Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi

2 Sivas Kongresi ( 4-11 Eylül 1919)
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Sivas Kongresi ( 4-11 Eylül 1919) 1. Amasya Genelgesi’nde Sivas’ta toplanma kararı alınmıştı. 2. Bu nedenle Mustafa Kemal, Erzurum’dan sonra Sivas’a geçti. 3. Sivas’ta arkadaşlarıyla görüşmeler yaptı.

3 Sivas Kongresi Öncesinde Yaşanan Sorunlar
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Sivas Kongresi Öncesinde Yaşanan Sorunlar İtilaf devletleri ve İstanbul Hükümeti bu kongrenin toplanmasını istememiş ve hatta Elazığ Valisi Ali Galip’i kongreyi dağıtmakla görevlendirmiştir. Kongre başlarken Amerikan Mandası’nı isteyenler olmuştur. Sivas Kongresi’ne kimin başkanlık yapacağı konusunda tartışmalar olmuş sonuçta Mustafa Kemal bu kongrede de başkan seçilmiştir.

4 Kongreye yurdun çeşitli yerlerinden 38 delege katılmıştır.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Sivas Kongresi Kongreye yurdun çeşitli yerlerinden 38 delege katılmıştır. Sivas Kongresi, tüm zorluklara rağmen Sivas Lisesi’nde 4-11 Eylül tarihlerinde yapılmıştır.

5 Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
Erzurum Kongresi kararları, Sivas Kongresi’nde ufak değişikliklerle kabul edilmiştir. Bölgesel olan Erzurum Kongresi kararlarını, ulusal olarak toplanan Sivas Kongresi’ nde onaylamak için. Peki Neden?

6 Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
1. Tüm cemiyetler, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında birleştirildi. 2. Erzurum Kongresi’nde doğu illerini temsilen seçilen Temsil Heyeti yurdun tamamını temsil edecek şekilde genişletildi.

7 Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
3. Temsil Heyeti’nin başkanlığına yine Mustafa Kemal geçti. Artık Mustafa Kemal, ulusal bir liderdir. 4. Manda ve himaye fikri, kesin olarak reddedildi.

8 Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
5. Temsil Heyeti Ali Fuat Cebesoy’u, Batı Cephesi Komutanlığı’ na atadı. 6. Halkı bilinçlendirmek ve doğru bilgi almasını sağlamak için İrade-i Milliye adıyla bir gazete kuruldu.

9 SONUÇ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
Damat Ferit Paşa, Kongre’yi dağıtmak istedi. Ali Galip, burada görevlendirildi. Ali Galip, başarılı olamadı. İstanbul ile tüm iletişim kesildi. Damat Ferit Paşa istifa etti.

10 ATATÜRK’ÜN KURTULUŞ YOLCULUĞU
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi ATATÜRK’ÜN KURTULUŞ YOLCULUĞU


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları