Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.Soru Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş? A) Atamam kendimi denize, dünya güzel B) Bir defasında beli incindi, nasıl olduysa oldu,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.Soru Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş? A) Atamam kendimi denize, dünya güzel B) Bir defasında beli incindi, nasıl olduysa oldu,"— Sunum transkripti:

1 1.Soru Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş? A) Atamam kendimi denize, dünya güzel B) Bir defasında beli incindi, nasıl olduysa oldu, ayağı. C) Çokçuklar bir şey anlamıyor, daha çok küçükler. D) Yolculuk etmeyi oldum olası sevmiyorum. E) Yorgunluktan koltukta uyuyakalmış

2 1.Cevap Doğru cevap D şıkkı,çünkü diğerlerinin nedenleri belirtilmiş.

3 2.Soru I.Kim ne derse desin ödüller yazarları nitelikli eserler ortaya koymaya sevk ediyor. II. Ödüller bir yazar için hiçbir şeydir bence; ödül kurumları da gereksiz. III. Ödüllerin kitapların satışını olumlu etkilediğini hiç kimse inkâr edemez IV. Ödüller birçok eseri kitapçı vitrinlerinden okur kitaplıklarına taşıyor. V. Ben ödüller için olsa da olur olmasa da diye düşünmüşümdür her zaman. Yukarıda cümlelerden hangisi savunduğu düşünce bakımından birbirine en yakındır? A)I - III B) II - V C) III - IV D) IV - III E) IV - V

4 2.Cevap III ve IV de ödüllerin satışı artırdığı vurgulandığından doğru cevap C şıkkıdır.

5 3.Soru I.Şairin kullandığı bir sözcüğün, bir dizenin bile ne anlama geldiğini anlamak için onunla ilgili yazılmış ne varsa okuyorum. II. Uzun yıllar yurt dışında kalmam, romanlarımda gurbetçi insanlarımızın sıkça yer bulmasına yol açtı. III. Sinemanın geniş kitlelere hitap edebilmesi, onun herkese inebilen anlatım gücü ve çok yönlü bir sanat olmasından ileri gelir. IV. Tiyatro, izleyicilerle yüz yüze iletişimi zorunlu kılan bir sanat olmasından dolayı bin yıllara direnmiş bir sanattır. Yukarıdaki parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilgisi yoktur? A) I B)II C) III D)IV E)V

6 3.Cevap Doğru cevap A şıkkıdır.Çünkü diğer şıklarda neden sonuç ilişkisi var.

7 4.Soru Aşağıdakilerden hangisi genel yargı cümlesi değildir? A) İnsanlar hep birilerinin bir şeyleri değiştirmesini ister ama kendini her şeyin dışında tutar. B) Adını hangi afişte görsem hemen girerdim sinemaya, büyük bir oyuncudur Türkan Şoray C) Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey. D) “Heves Şiir-Eleştiri” dergisi, kuşku yok ki en deneysel dergisidir şiir dünyamızın. E) Yayımlanan öykü kitabı sayısında geçen yıla göre büyük artış olacağı bekleniyor

8 4.Cevap Doğru cevap E şıkkıdır,çünkü yargı değil beklenti(tahmin) var.

9 5.Soru Aşağıdakilerden hangisi anlamca olumsuz değildir? A) Ne dersi dinleyip not aldın nede öğrenmek için okuyup yazdın. B) Tekrar toplanılmayacak değildi, anlaşmaya varılamayan bazı konularda. C) Yirmi birinci yüzyıla adım attığımız bu zamanda böyle öyküler yazılır mı? D)Yirmi yıldır kesintisiz yayımlanan dergi bu ay gazete bayilerine gelmedi. E)Yazarımızın rahatsızlığından dolayı bu sayıda ona yer veremiyoruz.

10 5.Cevap Doğru cevap B şıkkıdır.Devrik cümle olup olumsuz değildir.

11 6.Soru Aşağıdakilerden hangisinde yorum söz konusudur? A)Orhan Veli, ilk şiirlerini lise yıllarında Varlıkta yayımlamış. B)Ahmet Muhip Dranas, yayımlanan tek kitabıyla şiirimizin anıtlarındandır. C)Kemal Özer, ilk kitabından sonra yedi yıl suskun kalmıştır. D)Kitabın kapağında Abidin Dino’nun bir deseni kullanılmış.

12 6.Cevap Doğru cevap B şıkkıdır.Çünkü diğer şıkılar herkesçe bilinen kesin olaylardır.

13 7.Soru Aşağıdakilerden hangisi öznel bir tanım cümlesidir? A) Üçgen, uç uca gelmiş üç doğru parçasını oluşturduğu, üç tepe noktası ve üç açısı olan geometrik biçimdir. B) Antoloji, bir şairin, bir yazarın, bir dönemin bir türün tipik metinlerin seçilip bir araya toplanmasıdır. C)Fabl, insan özelliklerini hayvanlara aktararak yazılmış eğlenceli, ders verici veya hicvedici hikâyelerdir D) Samimilik, bir insanın bir iş üzerine iyice düşündükten sonra canı pahasına da olsa savunmayı göze alarak ortaya çıkardığı kanısıdır. E) Epigraf, bir metinin başına konmuş, genellikle edebi bir eserden alıntılanan sözler veya özdeyişlerdir.

14 7.Cevap Doğru cevap D dir, çünkü diğerleri terimdir.

15 8.Soru Aşağıdakilerin hangisinde bir “öneri” söz konusudur? A) İyi bir öykü yazarı olmak öncelikle iyi bir öykü okuru olmayı gerektirir. B) Kendinize iyi bir öykü kitaplığı oluşturmanız yazarlığınızı geliştirecektir. C) Öykü, özellikle de kısa öykü, yaşamdaki ayrıntıları kaçırmamaktan geçer. D) Bir bütündeki güzelliği oluşturan da ayrıntılar değil midir zaten? E) Okumak, okumak yine okumak ve ayrıntıları kaçırmamak, öykü bu işte!

16 8.Cevap Doğru cevap B şıkkı,çünkü yazarlığı geliştirmek için iyi bir kitaplık olması gerektiği öneriliyor.

17 9.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir “ öğüt” söz konusudur? A) Bu defa baltayı taşa vurdular. B) Verilmiş sadakanız varmış. C) Sabreyle işine hayır gelsin başına. D) Bu defa ipin ucunu kaçırdı. E) Onunki göğe merdiven dayamak.

18 9.Cevap Doğru cevap C şıkkıdır.Yalnızca D şıkkında öğüt vardır.

19 10.Cevap Aşağıdaki atasözlerinden hangisi “bir işe girmeden önce her şeyin en ayrıntılı biçimde düşünülmesi gerektiğini” öğütler? A)Bin merak, bir borç ödemez. B) Bir musibet bin nasihatten iyidir. C) Bin işçi, bir başçı. D) Bin ölçüp, bir biçmeli. E) Bir ağaçta gül de biter diken de.

20 10.Cevap Doğru cevap D şıkkıdır.


"1.Soru Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş? A) Atamam kendimi denize, dünya güzel B) Bir defasında beli incindi, nasıl olduysa oldu," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları