Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CHLOROPHYTUM COMOSUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CHLOROPHYTUM COMOSUM."— Sunum transkripti:

1 CHLOROPHYTUM COMOSUM

2 Botanik adı :Chlorophytum comosum
Sinonimi :Anthericum comosum Türkçe adı :Kordela Familyası :Liliaceae Vatanı :Tropik afrika

3 Genel özellikler Kökleri etlimsi,gövdesi toplu,yaprakları uzun şerit şeklinde,uzunlamasına krem rengi alaca çizgili, çiçekleri küçük ve beyaz renkli sarkıcı formda bitkilerdir

4 Ekolojik istekleri Sıcaklık : Gelişme döneminde derece ,kışın ise 8 derecenin üstünde bir sıcaklığa gerek duyar. Nem :yüksek orantılı nem ister.(%70 in üstünde) Işık :Yazın aydınlık ama güneş ışığını doğrudan alamayan yerlerde bulundurulmalıdır.Kışın ısıtılana yerlerde bulundurulmaları halinde aydınlık güneşli yerleri tercih ederler. Toprak harcı:tınlı toprak,turba,yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harçlar tercih edilir.

5 Üretim tekniği Çelik ve ayırma ile yapılır.Çelikle üretme ana bitkiden aşağı doğru sarkan kollar üzerinde bulunan genç sürgünlerin nisan ayında sap kısmından kesilerek büyüme kompostunda köklendirilmesiyle yapılır.Ayrıca yaşlı bitkilerin mart nisan aylarında bölünmesiyle elde edilen yeni bitkilerin her biri içinde büyüme kompostu bulunan saksılara alınarakta üretilebilir

6 Bakım ve Önlemler Özellikle güzel göz alıcı yaprakları için yetiştirildiğinden, bitkinin yaprak rengini kaybetmemesi için yoğun gölgeli ortama konulmamalı,fazla su ve gübre vermekten kaçınılmalıdır.Aksi taktirde yaprakları kolayca kırılabildiği gibi parlak, alaca renkte kaybolur. Kuruyan ve çürüyen yapraklar koparılmalıdır. 1-2 yılda bir şubat mart aylarında saksı degistirilebilir. İlkbahar ve yazın kireçsiz su ile bolca sulanmalı,ekimden marta kadar dinlenme döneminde verilen su azaltılmalıdır. Önemli hastalıkları kök çürüklüğü ve kurşuni küf; zararlıları ise yaprak bitleri ve unlu bitlerdir.

7 Genel özellikleri

8 Kullanım alanları Güzel,göz alıcı,dekoratif yaprakları için yetiştirildiğinden çok fazla gölge mekanlarda tercih edilmemelidir.Direk güneş ışığından uzak ancak aydınlık yerler tercih edilir.Evlerde, salonlarda koridorlarda kullanılabilir ancak sarkıcı bir iç mekan bitkisi olduğundan daha çok sarkabileceği yüksek yerlerde tutulmalıdır.Resmi dairelerde, okullarda kullanılabilir.Hem formu hem de yapraklarının renklerinden dolayı her daim dikkat çekebilir bu yüzden dört mevsim kullanılan ortamda kalabilir.

9

10


"CHLOROPHYTUM COMOSUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları