Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİDEB Fonlarının genel tanıtımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİDEB Fonlarının genel tanıtımı"— Sunum transkripti:

1 BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Sağlık Bilimlerinde Etkin ve Multidisipliner Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı 2221-Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı 2241-Sanayi Odaklı Tez Destekleme Programı Prof. Dr. Duran Üstek

2 remer

3 Sistem Biyolosisi Laboratuvarı Genom

4 Proteom

5 Görüntüleme

6 Deney Hayvanları

7 Araştırma laboratuvarları

8 ARBİS Araştırmacı Bilgi Sistemi
Türkiye'nin araştırmacı veritabanını oluşturmak ve sürekli olarak güncellemek amacıyla, TÜBİTAK tarafından tasarlanan ve geliştirilen web tabanlı bir uygulamadır.

9 ARBİS (devam) Proje başvurusu yapma durumunda olsak da olmasak da ARBİS’e kayıtlı olmanın çok faydası var. “TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen proje destek programları için hakem ve izleyici havuzları, AB Yedinci Çerçeve Programı için TÜBİTAK tarafından açılan web sayfasında ( ortak bulma, tartışma forumlarına katılma, e-ileti alma ve yazma gibi iletişim platformları, gibi farklı amaçlı veritabanlarında da yer alacaklardır. “

10 Temel Destek Kaynakları
Üniversite İçi BAP BÜVAK Sanayi Ulusal TÜBİTAK DPT Uluslararası AB ÇP İkili, Çoklu Anlaşmalar

11 Bilim ve Teknoloji İnsan Kaynakları Desteklerinin Kariyer Aşamalarına Göre Sınıflandırılması
(Kaynak: 21. BTYK Dosyası – Ek Kararlar)

12 Ulusal Kaynaklar : TÜBİTAK

13 TÜBİTAK Destekleri Akademik Ar-Ge Destekleri (ARDEB) Sanayi Ar-Ge Destekleri (TEYDEB) Kamu Kurumları Ar-Ge Destekleri (KAMAG) Bilim ve Toplum Destekleri (BTD) AB Çerçeve Programları Destekleri (ABÇPM) İkili ve Çoklu İşbirlikleri (İÇİM) Bilim İnsanı Destekleme Programları (BİDEB)

14 Proje Değerlendirme Süreci

15 Bilim İnsanı Destekleme Programları (BİDEB)
2221 – Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı 2232 – Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı 2241-Sanayi Odaklı Tez Destekleme Programı

16 2221 – Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı
Üniversitelerimiz, kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında araştırmalara katılmak, teknolojik yenilikler getirmek, seminerler, konferanslar, dersler vermek üzere Türkiye’ye getirilmesi, davet edilmesi için destek verilir. . Destek süresi en çok toplam 12 aydır.

17 Araştırma yapma Konferans/kongre/çalıştay düzenleme, seminer verme Ders verme Ortak proje yazma, vb. gibi her türlü akademik çalışma ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek verilmektedir Ayrıca, Akademik İzin Dönemini (sabbatical) Türkiye’de geçirmek isteyen bilim insanları da program kapsamında desteklenmektedir. Başvurular, konuk bilim insanını davet eden ilgili bilim insanı tarafından yapılır.

18 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı
Kimler Başvurabilir Destek Süresi 12 ay (en çok) Burs Miktarı 3.000 $ Yol Desteği Sağlık Sigortası Davet Eden Araştırmacı Başvuru Dönemleri Her ay başvuru alınır Dönem Son Tarihi Her ayın son iş günü Üniversite Doktora Derecesi Özel/Kamu Kuruluşları 5 Yıl Deneyim 3 aydan uzun Özgeçmişler Davetin Gerekçesi Araştırma Önerisi Çalışma Planı 3 aydan kısa Etkinlik Programı Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi:

19 2232 – Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı
Süresi en çok 24 aydır. Bursiyerin yurt dışından Türkiye’ye dönüşüne ait yol gideri bir defaya mahsus olarak program kapsamında TÜBİTAK tarafından karşılanır. Programa başvuru yapabilmek için başvuru döneminin ilk günü itibariyle son 36 ay içinde en az 30 ay yurt dışında ikamet etmiş olmak yeterli olacaktır.

20 2232 Yurda Dönüş Burs Programı
Kimler Başvurabilir Burs Süresi 24 ay (en çok) Burs Miktarı 3.250 TL Yol Desteği Araştırma Desteği TL Davet Edilen Araştırmacı Lisans Sonrası 6 Yıl Deneyim Yüksek Lisans Sonrası 4 Yıl Deneyim Doktora Sonrası 2 Yıl Deneyim Başvuru Dönemleri Her ay başvuru alınır Dönem Son Tarihi Her ayın son cuması Başvuru İzleme Çalışma Planı Araştırma Önerisi Kabul Mektubu Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi:

21

22 Lisans Öğrencilerine Yönelik Programlar
Proje Destekleri 2209/A Araştırma Projeleri Desteği 2241/A Sanayi Entegre Araştırma Projeleri Desteği Yarışma Programları 2241/B Sanayi Entegre Lisans Bitirme Projeleri Yarışması 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması Yarışma Katılım ve Organizasyon Destek Programları 2209/B Yurt İçi Lisans Proje Yarışması Desteği 2209/C Yurt Dışı Lisans Proje Yarışmalarına Katılım Desteği

23

24

25

26

27

28 2241/A Sanayi Entegre Araştırma Projeleri Desteği
Kimler Başvurabilir Destek Süresi 12 ay (en çok) Destek Miktarı 4.000 TL Destek Kapsamı Sarf Malzemesi Kırtasiye Ulaşım Analiz İşlemleri 3. Sınıf Lisans Öğrencisi Son Sınıf Lisans Öğrencisi Sanayi Danışmanı Akademik Danışman Başvuru İzleme Sonuç Raporu Ara Rapor Burs BİDEB ??? Eğitim Araştırma Detaylı Bilgi:

29 Teşekkürler...


"BİDEB Fonlarının genel tanıtımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları