Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

…::: SUNUMUN İÇERİĞİ :::…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "…::: SUNUMUN İÇERİĞİ :::…"— Sunum transkripti:

1

2 …::: SUNUMUN İÇERİĞİ :::…
Staj Dosyasının Doldurulması Stajla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

3 2.Bölüm İş Dosyasının (Staj Defteri) Doldurulması

4 ABDÜLKADİR PERŞEMBE VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TANITMA KARTI Bu bölümde kişisel kimlik bilgilerimizi nüfüs cüzdanınızdaki bilgilere göre, adres ve iletişim bilgilerimizi doldurmamız gerekmektedir. Staja başlama tarihi bilgilerimizi doğru bir şekilde doldurmamız gerekmektedir. Bu bilgiler okulunuzdaki koordinatör müdür yrd. tarafından onaylanıp mühürlenecektir. AHMET ÖZDEMİR BİLİŞİM BÖLÜMÜ Web. Tas. Prg. 12/D İZMİR 4587 MENEMEN Hüseyin CUMHURİYET Fahriye 18 MERSİN 0001 0 rh + 0124 AKDENİZ /MERSİN 8568 AKDENİZ KAZANLI MAH. MERSİN 9 1991 AKDENİZ– MERSİN

5 Bu belge öğrencinin velisi tarafından doldurulup imzalanacaktır.
VELİ İZİN DİLEKÇESİ Bu belge öğrencinin velisi tarafından doldurulup imzalanacaktır. İşletmenin bilgileri ile öğrencinin iletişim bilgileri bu bölümde yer alacaktır. Bu belge doldurulduktan sonra öğrenci velisinden izin almış sayılacaktır. …..Anadolu Meslek Ve Meslek Lisesi 11-A 2013 Ali YILDIZ Hüseyin Yıldız 0(212) Güncel Bil. AŞ. Ltd. Güncel bil. AŞ. Ltd. Tahtakale Mah. Makber Sok. NO:46/A İST 0(212) Bilgisayar teknik servisi bakım ve onarım hizmetleri

6 ABDÜLKADİR PERŞEMBE VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
STAJ SÖZLEŞMESİ Bu belge öğrencinin çalışacağı işletme ile okul arasında öğrencinin staj yapacağını gösteren sözleşmedir. Bir kopyası okulda bir kopyası işletmede bir kopyasıda veli de kalacak şekilde mühürlenip / kaşeletilecektir imzalanacaktır. Sözleşmeler kapalı zarf ile öğrenciler tarafından okula getirilecektir. AHMET ÖZDEMİR 2013 33344 12/F Hüseyin Bilişim Tek. Web Remziye İzmir İstiklal Mh. Mak. Sk. No:4/1 İzmir Hüseyin Yıldız Menemen Baba Cumhuriyet Mah İstiklal Mh. MSk. No:4/1 18 0001 0324………… 0124 ABDÜLKADİR PERŞEMBE VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Güncel Bilgisayar Aş. Ltd İstiklal Mh. Makber Sk No:46/1 06 15 0324 ………… Tarık Çetin 0324 …………. Bilg. Teknik Servis

7 ABDÜLKADİR PERŞEMBE VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ İŞ DOSYASI Bu belgedeki bilgiler öğrenci iş dosyasını hazırlayan öğrencinin çalıştığı işletmenin, işletmede ondan sorumlu olan usta eğiticinin ve koordinatör öğretmenin bilgilerinin yer aldığı kapak sayfasıdır. AHMET ÖZDEMİR ABDÜLKADİR PERŞEMBE VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2013 12-f BİLİŞİM BÖLÜMÜ Web. Tas. Prg. Güncel Bilgisayar AŞ. Ltd. İstiklal Mah. Makber Sok. NO:46/A Mersin Tarık ÇETİN Yunus KULAK

8 İş Yaprakları: Staj dosyasının bu bölümü Meslek liselerinin her bölümünde Sene başında verilecek yıllık plan doğrultusunda doldurulacaktır. Her sayfa 1 haftayı (3 günü) temsil edecektir. Defterdeki sayfaların yetersiz olması durumunda boş sayfalardan fotokopi çekilerek doldurulabilir. Dosya ile birlikte teslim edilir. Planda verilmiş olan konular işletmelerde belli tarih ve saatler de uygulanacak ve usta öğreticinin kontrolünde otlandırılacaktır. Burada meslek lisesinin her bölümü farklı değerlendirme kriterleri kullana bilirler. Burada alınmış notlar öğrencinin ders notu olarak (işletmede beceri eğitimi dersi) karneye geçecektir. Hazırlanan her sayfa usta eğitici ve koordinatör öğretmen tarafından imzalanıp onaylanacaktır aksi halde bu sayfaların hiçbir hükmü olmayacaktır. Değerlendirme kriterlerinin toplamı 100 puan üzerinden olacaktır. Örneğin bu İş yaprağındaki değerlendirme kriterleri şunlardır. - Elektrostatik bileziği takılması (20 Puan) - Termal Macunun Sürülmesi (20 Puan) - İşlemcinin Montajı (20 Puan) - Fanının ve Soğutucunun Montajı (20 Puan) - Verilen İşin Zamanında Yapılması (20 Puan) -TOPLAM (100 Puan)

9 İş Yapraklarının (Temrin) Doldurulması

10 GÜNLÜK İŞ VE İŞLEMLERİ TAKİP FORMU
Ahmet ÖZDEMİR Güncel Bilgisayar. AŞ. Ltd. 12-F 2013 BİLİŞİM BÖLÜMÜ Web. Tas. Prg. GÜNLÜK İŞ VE İŞLEMLERİ TAKİP FORMU Bu bölümdeki bilgiler iş yapraklarındaki notlar ve tarihler göz önünde bulundurularak doldurulacaktır. Dönem sonunda veya koordinatör öğretmenin her talebinde okula getirilecektir. 13.00 16.00 Sistem Kurulumu 16.00 Tamamlandı. 13.00 TV Kart Kurulumu Tamamlandı.

11 90 85 70 80 90 80 82 ……….. Meslek Lisesi Güz Dönemi 2014-2015
İşletmede Beceri Eğitimi Dersi Güncel Bilgisayar. AŞ. Ltd. 1 Ahmet ÖZDEMİR Bil./Web 80 90 80 82 4 Dört

12 Dönem Not Fişi: Staj dosyasının bu bölümünde iş yapraklarından (temrin) alınan notlar ve bunların ortalamaları gösterilmiş olan alanlara rakam ve yazı ile yazılacaktır. Yazılmış olan bu notlar işletmede görevli olan kişiler (Usta Eğitici/Öğretici ve İşletme Yetkilisi tarafından imzalanacaktır. Daha önceden duyurulan tarihte bu belge okul idaresine (Koordinatör Md. Yrd.) kapalı zarf içerisinde getirilecektir. Bu evrakların uygunluğu okul idaresi tarafından onaylanarak öğrencinin İşletmede Beceri Eğitimi (Staj) dersi notu olarak kayıt edilecektir. Bu işlemler iki dönem için ayrı ayrı yapılacaktır. (Güz Dönemi ve Bahar Dönemi)

13 …………… MESLEK LİSESİ Güncel Bil. AŞ. Ltd. İstiklal. Makber Sok. NO:46/A MERSİN. EKİM Ali YILDIZ 2013 Bil./Web İ H T İ H T 2

14 Aylık Devam ve Devamsızlık Bildirimi :
Bu belge öğrencinin işletmede (staj yeri) devamsızlık yapıp yapmadığını göstermek amacı ile düzenlenmiştir. Belge işletmede öğrenciden sorumlu olan usta eğitici/öğretici tarafından doldurulacak ve imzalanacaktır. Kapalı bir zarf içerisinde her ay bitiminde okula getirilecektir. Buradaki bilgilere bakılarak öğrencinin devamsızlık günleri belirlenecektir. Örnekte, öğrencinin geldiği günler (+) ile gösterilmiştir. Devamsız olduğu günler ise izinli (İ), hasta (H), Resmi Tatil (T) harfleri ile gösterilmiştir. Bu kodlar sayfanın sağ alt köşesinde bulunmaktadır. Örnekte, üç gün işaretlenmiş diğer günler ise boş bırakılmıştır. Bunun nedeni sayfanın üst tarafında olan ve ayın günlerini ifade eden rakamlarda öğrencinin işletmede, diğer günlerde ise okulda yada hafta sonu tatillinde olmasıdır. Birden fazla öğrencinin aynı işletmede olması durumunda sol tarafta bulunan isim bölümüne numarası ve alanı ile birlikte eklenecektir. Öğrenci raporlu ise mutlaka öncelikli olarak işetmeye, ikinci olarak koordinatör öğretmenine haber ve bilgi vermek zorundadır. Raporlu ise rapor belgesinin bir fotokopisini işletmeye, birtanesini okula birtanesini de mutlaka koordinatör öğretmenine vermelidir. Eğer öğrenci izin almak istiyorsa staj defterinde izin belgesini önce velisine, sonra işletmeye ve en son olarakta okul müdürlüğüne imzalatıp birini koordinatör öğretmenine birini okul idaresine, birine de mutlaka işletmeye bırakması gerekmektedir.

15 3.Bölüm Staj ile ilgili sıkça sorulan sorular

16 Sıkça Sorulan Sorular Staj zorunlumu?
Stajda bize yardımcı olacak kişiler var mı? Hafta sonları ve resmi tatilde çalışacak mıyız? Sigortamız olacak mı? Haftada kaç gün ve hangi saatler arası çalışacağız? Stajda para alacak mıyız ,Alırsak ne kadar alacağız? Staj imkanı branşımıza göre olacak mı? Staj yaptıktan sonra orada kalabiliyor muyuz?

17 Staj zorunlumudur? Tüm meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerin staj yapmaları zorunludur. Staj genellikle son sınıfta 3 iş günü olacak şekilde düzenlenmektedir.

18 Stajda bize yardımcı olacak kişiler var mı?
Staj da öğrencilere başta staj koordinatörü(genellikle atölye öğretmenlerinden şeçilir.)Bunun dışında işletmede bulunan usta eğitici/öğretici öğrenciye staj yaptıgı süre boyunca yardımcı olacaklardır.

19 Hafta sonları ve resmi tatilde çalışacak mıyız?
Hafta sonları ve resmi tatiller de stajyerler işletmelerde çalışmak mecburiyetinde değillerdir.

20 Sigortamız olacak mı? 3308 sayılı kanuna göre öğrenciler iş yerlerinde meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigortalanacaktır. Sigorta primlerimleri milli eğitim bakanlığı tarafından ödenecektir.

21 Haftada kaç gün ve hangi saatler arası çalışacağız?
Çalışma günleri haftaiçi 3 iş günü ve resmi çalışma saatleri olan 08:30 – 17:30’dur.

22 Stajda çalışan her öğrenci işletmede çalıştığı süre boyunca
Stajda para alacak mıyız , alırsak ne kadar alacağız? Stajda çalışan her öğrenci işletmede çalıştığı süre boyunca 20 den fazla personel çalıştıran yerlerde asgari maaşın net %30 dan az olmamak üzere 20 den az personel çalıştıran yerlerde ise asgari maaşın net %15 inden az olmamak üzere maaş alacaklardır.Çalıştıkları dönemde asgari maaşa gelecek her türlü zam öğrencilerin maaşlarına yansıtılacaklardır.

23 Staj yeri branşımıza göre olacak mı?
öğrencilerin okulda almış oldukları teorik ve pratik eğitimleri pekiştire- bilmek için mutlaka kendi alan ve dallarına uygun işletmelerde staj yapmaları gerekmektedir.

24 Staj yaptıktan sonra orada kalabiliyor muyuz?
Bu tamamen işletme ile öğrenci arasında bulunan bir durumdur. Eğer öğrenci staj dönemi boyunca işletmede gerekli performansı sağlarsa işletmeler bu genç personeli istihdam etmekte herhangi bir sakınca görmezler.


"…::: SUNUMUN İÇERİĞİ :::…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları