Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşısı uygulaması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşısı uygulaması"— Sunum transkripti:

1 18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşısı uygulaması

2 3 Mart 2010 tarihli Bağışılama Danışma Kurulu Kararı ile
18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşılamasının bundan böyle erişkin aşılama programının bir parçası olarak sürdürülmesine karar verilmiştir.

3 Erişkin aşılama programının bir parçası olarak kızamıkçık aşı uygulama stratejileri aşağıdaki gibidir Hedef gruptaki kadınlara, yürütülen programın amacı ve aşı uygulaması konusunda yüz yüze eğitim verilmelidir. Aşılanacak bütün kadınlar, aşılma öncesinde ekte gönderilen bilgi notu kullanılarak sözel olarak mutlaka bilgilendirilmeli ve kabul edenler aşılanmalıdır.

4 Kızamıkçık aşısını kabul eden kadınlara
tercihen menstruasyon döneminde uygulama Evlilik öncesi kontrollerde uygulama veya Postpartum ilk 2 aylık dönemde aşılama: Hastaneden taburcu olurken, Lohusalık takibi döneminde, Bebeğini aşılmaya veya izleme getirdiği dönemde yapılmalıdır.

5 Aşılamaya gerek olmayanlar
Daha önce, bir doz kızamıkçık aşısı ile aşılandığı belgelendirilen aşı kartı ya da Form 012B kayıtlarından yada kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklık olduğu serolojik olarak kanıtlanmış olan kadınların aşılanmasına gerek yoktur.

6 Aşılama öncesi kızamıkçık serolojisinin değerlendirilmesine gerek yoktur.
Kızamıkçık aşılaması öncesi gebelik testi uygulanmasına gerek yoktur. Gebe olup olmadığı sorularak aşı uygulamasına karar verilir.

7 Aşı uygulaması öncesi aşılanmaya engel oluşturan durumların sorgulanması gerekmektedir.

8 Gebe kadınlara kızamıkçık aşısı, konjenital kızamıkçık sendromu teorik riski nedeni ile yapılmamalıdır.

9 Her ne kadar kızamıkçık aşısına bağlı fetal anomaliye ilişkin bir kanıt olamasa da, kızamıkçık aşısı alanlar 4 hafta süre ile gebelikten korunmalıdır. Aşı sonrası 4 hafta içinde gebelik planlayanlara kızamıkçık aşısı uygulanmamalıdır. Bu kişilere gebelikleri sonrasında aşı yaptırmaları konusunda bilgi verilmelidir.

10 Gebelik planlayan kadınlara kızamıkçık serolojisi (IgG) bakılması önerilmelidir.
Bağışık olmayan kadınlara gebelikleri süresinde kızamıkçık enfeksiyonu geçirmeleri riskini ortadan kaldırmak için gebelikleri öncesinde bağışıklanmaları gerekmektedir. Ancak, bu kadınlar kızamıkçık aşısı yapıldıktan sonra 4 hafta süre ile gebe kalmamaları konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

11 Aşı uygulanmaları ve aşı sonrası istenmeyen etki konusunda temel başvuru kaynakları tarih ve 7941 Sayılı GBP Daimi Genelgesi ile Tarih ve 7943 Sayılı ASİE Genelgeleridir.

12 18-35 yaş grubunda olup sağlık personeli olan kadınlar kızamıkçık aşısı yerine KKK aşısı ile


"18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşısı uygulaması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları