ya geçmiştesinizdir ya da gelecektesinizdir. Bu nedenle sınavda soruları çözerken kendi kendinize “şimdi 10. sorudayım”, şimdi 11. sorudayım” diye telkinde bulunun. Bu sizi çözdüğünüz soruya etkin bir şekilde odaklayacak ve konsantrasyon gücünüzü arttıracaktır.

7  İnsan zihni konsantre olduğunda sadece bir noktaya sabitlenir. Hem soruya hem de cevaba bakarsanız hem soruyu hem de cevabı tam olarak anlayamazsınız.  Sınavda hangi soruyu çözüyorsanız o sorunun soru kısmındaysanız soru kısmına odaklanın cevap kısmı o anda sizi ilgilendirmez. Cevaba geçtiğinizde cevap kısmına odaklanın.

8  ŞIKLARI SONUNA KADAR OKUYUN  Bir soru son şıkta biter. Cevapları kesinlikle sonuna kadar okuyun hiçbir cevaba balıklama atlamayın.  ÖNEMLİ BİLGİLERİN ALTINI ÇİZ  Sorulardaki önemli bilgilerin altını çizerseniz görsel dikkatinizden kaçan bilgiler dokunsal dikkatinizden kaçmaz.

9  Bir sorudaki en önemli ifade en son ifadedir. Soruda neyin istendiği çoğunlukla en son ifadede belirtilir. Bu ifadenin altını çizerek dikkatinizi verin. Çünkü beynimiz çoğunlukla “değildir, çıkarılamaz” gibi olumsuz ifadelerini olumlu algılamaya eğilimlidir. Ve bundan dolayı çok sayıda soru kaçırılır.

10  UZUN PARAGRAF SORULARINI NASIL OKUMALI?  Bu soruları önce soru bölümünden başlayarak okuyun. Önce soru bölümünü okuyun daha sonra bu bakış açısıyla paragrafı okuyun.  Özellikle bu sorularda çeldiricilerin çok olduğunu bilerek çözün.

11  HATIRLAYAMADIĞIMIZ SORULARI NASIL GEÇEBİLİRİZ?  Hatırlayamadığınız sorulara daha sonra dönmek için yanına bir soru işareti koyun ve geçin. O soruyu daha sonra hatırlayabilirsiniz. Fakat o soruda zaman kaybederseniz daha rahat yapabileceğiniz soruları kaçırabilirsiniz.

12  ÖNYARGI İLE YAKLAŞMA  Soruları çözerken sorunun ne istediği önemlidir. Sorulara önce düz, basit bir mantıkla yaklaşın ve sorunun sizden ne istediğine yoğunlaşın.

13  Çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize çözdürüp cevaplarını öğreniniz.


" SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM  Bu genelde deneme yanılma ile bulunabilinecek bir süreç. Ayrıca öğrenciden öğrenciye değişebilir. Ancak bir sözel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları