Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KISACA Sinüs-------  sin Cosinüs---  cos Tanjant ---  tan Cotanjant -  cot Diyeceğiz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KISACA Sinüs-------  sin Cosinüs---  cos Tanjant ---  tan Cotanjant -  cot Diyeceğiz."— Sunum transkripti:

1 KISACA Sinüs  sin Cosinüs---  cos Tanjant ---  tan Cotanjant -  cot Diyeceğiz.

2 . A C B Karşı dik kenar Komşu dik kenar hipotenüs a b c sinA= Karşı dik kenar hipotenüs = a b Bir dik üçgende bir dar açının sinüsü, bu dar açının karşısındaki kenar uzunluğunun hipotenüsün uzunluğuna oranıdır.

3 . A C B Karşı dik kenar Komşu dik kenar hipotenüs a b c cos A V == Komşu dik kenar hipotenüs c b Bir dik üçgende bir dar açının kosinüsü, bu dar açının komşu dik kenar uzunluğunun hipotenüsün uzunluğuna oranına eşittir.

4 . A C B Karşı dik kenar Komşu dik kenar hipotenüs a b c tan A V == karşı dik kenar komşu dik kenar a c Bir dik üçgende bir dar açının tanjantı, bu dar açının karşısındaki dik kenar uzunluğunun komşu dik kenar uzunluğuna oranına eşittir.

5 . A C B Karşı dik kenar Komşu dik kenar hipotenüs a b c cot A V == karşı dik kenar komşu dik kenar a c Bir dik üçgende bir dar açının kotanjantı, bu dar açının komşu dik kenar uzunluğunun karşı dik kenar uzunluğuna oranına eşittir.

6 A B C N 12 V 13 Y 5. = = = = = = = =

7 sin x Tan x= cos x Cot x= sinx tan x. cot x = 1

8 Birbirlerini 90 0 ye tamamlayan iki açıdan birinin sinüsü diğerinin kosinüsüne eşittir. s(A) + s(B)= 90 0 ise, sin A = cos B cos A = sin B sin15 0 = cos75 0 cos37 0 = sin53 0 cos47 0 = sin43 0 sin 55 0 = cos35 0

9 Birbirlerini 90 0 ye tamamlayan iki açıdan birinin tanjantı diğerinin kotanjantına eşittir. s(A) + s(B)= 90 0 ise, tan A = cot B cot A = tan B tan15 0 = cot75 0 cot37 0 = tan53 0 cot47 0 = tan43 0 tan55 0 = cot35 0

10


"KISACA Sinüs-------  sin Cosinüs---  cos Tanjant ---  tan Cotanjant -  cot Diyeceğiz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları