Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RESİMLİ DÜNYA MASALLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RESİMLİ DÜNYA MASALLARI"— Sunum transkripti:

1 RESİMLİ DÜNYA MASALLARI
GULLİVER MEB Tavsiyeli 100 Temel Eserden Seçilmiştir

2 BİBLİYOGRAFİK KAYNAK BİLGİSİ
Hazırlayan: Ekrem AYTAR Grafik tasarımı: Zahide COŞKUN Resimleyen: Mustafa KOCABAŞ Yayın tarihi: İstanbul/2010 Çeviren yayın evi: Kitap Pazarı

3 BİÇİM ÖZELLİKLERİ Boyut: Büyük boy
Kağıt cinsi: Kuşe kağıdı. Karton kapaklı Harfler: Düz yazı harfleri kullanılmıştır Yazım ve nok. İşrtl. Yazım ve noktalama işaretleri doğru bir şekilde kullanılmıştır. Süsleyici resimler: Her resim anlatılanları tamamlar niteliğinde çizilmiştir. Anlatılanlara canlılık katmıştır Kapak: Karton kapaklı. kapakta ilgi çekici güzel ve manzaralı bir fotoğrafla süslenmiştir. Kitabın arka kapağında da resimli dünya masallarının fotoğrafları yazılmıştır.

4 İÇERİK ÖZELLİKLERİ Tema: Yaşam için mücadele
Konu:Macera tutkusuyla yola çıktığı geminin batmasıyla minik insanlar ülkesine düşen Gulliver Kahramanlar: Gulliver , Liluputlular ,Blefuska Üslup: Yalın Bir Dille Yazılmış

5 Çocuk kitaplarında dil sorunu
Anlatım da bozukluk: Anlatım bozuklukları çok az yapılmıştır örn: Fakat şimdi sağ ve salim karadaydı.

6 Cümleler sade. Kısa ve anlaşılır bir dil de yazılmıştır
Cümleler sade. Kısa ve anlaşılır bir dil de yazılmıştır. Okuyucuların yaş seviyesine göre bir üslup kullanılmıştır. Yabancı kelime kullanılmamıştır HATALI KEMLİME KULLANIMI: Kelimeler özenle seçilmiştir. Hatalı kelime bulamadım. Eser kahramanlarının isimleri hariç yabacı kelime bulunmamaktadır.

7 Büyük harflerin kullanımına özen gösterilmiş
Büyük harflerin kullanımına özen gösterilmiş. Satır sonunda ki kelime bölmeleri doğru bir şekilde ayrılmıştır. Yazım ve noktalama işaretlerine dikkat eldilmiştir.


"RESİMLİ DÜNYA MASALLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları