Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar II 11.04.2017.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar II 11.04.2017."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar II

2 Dersin Amacı İş hayatını ve günlük yaşamı kolaylaştırmada yardımcı olan işlem tabloları hakkında bilgi vermek. Bu işlem tablolarından en yaygın olarak kullanılan Excel programını, uygulamalarını da gerçekleştirerek yakından incelemek. Elde edilen bilgileri ilgili kişilerle paylaşmada etkinliği artıran PowerPoint programı hakkında genel bilgi vermek.

3 İşlem Tablosu İşlem tablosu bilgisayar ortamında yaratılan bir çalışma sayfasıdır. İşlem tabloları verilerin Sunulması, Düzenlenmesi, İşlenmesi, Grafik biçiminde sunulması amacıyla kullanılır.

4 İşlem Tabloları Yardımıyla;
Aylık harcama takibi, Kredi kartı faiz hesabı, Adres ve telefon kayıtları, Dönem ve geçme notu hesaplaması, Kitap, CD vs. listesi oluşturulması gibi günlük hayatı ve iş yaşamını kolaylaştırarak bir çok işlem gerçekleştirilebilir.

5 İşlem tabloları birbiriyle yakın ilişki içinde olan veriler arasındaki ilişkilerin kolayca görülmesini sağlamasının yanı sıra bu verilerin birinde oluşan değişimin diğerlerine yansıtılabilmesi için gerekli matematiksel, istatistiksel, mantıksal işlemleri ve hesaplamaları kolayca gerçekleştirmede kullanılır. İşlem tabloları, farklı seçeneklerin kolayca sınanmasına ve sonuçların karşılaştırılarak daha sağlıklı kararlar alınmasına yardımcı olmaktadır.

6 Kİşisel Bilgisayarlarda Kulanılan İşlem Tablosu Yazılımları
Aşağıdaki tüm yazılımlarda bazı küçük değişimler gözlenmesine karşılık ortak kavramlar kullanılmaktadır. Yazılımlar: VisiCalc (İlk işlem tablosu yazılımı) Corel Quattro Pro Lotus 1-2-3 Microsoft Excel (kullanımı en yaygın olan işlem tablosu yazılımı)

7 Excel Microsoft Excel Windows altında çalışan tablo ve matematiksel işlemlerin yapıldığı grafik tabanlı bir Office programıdır. Excel’de veriler,“ .xls ” uzantılı dosyalarda saklanır. Excel 2007 ise dosya uzantısı “.xlsx” şeklindedir.

8 Temel Kavramlar Excel, çalışma kitaplarından oluşur.
Her çalışma kitabının kendine özel çalışma sayfaları bulunur. Çalışma sayfalarını satırlar ve sütunlar oluşturur. Satır ve sütunun birleştiği yere hücre adı verilir. Her hücrenin bir ismi vardır. Bu isme hücre adresi denir. Hücre adresinde önce sütun (A, B, C,...) sonra satır yazılır (1,2,3,...) yani; A1, A3, B2, C1 vs. gibi.

9 Excel’i Nasıl Başlatırız?

10 Excel’den Nasıl Çıkarız?
Ofis Düğmesindeki Excelden Çık (Exit) komutunu tıklanır. Ekranın sağ üst kısmındaki x işaretine basılır. Ekranın üstündeki hızlı erişim düğmelerinin sağına, sağ tıklanıp kapat komutu tıklanır. Veya Alt+F4

11 Excel’in Görünümü

12 Satır ve Sütunlar Excel’de 16.384sütun, 1.048.576satır bulunmaktadır.
En son sütuna ulaşmak için: Ctrl + Sağ yön tuşu En son satıra ulaşmak için: Ctrl + Aşağı Yön tuşu A1 Hücresine dönmek için: Ctrl + Home tuşlarına basılır

13 Hücreler Arası Geçiş Enter Tab Yön tuşları Mouse

14 Hücrenin İçeriğine Girmek
Mouse ile çift tıklayarak, Klavyeden F2 tuşuna basarak, Formül çubuğuna tıklayarak.

15 Hücre İçinde Yazan Yazıyı İşaretlemek
Artı işaretini istenilen yöne sürükleyerek. Shift tuşuyla beraber yön tuşlarını kullanarak. Farklı hücreler seçilecekse, seçilecek hücrelerin Ctrl tuşu ile seçilmesiyle.

16 Sayfa İşlemleri Sayfa Ekleme Sayfa Kopyalama
Sayfanın adı üzerinde sağ tuş Ekle Giriş menüsünden, hücreler, ekle, çalışma sayfası tıklanarak. Sayfa Kopyalama Sayfanın üzerinde sağ tuş- taşı/kopyala- taşınmak istenen yer belirtilerek. Ctrl ile beraber sayfayı sürükleyerek. Giriş menüsünden, hücreler, biçim, sayfa taşı/ kopyala seçilerek.

17 Sayfa İşlemleri Sayfa Taşıma Sayfanın Adını Değiştirme
Sayfanın üzerinde sağ tuş- taşı seçilerek. Giriş menüsünden, hücreler, biçim, sayfa taşı/ kopyala seçilerek. Mouse’un sol tuşuyla tutup sürükleyerek. Sayfanın Adını Değiştirme Sayfanın üzerinde sağ tıklayıp, yeniden adlandır seçilerek. Sayfa adı üzerinde çift tıklanarak. Giriş menüsünden, hücreler, biçim, sayfa ve yeniden adlandır seçilerek.

18 Sayfa İşlemleri Sayfa Sekmesine Renk Verme Sayfa Silme
Sayfa sekmesi üzerinde sağ tıklanıp, sekme rengi seçilerek. Giriş menüsünden, hücreler, biçim, sayfa ve sekme rengi seçilerek. Sayfa Silme Silinecek sayfa üzerinde sağ tıklanıp sil komutu verilerek. (Veriler geri alınamaz!!!) Giriş menüsünden, hücreler, sil,sayfayı sil komutu verilerek.


"Bilgisayar II 11.04.2017." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları