Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özel Öğretim Yöntemleri Vızıltı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özel Öğretim Yöntemleri Vızıltı"— Sunum transkripti:

1 Özel Öğretim Yöntemleri Vızıltı

2 Vızıltı Bir konu üzerinde öğrencilere düşünmeye yöneltmek, iyi anlaşılmayan noktaları açıklamak ve verilen bilgileri pekiştirmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir.

3 Vızıltı Genellikle ilköğretimde ve okul öncesinde kullanılır. Önemli olan husus yaratıcı düşünce ve soruna değişik çözümler getirmedir ve öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır.

4 Vızıltı Küçük grup çalışmaları öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına ve gelişimsel hızlarına göre düzenlenir. Bazen de derse eğlenceli bir başlangıç yapmak için bu yönteme başvurulabilir.

5 Vızıltı Grupları Vızıltı Grupları çeşitli şekillerde oluşturulur. Örneğin; Vızıltı 22 de iki öğrenci ikişer dakika tartışır. Vızıltı 66 da ise altı öğrenci altışar dakika tartışır.

6 Vızıltı Grupları Vızıltı gruplarında önemli olan belli bir öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır. Vızıltı gruplarına “kısa süreli tartışma grupları” da denilmektedir.

7 Özellikleri Demokratik bir yöntemdir.
Öğrenciler tartışarak öğrenirler. Öğrencilerde dil gelişimin hızlandırır. Grup içinde aidat duygusu gelişir. Düşüncelerini açıkça ortaya koyabilme özellikleri gelişir.

8 Özellikleri Farklı çözümleri görürler.
Öğrenciler kendi kendilerini disipline etmeyi öğrenirler. Öğretmen öğrencileri daha iyi tanır.

9 Sınırlılıkları Zaman gerektirir.
Konuşmalarla kolayca konu amacından sapabilir. Sınıfta sessizliği sağlamak zorlaşabilir. Konuşma sürelerine dikkat etmek gerekir.

10 Sınırlılıkları Bazı öğrenciler bu tür etkinliklere katılmak istemeyebilirler. Grup tartışmalarını sonuçlandırmak güç olabilir. Çok kalabalık sınıflarda uygulanamaz.

11 Etkili Kullanım İçin Öneriler
Konu seçimine özen gösterilmeli. Grup seçimine özen gösterilmeli. İyi bir hazırlık yapılmalı. Tartışma yöntemi önceden belirlenmeli. Tartışma yöntemine dikkat edilmeli.

12 Kpss’ye Yönelik Sorular
Soruları Görmek için Tıklayınız

13 Kaynaklar http://mekteb.skyrock.com/6.html
ZxPUAJ: ma-discussion-metodu-ogretim-yontemleri- t18749/index.html%3Fp%3D v%C4%B1z% C4%B1lt%C4%B1+%C3%B6zel+%C3%B6%C4%9Freti m+y%C3%B6ntemi&hl=tr&ct=clnk&cd=8&gl=tr dok_indir&odevno=130423 Biliş Yayınları Aktif Öğrenme AÇIKGÖZ K.


"Özel Öğretim Yöntemleri Vızıltı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları