Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Mesleki Eğitim Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Merkezi

2 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
İSTKA desteği ile, Proje lideri olarak İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve proje ortağı İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği bünyesinde iki Mesleki Eğitim Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Merkezi kurulacaktır. Projenin bitmesini müteakiben söz konusu kuruluşlar kendi imkânları ile bu Merkezleri aktif olarak işletmeye devam edeceklerdir.

3 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Türkiye nüfusunun yaklaşık beşte birini barındıran İstanbul, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminin merkezidir İstanbul’da gençlerin karşılaştığı en önemli sorunlardan biri işsizliktir. İstanbul’da genç işsizlik oranı, 2013 yılında 15 AĞUSTOS 2013 itibariyle %18,8 olup genel işsizlik oranı %10,5 ve oldukça yüksektir.

4 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
İşgücü piyasası ihtiyaçlarına göre uyarlanmış kaliteli eğitim sistemi ve iş yaratan bir piyasa, genç istihdamının artırılmasında gereklidir. Bunun yanında gençlerin bilgi ve becerileri ile uyumlu işlere yönlendirilmesi ile okuldan işe geçiş süresinin kısaltılmasında mesleki danışmanlık ve rehberlik faaliyetleri önemli bir yer tutmaktadır.

5 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Öte yandan; özellikle örgün mesleki eğitim süresince öğrenilen bilgiler, bireylerin bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin yol açtığı değişimlere ve yeni ihtiyaçlara uyum sağlaması için yetersiz kalmakta, kişinin kendini geliştirmesi ve bilgilerini sürekli yenilemesi ancak “Hayat Boyu” öğrenme ile mümkün olabilmektedir.

6 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Bir başka durum ise Meslek Liselerinden mezun olan gençlerin ancak %10’u mezun oldukları meslek dalında çalışmaktadırlar. Pahalı olan mesleki eğitimde Devletin yatırımları boşa gitmektedir. Bunun yegâne sebebi çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine uygun mesleği seçememiş olmalarından kaynaklanmaktadır.

7 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
PROJE KAPSAMINDA NELER YAPTIK; Projenin bitiminden sonra da destek verilebilmesi için çalışma ofisi oluşturuldu. İSTESOB ve İMESOB’da iki danışmanlık merkezi kuruldu. Gençlerin iş hayatında daha başarılı olmak yönündeki beklentilerini tespit etmek amacıyla anket yapıldı. Danışmanlık verilecek alanlarda bilgi bankası oluşturuldu. (İŞKUR, MEB)

8 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
PROJE KAPSAMINDA NELER YAPTIK; Danışmanlık verilecek alanlarda broşür, kitapçık, film vb. yazılı ve görsel dokümanlar hazırlandı. Danışmanlık hizmetlerinin internet ortamında verilmesi amacıyla web sayfası hazırlandı. ( Ortaokul, Mesleki Eğitim Merkezi ve Lise 9. sınıflara mesleklerin tanıtımı ve kariyer planlama faaliyetleri devam ediyor.

9 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
PROJE KAPSAMINDA NELER YAPTIK; Toplamda 1500 öğrencinin bilgilendirme etkinliklerine katılması sağlanacaktır. PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ANKET SONUÇLARINDAN ÖNE ÇIKAN BİRKAÇ SONUCU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

10 GELECEKTE GİRİŞİMCİLİK /KENDİ İŞİNİZİ KURMA HEDEFİNİZ VAR MIDIR?
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ GELECEKTE GİRİŞİMCİLİK /KENDİ İŞİNİZİ KURMA HEDEFİNİZ VAR MIDIR?

11 DAHA ÖNCE KARİYER DANIŞMANLIĞI HİZMETİ ALDINIZ MI?
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ DAHA ÖNCE KARİYER DANIŞMANLIĞI HİZMETİ ALDINIZ MI?

12 GELECEK 5 YIL HEDEFLERİNİZ/ULAŞMAK İSTEDİĞİNİZ NOKTA NEDİR?
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ GELECEK 5 YIL HEDEFLERİNİZ/ULAŞMAK İSTEDİĞİNİZ NOKTA NEDİR?

13 İNTERNET KULLANIYOR MUSUNUZ?
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ İNTERNET KULLANIYOR MUSUNUZ?

14 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
YAPILAN ANKETTEN BİRKAÇ SONUCU SİZLERLE PAYLAŞTIK. SONUÇLAR, YAPILAN PROJENİN ÖNEMİNİ VE GEREKLİLİĞİNİ DAHA İYİ ORTAYA KOYMUŞTUR.  TEŞEKKÜRLER 


"İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları