Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CÜMLEDE ANLAM. SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden – sonuç ilişkisi vardır? A)çok konuştuğundan pek sevilmiyordu. B)her şeyini öğrencilerine adamış.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CÜMLEDE ANLAM. SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden – sonuç ilişkisi vardır? A)çok konuştuğundan pek sevilmiyordu. B)her şeyini öğrencilerine adamış."— Sunum transkripti:

1 CÜMLEDE ANLAM

2 SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden – sonuç ilişkisi vardır? A)çok konuştuğundan pek sevilmiyordu. B)her şeyini öğrencilerine adamış biriydi. C)biletleri alır almaz buraya gelecekmiş. D)çayını içmeden sofradan kalktı.

3 cevap Cevap:a

4 soru Aşağıdakilerin hangisinde eylemin birden fazla yapıldığı anlamı vardır? A)soruları daha dikkatli okudum. B)okula bugün Ayşe’de gitmemiş. C)derslerine gayretini biraz daha arttırmalısın. D)bu sabah da erken kalktık.

5 cevap Cevap:d

6 soru Aşağıdakilerin hangisinde beklenti söz konusu değildir? A)sıranın kendisine çabuk geleceğini düşünüyor. B)köylü,bu sene ürünün daha bol olacağını umuyor. C)senin uyuma saatini bekledim. D)ortalık ağarmadan köye varmış olmayı planlıyorlar.

7 cevap Cevap:d

8 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olumsuz bir yaklaşım söz konusudur? A)başarısız olacağınızı sanmıyorum. B)bu eseriyle ün yapacağını sanmıyorum. C)bütün sınavlarda başarısız oldu. D)başarılı olmak için öncelikle buna inanmalısın.

9 cevap Cevap:b

10 SORU koşul (şart) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde koşul (şart) anlamı vardır? A)otobüsü kaçırınca derse geç kaldı. B)dışarı çıkman ödevlerine bağlı. C)baharın gelmesiyle etraf şenlendi. D)bu çalışmayla başarılı olacağını sanmıyorum.

11 cevap Cevap:b

12 soru Aşağıdakilerin hangisi koşula bağlılık söz konusudur? A)belki yarın teyzemlere gideriz. B)güneş,insana huzur ve mutluluk veriyor C)azimli çalıştığı zaman başarılı olacağına inanıyorum. D)karın erimesini hiç istemiyorum.

13 cevap Cevap:b

14 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “yönlendirme” yapılmıştır? a)boks,ilkel bir spordur. B)Oğlunu boksa heveslendirme. C)Boks hiçbir zaman yaygın bir spor dalı olamayacaktır. D)Boksta gelecekte kaliteli sporcu gelişecek.

15 cevap Cevap:b

16 soru “Okyanusu suya bakarak aşamazsın.” “Okyanusu suya bakarak aşamazsın.” Bu cümlede vurgulanmak istene kavram aşağıdakilerden hangisidir? A)kararlılık. B)çalışkanlık. C)istek. D)yetenek.

17 cevap Cevap:b

18 soru Aşağıdakilerin hangisinde gerekçeye dayalı bir görüş vardır? A)bayram tatili uzun olunca memlekete gitti. B)ödevlerin biterse dışarı çıkarsın. C)kendini bir de benim yerime koy ki anlayasın. D)insanlar konuşa konuşa anlaşır.

19 cevap Cevap:c

20 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma söz konusu değildir? A)cam,diğer maddelere göre daha kırılgandır. B)bu memleket kadar güzel bir yer bar mı? C)buralar eskiden de çok güzeldi. D)neredeyse arkadaşını kalbini kırıyordu.

21 cevap Cevap:d

22 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir tekrarlama söz konusu değildir? A)kardeşim ödevini yine yapmadı. B)bugün hava daha sıcaktı. C)bana hala aynı şeyleri söylüyordu. D)defalarca beni aramasını söyledim.

23 cevap Cevap:b

24 soru Aşağıdakilerin hangisinde öznel bir anlatım vardır? A)sevgi,sağlıklı iletişimin altın kurallarındandır. B)Akdeniz bölgesi kendisine ait bitki örtüsüne sahiptir. C)roman öyküye göre uzun soluklu bir türdür. D)akşam karanlığında okulun kapısından çıktı.

25 cevap Cevap:a

26 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “varsayım” anlamı vardır? A)söylediklerimi yanlış anlamış olmalı. B)bir daha karşına çıktığını düşün. C)biraz daha düşünsen diyorum. D)bu kitabı daha önce okumuştum.

27 cevap Cevap:b

28 soru Aşağıdakilerin hangisinde koşul anlamı yoktur? A)çok kitap okursan yorum kabiliyetin artar. B)tatile gitmek için para ayırmalısın. C)geleceksen çabuk gel lütfen. D)planlı çalışırsan tüm engelleri aşarsın.

29 cevap Cevap:b

30 soru Yarının ekmeği için bugünden maya tutulur. Yarının ekmeği için bugünden maya tutulur. yukarıdaki cümlede aşağıdakilerin hangisi vurgulanmıştır.? A)cömertlik. B)tecrübe. C)tedbir. D)sabır.

31 cevap Cevap:c


"CÜMLEDE ANLAM. SORU Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden – sonuç ilişkisi vardır? A)çok konuştuğundan pek sevilmiyordu. B)her şeyini öğrencilerine adamış." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları