Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜBİTAK BİLİM FUARLARI"— Sunum transkripti:

1 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI

2 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI
AR-GE PROJELERİ Mühendislik Tasarım Süreci Teknoloji ve Tasarım Dersi Yapım Kuşağı Projeleri, Bilim Fuarı AR-GE Projeleri kapsamında değerlendirilmektedir. Teknoloji ve Tasarım Dersi Kurgu Kuşağı Projelerinden “Bilimsel Yöntem” ile hazırlanmış olanları ise Araştırma Projeleri kapsamında ele alınabilmektedir.

3 PROJE POSTERLERİ

4 PROJE POSTERLERİ Fuar veya sergilerde tanıtımı yapılan projelerin, ziyaretçiler tarafından anlaşılmasını sağlamak için proje posterleri özenle hazırlanmalıdır. Klasik proje posterlerinin yerine kullanımı ve taşıması daha kolay olan “3 Sütunlu Bilim Fuarı Posteri” kullanımı önerilmektedir.

5 PROJE POSTERLERİ

6 PROJE POSTERLERİ Proje içerik yazıları “koyu renk fon üzerine açık renk yazı” ile değil (!), “açık renk fon üzerine koyu renk yazı” ile yazılmalıdır. Okumayı kolaylaştıran model budur. Posterde fotoğraflar kullanılacaksa boyutlarının 20cm x 25cm ile 12cm x 18cm olmasına daha büyük veya daha küçük olmamasına dikkat edilmelidir.

7 PROJE POSTERLERİ

8 PROJE POSTERLERİ 3 Sütunlu Bilim Fuarı Posterleri, kolay taşınabilmesinin yanında ekstra bir stand veya pano gereksinimi doğurmadığından her yerde kolayca kullanılarak sergilenebilme kolaylığı sağlamaktadır.

9 PROJE POSTERLERİ

10 PROJE POSTERLERİ Hazırlanacak posterlerde, Tasarım Süreci ve Tasarım Günlükleri net ve anlaşılır bir biçimde yansıtılmalıdır. Tasarım sürecinin tüm adımları fotoğraf, grafik, v.b. görsel materyallerle desteklenmelidir.

11 PROJE POSTERLERİ Bilim Fuarı Proje Posteri standartlarına bakıldığında en büyük boyut 36x48 inch metrik sistemde ise 90x120 cm civarı bir ölçüde karşımıza çıkmaktadır. Bu boyutun fuar/sergide standart olarak tüm katılımcılar tarafından kullanılması, görsel ve estetik açıdan etkili olacaktır.

12 PROJE POSTERLERİ - ÖLÇÜLER

13 Bilim Fuarı Posteri – Genel
Madde Yazı Boyutu Durum Açıklaması Proje Başlığı 150+ Fuar alanının her yerinden görünmesini sağlar. Başlıklar 32+ 5 metre mesafeden yürüyenlerin kolayca okumasını sağlar. Alt Başlıklar 20+ Ana metin boyutundan biraz daha büyüktür ancak belirginliği sağlar. Ana Gövde Metni 16-18 Posteri okumak için yakına gelenlerin rahatça okumasını sağlar. Metinler 12-16 Gövde metninin biraz daha küçük yazılması gerekiyorsa kullanılabilir.

14 Bilim Fuarı Posteri – Kapalı Stand
Madde Yazı Boyutu Durum Açıklaması Proje Başlığı 150+ Fuar alanının her yerinden görünmesini sağlar. Başlıklar 48 Yakın mesafe yürüyüş halinde herkes tarafından okunmasını sağlar. Alt Başlıklar 36 En az 5 metreden okunabilmeyi sağlar. Ana Gövde Metni 32 En az 7,5 metreden okunabilmeyi sağlar. Metinler 24-32 Gövde metninin biraz daha küçük yazılması gerekiyorsa kullanılabilir. Standlara yaklaşma imkanı yoksa…

15 Bilim Fuarı Posteri – Okuma Mesafeleri
Okuma Mesafesi En çok – En az Asgari Yazı Boyutu Durum Açıklaması 1,2 m 0,35 m 8 Kitap okuma mesafesi, çoğu kişi punto tercih eder. 2,4 m 0,70 m 16 Büyük bir afişi okumak için yakın ve en ideal mesafedir. 5,0 m 1,50 m 32 Çok kalabalık fuarlarda, yakından bakmanın mümkün olmadığı durumlar. 25 m 7,50 m 160 Uzaktan herhangi bir noktadan görünebilen başlıklar için. Standlara yaklaşma imkanı yoksa…

16 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI


"TÜBİTAK BİLİM FUARLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları