Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞIM Kazanım: Karşı cins ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önemini kavrar. 10. Sınıf 43 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARKADAŞIM Kazanım: Karşı cins ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önemini kavrar. 10. Sınıf 43 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 ARKADAŞIM Kazanım: Karşı cins ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önemini kavrar. 10. Sınıf 43 nolu kazanım etkinliği

2 Sağlıklı arkadaşlıklar kurmak ergenlik döneminde sosyal ve akademik gelişiminizi olumlu yönde destekler.

3 Aşağıdaki sorulara birlikte cevap bulmaya çalışalım…
 Sağlıklı arkadaşlık ilişkileri nasıl kuruluyor?  Sağlıklı arkadaşlık ilişkilerinin başlamasında neler etkilidir?  Arkadaşlık ilişkisini kimlerle başlatıyorsunuz?  Arkadaşlık ilişkilerinde neleri paylaşıyorsunuz?  Arkadaşlık ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sizin ve karşıdaki kişinin sahip olması gereken özellikler nelerdir?  Arkadaşlık ilişkilerinizi kurarken ve arkadaşlarınızla paylaştıklarınızda arkadaşınızın cinsiyetini önemsiyor musunuz?

4 Arkadaşlık ilişkileri kurarken ve sürdürürken karşı cinsten birinin sadece “flört” veya “sevgili” olmayabilir. Karşı cinsle normal arkadaşlıklar da kurulabilir. Karşı cinsle kurulan arkadaşlıkların da arkadaşlığa katkı sağladığı, geliştirdiği ve zenginleştirdiği olumlu yönlerinin olduğu bilinmelidir. Bunun için karşı cinsi sadece “flört” veya “sevgili” olarak görmek ya da çevremizde sadece arkadaş olan kız ve erkek arkadaşlarımıza bu tür yakıştırmalar yapmak ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önünde önemli engeldir.


"ARKADAŞIM Kazanım: Karşı cins ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önemini kavrar. 10. Sınıf 43 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları