Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIZAMIK AŞI GÜNLERİ (KAG)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIZAMIK AŞI GÜNLERİ (KAG)"— Sunum transkripti:

1 KIZAMIK AŞI GÜNLERİ (KAG)
KAYIT ve BİLDİRİM

2 Sunumun konusu, KAG’de kayıt ve bildirim sistemi,
KAG’de aşı kayıtlarında kullanılacak formlar, Sağlık ocağı ve sağlık müdürlüğü tarafından aşı ve denetim sonuçları bildirimlerinde kullanılacak formlar gözden geçirilecektir.

3 KAYIT ve BİLDİRİM KAG’lerinin başarısı ve kızamık eliminasyon hedefine ulaşabilmek için aşılanmamış çocuk bırakmamak önemlidir. Uygun bir kayıt sistemi ile doğru verileri kaydetmek ve aşı günleri sırasında ve sonrasında değerlendirmede kullanmak, aşılama aktivitesi kadar önem taşımaktadır.

4 KAYIT ve BİLDİRİM FORMLARI
Aşı kartı KAG Çocuk Takip Formu (Form 1 A,B,C) Günlük Uygulanan Kızamık Aşı Dozu Çeteleme Formu (Form 2) S.O. Günlük Uygulanan Kızamık Aşı Dozu Cetveli (Form 3) S.O. Günlük/ Tur Sonu Kızamık Aşı Dozu Bildirim Formu (Form 4 A,B) S.O. Bölge Dışı Tur Sonu Kızamık Aşı Dozu Bildirim Formu (Form 5) S.M. Günlük/ Tur Sonu Kızamık Aşı Dozu Bildirim Formu (Form 6 A,B) Denetim Formları

5 KAYIT ve BİLDİRİM SİSTEMİ
Çocuk Takip Formu (Form 1 A,B,C) AŞILAMA AŞI KARTI ÇETELEME FORMU (Form 2) S.O. AŞI DOZU CETVELİ (Form 3) S.O. GÜNLÜK/TUR SONU BİLDİRİM FORMU (Form 4 A,B) BÖLGE DIŞI AŞI DOZU BİLDİRİMİ FORMU (Form 5) S.M. GÜNLÜK/TUR SONU KIZAMIK AŞI DOZU BİLDİRİMİ FORMU (Form 6A,B) DENETİM FORMLARI TUR SONU BİLDİRİMİ (S.O ve S.M.)

6 Aşı ekibi tarafından kullanılacak kayıt formları
Aşı kartı Çocuk takip formu (form 1 A,B,C) Çeteleme formu (form 2)

7 AŞI KARTI Ön Yüz KIZAMIK AŞI GÜNLERİ AŞI KARTI ……………………………….adlı çocuk
……………………………….adlı çocuk ……………….. Sağlık Ocağı ekiplerince aşılanmıştır. NOT: Bu kartı kaybetmeyiniz. Aşılama ekipleri sorduğunda gösteriniz. KIZAMIK AŞI GÜNLERİ AŞI KARTI İLİ

8 AŞI KARTI Arka Yüz Ülkemizde kızamık vakalarını en kısa zamanda en az düzeye indirmek için Sağlık Bakanlığı bir aşılama aktivitesi başlatmıştır. Kızamık Aşı Günleri kapsamında kartta adı geçen çocuk kızamık hastalığına karşı aşılanmıştır. * Aşının yan etki oranı çok düşüktür. Görülebilecek yan etkilerin çoğu hafiftir ve kendiliğinden düzelir. * Aşılanan çocuklarda yaklaşık 1 hafta sonra düşük derecede ateş olabilir. 1-2 gün sonra geçer, bu dönemde çocuğa parasetamol içeren ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar verilebilir. *Aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet, ağrı olabilir. Bu durumda enjeksiyon yerineaşı uygulanan bölgeye soğuk uygulanabilir, parasetamol içeren ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar verilebilir. * Aşılanan çocuklarda 6-12 gün sonra hafif bir döküntü olabilir. 1-3 gün sonra kendiliğinden kaybolur. Aşılar ve bulaşıcı hastalıklar ile ilgili sorularınız ve sorunlarınız için sağlık ocağınıza veya il sağlık müdürlüğünün nolu telefonlarına başvurabilirsiniz.

9 Not: bu formda 30 çocuk kaydedecek yer vardır.

10 Not: bu formda 30 çocuk kaydedecek yer vardır.

11 Not: bu formda 30 çocuk kaydedecek yer vardır.

12

13 Sağlık ocağı aşı sorumlusu tarafından kullanılacak kayıt ve bildirim formları
Sağlık ocağı günlük aşı dozu cetveli (form 3) Sağlık ocağı günlük/ tur sonu aşı dozu bildirimi (form 4 A,B) Sağlık ocağı bölge dışı tur sonu kızamık aşı dozu bildirim formu (form 5)

14

15

16

17 Sağlık Müdürlüğü bildirim formları
Sağlık müdürlüğü günlük/tur sonu kızamık aşı dozu bildirim formu (form 6 A,B) Denetim sonuçları bildirim formu

18

19

20 Diğer aşılar Diğer antijenler de uygulamaya eklendi ise form 012 A ve B’ye kaydedilir.


"KIZAMIK AŞI GÜNLERİ (KAG)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları