Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZGÜRLÜK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZGÜRLÜK."— Sunum transkripti:

1 ÖZGÜRLÜK

2 İnsanın kendi kararlarını kendi istemine ve düşüncelerine göre belirleyebilmesi, ve kendi seçimlerini kendi iradesi ile yapabilmesidir. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu.

3

4 Ateşten ve yiyecekten yoksun bir insan için özgürlük, hiç de acelesi olmayan bir lükstür.

5 Konu siyasi oldu mu bu tüm toplumu ilgilendirir, dolayısıyla tekil özgürlüğün çoğul özgürlüğü kısıtlamaması ve ona zarar vermemesi gerekir.

6 Vücudum köle olsa da düşüncelerim özgürdür.

7 Özgür İrade Özgür irade, kişinin eylemlerini, arzu, niyet ve amaçlarına göre kontrol altında tutabilme ve belirleme gücüdür. Kişinin belli eylem ya da eylemleri gerçekleştirmede ser­gilediği kararlılık; belli bir durum karşısın­da, gerçekleştirilecek olan eylemi, herhangi bir dış zorlama ya da zorunluluk olmaksı­zın, kararlaştırma ve uygulama gücü; eyle­me neden olan eylemi başlatabilen yetidir.

8

9 İfade Özgürlüğü Herkesin ifade özgürlüğü hakkı olmalıdır; bu hak, her türlü bilgi ve fikirleri sınır olmaksızın, sözlü, yazılı, basılmış, sanat veyahutta herhangi dilediği bir medya ortamıyla öğrenme, alma ve verme hakkıdır.

10

11 Düşünce Özgürlüğü Düşünce Özgürlüğü, demokrasinin temel ilkesidir. İnsan haklarına ilişkin bütün belgelerde ilk sırada vurgulanmıştır. Kimsenin müdahalesi olmadan her fert istediğini düşünme hakkına sahiptir ve bu hakkın korunması gerektiğine, düşünce özgürlüğünün kimseye duyurulmadan sadece beyinde kalan bir soyut işlem değil, açıklama, ifade, tartışma, yayınlama özgürlüğünü de beraberinde getirdiğine dair açık toplumlarda bir temel uzlaşma ilkesi olmuştur.

12

13 Bireysel Özgürlük Herkesin, her ortamda, başka insanlara fiili yahut psikolojik bir zarar oluşturmadığı sürece, 'sahip olma''yapma' hakkı olduğu özgürlüklerdir, ki bir çoğunun aslında kerameti ciddi anlamda, kendinden menkuldur, otomatiktir; sırf insan olunduğu için 'haktır'... istediğini yemek-içmek, dinlemek, etik-insani algılara aykırı olmadığı sürece istediğini 'giymek'... bunları kısıtlamaya çalışmak ise son derece yanlıştır.

14

15 Özgürlüklere silahla, zorbalıkla engel olunamaz sadece biraz ertelenebilir..

16 Onlara neden özgürlük götüren yok petrolleri olmadığı için mi..?

17 İnsan hür olarak yaratılmış, zincire vurulmuş olarak bile doğsa, yine hürdür.

18 Düşüncesinin son noktasına kadar seyahat etmekten korkmayan kişi, özgürdür.

19 Günümüzde özgürlük, bazı insanların sadece hayallerini süsleyen bir kavram olmaktan çıkmalı.
Özgürlük, çıkarların kontrolü altında olmamalıdır. Gücü elinde tutan insanlar, özgürlüğü bir sömürü aracı olarak kullanmamalıdır. Özgürlük, getiriyoruz denen yerlerden daha fazlası götürülmemelidir. Özgürlük, bir vaat olmamalıdır çünkü; o tüm insanların en temel hakkıdır.

20 Tüm insanların özgür olduğu bir dünyada yaşamak arzusuyla…


"ÖZGÜRLÜK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları