Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAKTERİLER BAKTERİLERİNDOĞADAKİYERİ. BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER IŞIK MİKROSKOBU İLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAKTERİLER BAKTERİLERİNDOĞADAKİYERİ. BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER IŞIK MİKROSKOBU İLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR."— Sunum transkripti:

1 BAKTERİLER BAKTERİLERİNDOĞADAKİYERİ

2 BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER IŞIK MİKROSKOBU İLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. BAKTERİLERİN ÇUBUKSU, YUVARLAK, BURGU, VİRGÜL GİBİ DEĞİŞİK ŞEKİLLERİ VARDIR. YERYÜZÜNÜN HEMEN HEMEN HER YERİNDE VARDIR.

3 SICAKTAN ÇOK SOĞUĞA DAYANIKLIDIRLAR. SICAKTAN ÇOK SOĞUĞA DAYANIKLIDIRLAR. ILIK ve NEMLİ ORTAMLARDA ÇOĞALIRLAR. ILIK ve NEMLİ ORTAMLARDA ÇOĞALIRLAR. BÖLÜNEREK ÇOĞALIRLAR, NORMAL ŞARTLARDA DAKİKADA ÇOĞALIRLAR. BÖLÜNEREK ÇOĞALIRLAR, NORMAL ŞARTLARDA DAKİKADA ÇOĞALIRLAR. ÇOĞU 100 DERECE ÜZERİNDEKİ SICAKLIKLARDA ÖLÜR. ÇOĞU 100 DERECE ÜZERİNDEKİ SICAKLIKLARDA ÖLÜR. BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ

4 BAKTERİLERİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLAR DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLURLAR. DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLURLAR. İNSANLARIN HASTA OLMASINA YOL AÇARLAR. İNSANLARIN HASTA OLMASINA YOL AÇARLAR. MEYVALARIN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇARLAR MEYVALARIN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇARLAR TİFO, DİZANTERİ, KOLERA, VEREM, BRONŞİT, MENENJİT, DİFTERİ GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLURLAR. TİFO, DİZANTERİ, KOLERA, VEREM, BRONŞİT, MENENJİT, DİFTERİ GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLURLAR.

5 BAKTERİLERİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLARINDAN KORUNMA YOLLARI DİŞLERİMİZİ GÜNDE EN AZ İKİ DEFA FIRÇALAMALIYIZ. DİŞLERİMİZİ GÜNDE EN AZ İKİ DEFA FIRÇALAMALIYIZ. ELLERİMİZİ YEMEKTEN ÖNCE VE SONRA YIKAMALIYIZ. ELLERİMİZİ YEMEKTEN ÖNCE VE SONRA YIKAMALIYIZ. ODAMIZI HAVALANDIRMALIYIZ. ODAMIZI HAVALANDIRMALIYIZ. MEYVE VE SEBZELERİ MUTLAKA YIKAMADAN YEMEMELİYİZ. MEYVE VE SEBZELERİ MUTLAKA YIKAMADAN YEMEMELİYİZ.

6 BAKTERİLERİN YARARLARI BAKTERİLERİN YARARLARI *AŞI, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GELİŞTİRİR. *SERUM, HASTA OLAN İNSANLARA VERİLİR. *ANTİBİYOTİKLER, HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR *YOĞURT, BAKTERİLERDEN YARARLANILARAK SÜTTEN ELDE EDİLİR.


"BAKTERİLER BAKTERİLERİNDOĞADAKİYERİ. BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ BAKTERİLER IŞIK MİKROSKOBU İLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları