Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgi Teknolojileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgi Teknolojileri"— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgi Teknolojileri
Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan

2 SUNU Programları – MS PowerPoint
Bu programlarla, bir konu, metinlerin yanı sıra, şekil, grafik, tablo ve animasyonlarla etkili bir şekilde sunulabilmektedir. Kullanıcı kontrollü olabilir ya da otomatik bir slayt gösterisi şeklinde olabilir.

3 Görünüm Sekmeleri Not Bölmesi

4 Sunu ve Slayt Sunu: Açıklamak istediğimiz konuyla ilgili oluşturduğumuz bütün içerik sunudur. Sunumuzda yer alan her bir sayfa slayt olarak adlandırılır.

5 Yer Tutucular Yer Tutucular: Metin, başlık resim v. b İçeriği ile birlikte sayfa içinde istenilen yere konumlandırılabilir.

6 Yeni Dosya Oluşturmak Dosya – Yeni – Kullanılabilir Şablonlar – Boş Sunu Dosya – Yeni – Kullanılabilir Şablonlar – Şablon Seçimi Dosya – Yeni – Var olandan Yeni (Sunu seçilir)

7 Giriş Sekmesi – Slaytlar Grubu
Hazır yer tutucular eklenebilir. Özel yer tutucu düzenleri oluşturulabilir. Sunu içine bölümlemeler eklenebilir Sayfa düzeni varsayılan ayara geri çevrilebilir.

8 Giriş Sekmesi – Çizim Grubu
Sayfaya hazır şekiller eklenebilir. Sayfadaki nesnelerin sıralaması ayarlanabilir. Yer tuculara biçim uygulanabilir veya hazır biçim uygulanabilir.

9 Ekle Sekmesi Resimler Sekmesi – Fotoğraf Albümü komutuyla hızlı bir şekilde bir fotoğraf sunumu hazırlanabilir. Bağlantılar Grubu – Eylem komutu ile nesneye fare kontrollü etkileşimler eklenebilir. Medya Grubu – Slaytlara video ve ses eklenebilir. Embed Flash – Flash programında hazırlanmış animasyon filmer (swf dosyaları) eklenebilir.

10 Tasarım Sekmesi Sayfa Düzeni: Sunumuzun slayt büyüklüğünü ve düzenini ayarlarız. Temalar: Sunumuza hazır olan tema seçeneklerini ve efektleri uygularız Arkaplan: Sunu arkaplanın düzenini belirleriz.

11 Geçişler Sekmesi Önizleme: Geçiş efektlerinin önizlemesini görürürüz.
Bu slayta geçiş: Açık olan slayta geçiş efektlerinin seçildiği gruptur. Zamanlama: Seçili slayta geçerken ses ekleme, fare ile geçiş veya belli bir süre sonunda geçiş gibi özellikler eklenebilir.

12 Animasyon Sekmesi Önizleme: Uygulanan efektlerin önizlemesini görürürüz. Animasyon: Nesneye hazır bir animasyon ekleriz. Gelişmiş Animasyon: Animasyonları kopyalama, başlatıcı eylemi belirleme, slayttaki animasyonları görüntüleme gibi seçenekler bu grupta yer alır. Zamanlama: Seçili efektin süresini ayarladığımız gruptur.

13 Slayt Gösterisi Sekmesi
Slayt Gösterisini Başlat: Slayt gösterisini baştan ya da geçerli slayttan başlatma. İnternet ortamındaki takipçiler için yayınlama, özel bir slayt gösterisi oluşturma. Ayarla: Slayt gösterisi ile ilgili özel ayarlar yapma, seçili slaytı gizleme, slayt süresini ölçme ve prova yapma, sesli anlatımları ve lazer seçimlerini kayıttan yürütme. Monitörler: Sununun gösterileceği ekran çözünürlüğünü seçme, gösterilecek ekranı seçme ve gösterim ekranı için sunum modunu açmak.

14 Görünüm Sekmesi Sunu Görünümünü Değiştirme: Normal, okuma modu, slayt sıralayıcı, not sayfaları. Asıl Görünümler: Sunumuzun temel biçimlendirmesini görüntüleyebilir ve değiştirebiliriz Göster Grubu: Cetvel, kılavuz çizgileri ve kılavuzları görüntüleme Yakınlaştır: Slayta yakınlık oranı veya slaytın ekranı kaplaması. Renkli/Gri Tonlamalı: Sunuyu renkli, gri tonlamalı veya siyah beyaz görüntüleme. Pencereler: Açık olan sunu pencerelerini düzenlemek için gerekli komutları içerir. Makrolar: Sunuda kullanmak istediğimiz makroları uygulayabilir. Sections, section print options. Video ekleme ve özellikleri. Broadcast ve video olarak yayınlama. Ctrl+mouse


"Temel Bilgi Teknolojileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları