Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Quercus rubra 25-30 m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Quercus rubra 25-30 m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen."— Sunum transkripti:

1 Quercus rubra 25-30 m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen meşedir. Kışın yaprağını döker.

2 Tanence zengin ince kabuğu olup sürgünler pas rengi tüylerle örtülüdür.
Kazık kök yapar.

3 Yapraklar değişik boyut ve biçimlerdedir. 8-20 cm
Yapraklar değişik boyut ve biçimlerdedir cm. uzunluğunda oldukça derindir. Bu loblar çoğunlukla üç sivri uçla sonuçlanır. Yaprakların dip kısımları geniş kama gibi ya da yuvarlaktır. Bu meşe türünde yapraklar sonbaharda dökülmeden önce çok güzel kırmızı bir renk aldığı için kendisine kırmızı meşe adı verilmiştir.

4 Meyveler 2–3 cm uzunluğunda, yumurta biçiminde ve kısa saplıdır
Meyveler 2–3 cm uzunluğunda, yumurta biçiminde ve kısa saplıdır. Palamut yarıküre biçiminde kadeh sanki tabak gibi yassıdır. Meyve iki yılda olgunlaşır. Olgunlaşma zamanı sonbahardır. Erkek çiçekler iplik gibi ince ve uzun eksenlerde aşağıya sarkan kurullar halindedir ve erken ilkbaharda görülür.

5 Toprak isteği azdır. Erken ve geç donlara karşı duyarlıdır
Toprak isteği azdır. Erken ve geç donlara karşı duyarlıdır. Ilıman iklim ağacıdır. En iyi gelişmesini güneşli yerlerde, kumlu balçık, nötr-asidik topraklarda yapar.

6 Doğal yayılış alanı Kuzey Amerika'dır
Doğal yayılış alanı Kuzey Amerika'dır. Ülkemizde Belgrat Ormanları’nda iyi gelişim gösterir. Kırmızı Amerikan Meşesi, sonbaharda dökülmeden önce kırmızı renk alan yaprakları, simetrik dallanmış güzel görünümü ve hızlı büyümesi sebebiyle kıymetli bir park ağacı, kerestesi nedeniyle de vatanında önemli bir orman ağacıdır.


"Quercus rubra 25-30 m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları