Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni."— Sunum transkripti:

1 KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni

2

3

4 KLAVYE Bilgisayarınızda en temel araç klavyedir. Çünkü klavyenizdeki herhangi bir sorunun basit bir çözümü olsa da siz bu çözümü bilmiyorsanız, elinizdeki son model bilgisayar bile hiçbir işe yaramaz. Mouse olmadan, klavye ile birçok işleminizi gerçekleştirmeniz mümkün ancak bunlar birçok tuş kombinasyonu ile gerçekleşmektedir. Birçok bilgisayar kullanıcısı bırakın bu tuş kombinasyonlarını, klavye üzerinde bulunan birçok tuşu kullanmıyor .

5 Klavyedeki Bazı Tuşlar
Delete : Dosyaları siler veya metinleri sağdan sola doğru siler. Home: İmleci, satırın başına götüren tuştur. End: İmleci, satırın sonuna götüren tuştur. Page Up: Ekranda sayfa başına ya da bir önceki sayfaya gitmeyi sağlayan tuştur. Page Down: Ekranda sayfa sonuna ya da bir sonraki sayfaya gitmeyi sağlayan tuştur. Sağ Tuş Kısayol Menü Tuşu: Klavyeden farenin sağ tuş kısayol menüsüne ulaşmayı sağlayan tuştur.

6 ESC = Programdan çıkmaya yarar.
CAPSLOCK = Büyük harf ya da küçük harf açar. TAB = 7 Karakterlik boşluk bırakır. SPACE BAR = Boşluk tuşu bir karakterlik boşluk bırakır. ENTER = Yeni satır açar. CTRL: Tek başına bir işe yaramaz. Diğer tuşlarla birlikte kullanılır.

7 SHİFT = Tek başına bir işe yaramaz. Diğer tuşlarla birlikte kullanılır
SHİFT = Tek başına bir işe yaramaz. Diğer tuşlarla birlikte kullanılır. Tuşlar üzerindeki ikinci karakteri çıkartmaya yarar, ve harflerle basılırsa büyük harf yazar. ALT GR= Tek başına bir işe yaramaz. Diğer tuşlarla birlikte kullanılır. Tuşlar üzerindeki üçüncü karakteri çıkartmaya yarar. ÖRNEK: % işareti yapmak için SHİFT tuşu ile basılır. € işareti yapmak için ALT GR tuşu ile basılır.

8 Klavye Kısayolları CTRL + X = Kes CTRL + C (copy) = Kopyala
CTRL + V = Yapıştır CTRL + S ( save)= Kaydet CTRL + O (open)= Aç CTRL + P (print)= Yazdır CTRL + A (all)= Tümünü Seçer CTRL + Z = Son Yapılan İşlemi Geri Alır. ALT + F4 = Açık Olan Pencereyi Kapatır Alt + TAB = Açık olan programlar arası geçiş yapmayı sağlar. Windows+D = Masaüstünü açar.

9 FONKSİYON TUŞLARI F1-F12 arası tuşlara fonksiyon tuşları adı veriliyor. Klavyenin üst bölümünde bulunur. F1: Yardım penceresi açar. F2: Yeniden adlandırmak için kullanılır. F3: Genel olarak arama penceresini açar. F4: Yapılan son işlemi tekrarlar. F5: Sayfayı yeniler. F6: Web tarayıcılarında adres çubuğunu seçer. F7: MS Office yazılımlarında gramer ve kelime kontrolü yapar. F10: Windows'ta menü çubuğu seçilir. F11: Tam ekran yapar. F12: MS Office yazılımlarında Farklı Kaydet penceresini açar.


"KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları