Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EXCEL 2003 Ders 2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EXCEL 2003 Ders 2."— Sunum transkripti:

1 EXCEL 2003 Ders 2

2 KOPYALA – YAPIŞTIR Kopyalamak istediğimiz hücre veya hücreleri seçiyoruz. Sağ tuş “kopyala (copy)(ctrl + c)” ile kopyalamak istediğimiz hücreleri kopyalıyoruz. Daha sonra yapıştırmak istediğimiz hücreye sağ tuş “yapıştır (paste)(ctrl + v)” yolunu izleyerek işlem gerçekleştirilir.

3 Devam... Bütün sayfayı kopyalamak için “A” sütununun solunda, “1” satırının üstünde bulunan boş alana sağ tuşla tıklanır, “kopyala(copy) (ctrl + c)” ve diğer sayfaya geçerek sağ tuş “yapıştır(paste)(ctrl + v)” yolu izlenerek bir sayfa olduğu gibi kopyalanıp yapıştırılabilinir.

4 Hücreleri Taşımak Taşınmak istenen hücre veya hücreler seçilir. Daha sonra seçilen hücre/hücrelerin kenarına gidilerek fare imlecinin dört yönlü ok olduğu anda sol tuşa basılı tutup istediğimiz yere sürükleyerek taşınır.

5 BUL VE DEĞİŞTİR(Find and Replace)
Girdiğimiz verileri kolaylıkla bulup değiştirebiliriz. Bunu yapmak için Edit(Düzen) menüsünden “Find(Bul)” seçeneğini seçeriz. Bu seçeneği seçtiğimizde karşımıza “Find and Replace (Bul ve Değiştir)” penceresi çıkar. “Find” sekmesinde iken çalışma kitabı içerisinde bulunan verilere kolayca ulaşabiliriz.

6 2. Yol Klavyeden “ctrl + f” tuşlarına ayni anda bastığımızda karşımıza yine “Find and Replace” penceresi çıkar.

7 Devam... Örneğin girilen verilerde “3” sayısını birçok kez kullandık fakat nerelerde olduğunu bilmiyoruz. Bu seçeneği kullanarak kolaylıkla bulabiliriz.

8 Devam... “Find” sekmesi ile bulduğumuz verileri istersek “Replace”sekmesi ile kolayca değiştirebiliriz. Bunu yapmak için yine ayni yolu izliyoruz(ctrl + f). Daha sonra “Replace” sekmesine geçiyoruz. Burada karşımıza iki alan çıkar. Birincisi “Find What” diğeri “Replace With”. İlk seçeneğe değiştirilecek veriyi yazıyoruz. Diğer seçeneğe ise yeni verimizi yazıyoruz. “Replace” ile sadece bulunan veri değiştirilir. “Replace All” seçeneği ile bütün veriler değiştirilir.

9 Örnek... Girdiğimiz veriler arasında üç tane “2” sayısı vardır. Biz bu “2” sayılarını “5” ile değiştirmek istiyoruz. Bunun kolay yolu; “ctrl + f” veya “Edit’ten Find” yolunu izleyerek Find seçeneği açılır. Buradan “Replace” sekmesine geçilerek “Find What” yerine “2”, “Replace With” yerine “5” verileri girilerek istersek tek tek(Replace seçeneği ile), istersek hepsini birden(Replace All seçeneği ile) değiştirebiliriz.

10 Tarih – Gün Ayarları Tarih ve gün ayarlarını otomatik olarak yapabiliriz. Örneğin bugünün tarihini yazdığımızda hücrenin sağ alt köşesinden tutup aşağı çektiğimizde, çektiğimiz hücreye kadar tarih otomatik olarak eklenecektir.

11 Ayni şekilde günleride otomatik olarak ekleyebiliriz
Ayni şekilde günleride otomatik olarak ekleyebiliriz. Örneğin A1 hücresine Pazartesi yazıp sağ alt köşesinden tutup çektiğimizde otomatik ve doğru bir şekilde günler eklenecektir.

12 Dosyadan Resim Eklemek
Bilgisayarımızda bulunan herhangi bir resmi Excel çalışma kitabı içerisine ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için; Insert(Ekle), Picture(Resim), From File(Dosyadan) yolu izlenir.

13 Satır – Sütun Eklemek İstediğimiz yere satır ve sütun ekleyebiliriz. Bu özelliği ile Excel bize çok büyük kolaylık sağlıyor. Unuttuğumuz bir şeyi satır ve sütun ekleyerek ekleyebiliyoruz. Bunu yapmanın yolu; istediğimiz satır/sütunun üzerine gelip sağ tuşa tıklıyoruz ve insert(ekle) komutu ile istediğimiz yere satır/sütun ekliyoruz.


"EXCEL 2003 Ders 2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları