Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME"— Sunum transkripti:

1 HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
Adım1: 1.      A1 Hücresine 1.Hafta yazın 2.      B2 den G2 ye kadar olan hücreleri yatay olarak seçin. Sonra Biçim/Format menüsünden Hücreler/Cells'î seçin 3.      Karşınıza gelen pencerede "Hizalama" (Alignment) sekmesini tıklayın. 4.      Hücreleri birleştir/Merge Cells seçildikten sonra tamam düğmesini tıklayın. 5.      Oluşan bu büyük hücreye Haftalık Ders Programı yazın. Adım2: 1.      3 nolu satırı seçin ve Biçim/Format menüsünden yine hücreler/Cells'i seçin 2.      Açılan pencereden Yön/Orientation dan 45 derecelik açıyı ve Yatay-Dikey kutularını merkez olarak yani Horizontal -Vertical Center olacak şekilde işaretleyip tamam düğmesine basın 3.      B3 e saat C3 e Pazartesi D3 e Salı ve diğerlerini sırayla yazın. 4.      3 Nolu sütunu genişletin Adım3: 1.      A4 Hücresinden A10 Hücresine kadarki alanı birleştirin 2.      Oluşan Hücreye Okulun adını yazın 3.      "Biçim" menüsünden "Hücreler" komutunu tıklayın. 4.      "Hizala" sekmesinde, 90 derecelik açıyı ve yine Yatay-Dikey olarak merkezi  seçin. 5.      Cedvelin içini doldurup kenarlıklarını koyun

2 Adım1: 1.      A1 Hücresine 1.Hafta yazın 2.      B2 den G2 ye kadar olan hücreleri yatay olarak seçin. Sonra Biçim/Format menüsünden Hücreler/Cells'î seçin 3.      Karşınıza gelen pencerede "Hizalama" (Alignment) sekmesini tıklayın. 4.      Hücreleri birleştir/Merge Cells seçildikten sonra tamam düğmesini tıklayın. 5.      Oluşan bu büyük hücreye Haftalık Ders Programı yazın. Adım2: 1.      3 nolu satırı seçin ve Biçim/Format menüsünden yine hücreler/Cells'i seçin 2.      Açılan pencereden Yön/Orientation dan 45 derecelik açıyı ve Yatay-Dikey kutularını merkez olarak yani Horizontal -Vertical Center olacak şekilde işaretleyip tamam düğmesine basın 3.      B3 e saat C3 e Pazartesi D3 e Salı ve diğerlerini sırayla yazın. 4.      3 Nolu sütunu genişletin Adım3: 1.      A4 Hücresinden A10 Hücresine kadarki alanı birleştirin 2.      Oluşan Hücreye Okulun adını yazın 3.      "Biçim" menüsünden "Hücreler" komutunu tıklayın. 4.      "Hizala" sekmesinde, 90 derecelik açıyı ve yine Yatay-Dikey olarak merkezi  seçin. 5.      Cetvelin içini doldurup kenarlıklarını koyun

3 Adım4: 1.      Dosyaya açma parolası koyunuz. 2.      Dosyayı kapatıp tekrar açarak açma parolanızın nasıl çalıştığına bakınız. 3.      Dosyaya değiştirme parolası koyunuz. 4.      Dosyayı kapatıp parolanızı doğru girerek tekrar açıp dosya içinde değişiklik yapıp tekrar kaydediniz. 5.      Dosyayı kapatıp değiştirme parolanızı yanlış girerek dosyayı salt okunur biçimde açıp dosya içinde değişiklik yapıp tekrar kaydediniz. Dosyanın üzerine değil bir kopyasını oluşturarak kaydettiğini görünüz. Açma ve değiştirme parolalarını kaldırınız.

4 Dosyaya Açma ve Değiştirme Parolası Yerleştirmek
Dosya > Farklı Kaydet > Araçlar >Genel Seçenek > Kaydetme Seçenekleri Dosyayı bizden başka birinin açmaması için şifrelemek istersek “Açma Parolası” kısmına parola yazmalıyız. Başkası tarafından açılmasını ancak değiştirilmemesini istersek “Değiştirme Parolası” kısmına parola yazmalıyız. Her ikisini de istersek ikisine birden Parola yazmalı ve Tamam tıklamalıyız. Bu komut uygulanınca Parola Onay kutucuğu açılır ve parola yeniden girip Tamam ve sonra Kaydet tıklamalıyız. Açma parolası hatalı girildiğinde hata mesajı çıkar ve dosya açılmaz. Değiştirme parolası hatalı girildiğinde hata mesajı çıkar ancak dosya Salt Okunur seçeneği tıklandığında salt okunur dosya olarak açılır. Dosya içinde Değişiklik yapıp Kaydet komutu uygulanınca dosyanın bir kopyasını oluşturarak yapılan değişikliği kaydeder.

5 Dosyaya Açma ve Değiştirme Parolasını Kaldırmak
Daha önce parola koyduğunuz dosyayı doğru parola girerek açınız. Dosya > Farklı Kaydet > Araçlar >Genel Seçenek > Kaydetme Seçenekleri menüsünü açınız. Bu menüde yer alan açma ve değiştirme parolası menülerinde yazılı olan ve * karakterleri ile görüntülenen parolaları siliniz. Tamam > Kaydet dediğinizde dosyalarınıza koyduğunuz parolaları kaldırmış olursunuz.

6 Listeden Al Yöntemi 2. YOL
Excel’de bir listemiz bulunsun. Bu listede yer alan isimleri yani verileri boş bir hücrede tekrar yazdırmak istersek Araçlar > Seçenekler > Düzen (sayfa sekmesi) Hücre değerleri için otomatik Tamamla ’yı etkinleştir Aslında bu seçenek Excel’in varsayılan değeri olarak gelmektedir. Bir sonraki slaytta yer alan uygulamayı yaparak Otomatik tamamlanın nasıl çalıştığına dikkat ediniz. 2. YOL Listeden veri almak istediğiniz hücreyi aktif yapınız Farenin sağ tuşuna tıklayınız. Açılan Menüden Listeden Al komutunu uygulayınız. Veri Listenizde bulunan isimlerin yer aldığı bir menü açılır ve o menüden fare yardımıyla yazdırmak istediğiniz ismi seçiniz.

7 HÜCREYE AÇIKLAMA EKLEME
Eğer hazırladığınız çalışma sayfalarını sizden başkası da kullanıyorsa, bazı verilere ilişkin açıklamalarda bulunmak zorunda kalabilirsiniz. Bu gereksinimi karşılamak amacıyla Excel size, hücrelere not iliştirme olanağı sunmaktadır.

8 HÜCREYE AÇIKLAMA EKLEME..
1. Açıklama yapacağınız hücreye girin. 2. "Ekle"(Insert) menüsünden "Açıklama" (Comment) komutunu tıklatın. 3. Karşınıza gelen kutuya açıklamanızı yazın. 4. Metni yazmayı bitirince, açıklama kutusunun dışında herhangi bir yerde fareyi tıklayın. Açıklama içeren hücre işaretlenecektir. Fareyi B5 hücresinin üzerine tekrar getirdiğinizde açıklama görünecektir.

9 Açıklamayı Düzenleme 1.Düzenlemek istediğiniz açıklamayı içeren hücreye farenin sağ tuşu ile tıklayın. 2."Açıklama Düzenle"yi yani (Edit Comment)'i tıklayın. NOT: Aynı menüden "Açıklama Sil" (Delete Comment) komutu ile açıklamayı silebilirsiniz.

10 Listeden Al Yöntemi – Açıklama Ekleme
Adım1: 1.      Yandaki veri listesini oluşturunuz. 2.      Otomatik tamamlama seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol ediniz. Değilse aktif yapınız. 3.      A13 hücresine Ahmet Şaşkın yazınız 4.      Otomatik tamamlamanın nasıl çalıştığına dikkat ediniz Adım2: 1.      A13 hücresini aktif yapınız. (Fare ile o hücreye tıklayınız) 2.      Fare ile sağ tuşa tıklayınız. 3.      Listeden al komutunu uygulayarak Ahmet Şaşkın isminin bu hücreye girilmesini sağlayınız. Adım3: 1.      A13 hücresine “Otomatik Tamamla ile tamamlanmıştır” ifadesini açıklama olarak ekleyiniz. 2.     Eklenen açıklamayı düzenleyerek adınızı ve soyadınızı da ekleyiniz. Açıklamayı siliniz.

11 KAYNAK


"HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları