Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison."— Sunum transkripti:

1 Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison

2  Türk komedi tarihinin en çok bilinen ve en popüler isimlerinden birisi olan Kemal Sunal 1944 yılında İstanbul’da doğdu.  İstanbul’da Vefa Lisesini bitiren Kemal Sunal, daha çok erken yaşlarda oyunculuk kariyerine başladı.  Önce Kenterler Tiyatrosu’nda daha sonra da Devekuşu Kabera’da roller aldı.

3  Oyunculuk kariyeri Ertem Eğilmez’in bir filminde rol almasıyla sinemaya kaydı.  Böylece insanların kalbinde taht kuracak olan ve Türkiye’nin en başarılı komedyenlerinden birisi olacak olan Kemal Sunal’ın sinema hayatı başladı.  Kemal sunal, başta Hababam Sınıfı serisi olmak üzere, onlarca filmde başrolde oynamış ve oynadığı karakterlerle halkın beğenisini toplamıştır.

4  Oynadığı karakterler arasında en popüler olanları Hababam Sınıfındaki “İnek Şaban” tiplemesi, diğer filmlerde oynadığı “Orta Direk Şaban,” “Tosun Paşa,” “Süt kardeş Şaban,” “Yedi Bela Hüsnü,” “Çöpçüler Kralı,” Kibar Feyzo,”...  Filmlerinin ve karakterlerinin popüleritesinin belki de temel sebeplerinden bir tanesi hemen hemen bütün karakterlerin fakir kırsal ve kentsel kesimin doğal yaşamlarını ve yaşadıkları zorlukları mizahi bir dille dile getirmesi olmuştur.

5  Karakterlerin doğallığı ve gerçekçiliği halkın bu karakterleri kendindenmiş gibi algılamasını ve bunları bağrına basmasını sağlamıştır.


"Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları