Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın."— Sunum transkripti:

1

2 Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın ötesine geçemez. Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın ötesine geçemez.

3 Ş urası da son derece önemli de ğ erli arkada ş larım… Bir yerlerden taklit ederek, ithal ederek kurdu ğ unuz sistemler, kurulu ş lar, fabrikalar, gün gelir eskir ve yerine yenisini koymakta zorlanırsınız. Ş urası da son derece önemli de ğ erli arkada ş larım… Bir yerlerden taklit ederek, ithal ederek kurdu ğ unuz sistemler, kurulu ş lar, fabrikalar, gün gelir eskir ve yerine yenisini koymakta zorlanırsınız.

4 Ama kendi üretti ğ iniz bilgiyle, kendi yeti ş tirdi ğ iniz elemanlarla, kendi i ş gücünüzle ve beyin gücünüzle, eskiyenlerin yerine çok daha yenisini, çok daha iyisini in ş a edebilirsiniz. Ama kendi üretti ğ iniz bilgiyle, kendi yeti ş tirdi ğ iniz elemanlarla, kendi i ş gücünüzle ve beyin gücünüzle, eskiyenlerin yerine çok daha yenisini, çok daha iyisini in ş a edebilirsiniz.

5 İş te burada e ğ itimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor… Okul açmanın, e ğ itime yatırım yapmanın, fabrika açmak kadar, hatta ondan çok daha fazla önem ve hayatiyet arz etti ğ i burada daha iyi görülüyor. İş te burada e ğ itimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor… Okul açmanın, e ğ itime yatırım yapmanın, fabrika açmak kadar, hatta ondan çok daha fazla önem ve hayatiyet arz etti ğ i burada daha iyi görülüyor.

6 Bilgi ve teknolojiyi üretmek yerine, taklit etmeyi, ithal etmeyi tercih eden toplumlar ise, süreci her zaman geriden takip etmeye mahkûm kalıyorlar.

7 Taklit, bir dereceye kadar tatmin edici olabilir. Ama rekabette asla ve asla üstünlük sa ğ lamaz, avantaj getirmez. Ş unu samimiyetle ifade etmek durumundayım: Biz, milletçe, her konuda, her alanda, ikinci, üçüncü, dördüncü olmayı de ğ il, birinci olmayı hedeflemek, her zaman birinci olma iddiasıyla hareket etmek zorundayız. Aslında biz bu özgüvene sahibiz. Taklit, bir dereceye kadar tatmin edici olabilir. Ama rekabette asla ve asla üstünlük sa ğ lamaz, avantaj getirmez. Ş unu samimiyetle ifade etmek durumundayım: Biz, milletçe, her konuda, her alanda, ikinci, üçüncü, dördüncü olmayı de ğ il, birinci olmayı hedeflemek, her zaman birinci olma iddiasıyla hareket etmek zorundayız. Aslında biz bu özgüvene sahibiz. SİZCE BU SÖZLERİ KİM SÖYLEMİŞTİR?.

8 (YEĞEN) ( RTE_BTYK 23.Toplantısı, 27 Aralık 2011(konuşmasından))Sayın Başbakanımızın bu tarihi konuşmasını her birimizin 100. Yıl Marşı gibi ezberlemesinde yarar var zannediyorum.

9 “ İ nanç öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkartır”

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


"Sahip olduğumuz mirası ne kadar iyi değerlendirebilir, üzerine ne kadar koyabilirsek, o kadar övünmeye hakkımız olur. Aksi takdirde, övünme, avunmanın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları