Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARALIK -OCAK AYI BÜLTENİMİZDE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARALIK -OCAK AYI BÜLTENİMİZDE"— Sunum transkripti:

1 ARALIK -OCAK AYI BÜLTENİMİZDE
NELER VAR? ARALIK- OCAK AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK- OCAK AYI KAVRAMLARIMIZ ARALIK AYI GEZİMİZ TANSAŞ GEZİSİ ARALIK- OCAK AYI PARTİLERİMİZ TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASINI KUTLADIK SÜPER SHOV PARTİSİ İLE YENİ YILI KUTLADIK PİJAMA PARTİSİ YAPTIK ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ ŞUBAT AYINDA NELER YAPACAĞIZ? ŞUBAT AYI MİNİ BÜLTENİ ŞUBAT AYI AİLE KATILIMI

2 ARALIK- OCAK AYINDA NELER YAPTIK
TÜRKÇE-DİL: GİYSİLER Giysiler ne işe yarar? Neden giyiniriz? Elbiseler hangi malzemelerden yapılır? Hangi mevsimde hangi giysileri giyeriz? Giysi çeşitleri nelerdir? AYAKKABILAR-YENİ YIL Ayakkabılara neden ihtiyaç duyarız? Ayakkabılarımız olmasaydı ne olurdu? Ayakkabılar hangi malzemelerden yapılır? Ayakkabılar nerede yapılır? Ayakkabı çeşitleri nelerdir? Yeni yılla ilgili dileklerimiz nelerdir?

3 TAŞITLAR Taşıt araçları nelerdir? Kara,hava ve deniz taşıt araçları ve özellikleri nelerdir? Geçmişten günümüze taşıt araçlarında ne gibi değişiklikler olmuştur? Taşıt araçlarının hayatımızda ki önemi nedir? Yaşamımızı kolaylaştıran taşıt araçları nelerdir?

4 YAŞAYAN DEĞERLER KONUMUZ “PAYLAŞMAK” -Paylaşmak nedir?
-Niçin paylaşımcı olmalıyız? -Paylaşımcı olmazsak ne olur? ZERAFET VE KİBARLIK KONUMUZ “Bir Ziyaretçiye Nasıl Davranılır?” “Afedersin İfadesi Nasıl Kullanılır?” -Drama çalışmaları ile öğrendik. ENERJİ TASARRUFU HAFTASI -Enerji tasarrufu nedir? -Niçin tasarruflu olmalıyız? -Enerji tasarrufu için neler yapmalıyız?

5 HİKAYE: “Tıs Tıs ile Pıspısın Oyun Arkadaşları”, “Top ile Başlayan Arkadaşlık”,”Mavi Gaki”, “Badi Ördeğin Arkadaşı Nerede”, “Rakamlar ve Matematik”, “Kıskanç Elbiseler”, “Giysilerimi Arıyorum”, “Dostum Badi”, Kırmızı Spor Ayakkabılarım”, “Kardan Adam ve Serçe”, “Masalını Arayan Ejderha”, “Çamaşırlar Kurudu”, “Şekillerin Eğlencesi” isimli hikayeler okundu. “Buz Devri” isimli film izlendi. MÜZİK: “Elbiseler”, “Sayılar”, “Yeni Yıl”, “Taşıtlar” isimli şarkılar öğrenildi. SANAT: “Çocuk Kuklaları”, “Mavi resmi”, “Giysi Tasarlama” “Kesme yapıştırma ile giysi çeşitleri”,”Kağıt Ayakkabı”, “Ayak İzi”, “Yerli Malları şapkası”, “1,2,3 sayıları ile kesme yapıştırma çalışması”, “Kardan Adam ve Çam Ağacı”,”Kardan Adam Yeni Yıl hediyesi”,”Kar Tanesi” çalışmaları yapıldı. OYUN: “Eşyalara dokunmadan yürüme”, “Müzik Eşliğinde Giysi Giyme”, “Ayakkabı çiftini bulma”, “Ayakkabının eşi kimde“,”Balonla Dans”, “Daireye bas” “Trafik Parkuru”, “Taşıt araçlarını sesinden tanı”, , isimli oyunlar oynandı. FEN VE MATEMATİK: “Kalın ve ince giysileri gruplama”, “Ayakkabı resimlerini sınıflandırarak grafik oluşturma”,”1,2,3 sayılarını tanıma”,”1-10 arası ritmik sayma” çalışmaları yapıldı.

6

7 ARALIK- OCAK AYI KAVRAMLARIMIZ
Kalabalık-tenha Islak-kuru Sıcak-soğuk Ekşi-tatlı 1-10 arası ritmik sayma Turuncu renk Üçgen Şekli Temiz-kirli Büyük-küçük Eski-yeni Ön-arka Açık-kapalı

8 ARALIK AYI GEZİMİZ TANSAŞ'A GİTTİK

9 YENİ YILI KUTLADIK

10 PİJAMA PARTİSİ TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASINI KUTLADIK

11 ARALIK AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

12 ŞUBAT AYINDA NELER YAPACAĞIZ

13 BUGÜN SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİ’NE GEZİYE GİDİYORUZ!
İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN ANAOKULU ŞUBATAYI MİNİ PROGRAMI 08 Bu haftaki konumuz: Hayvanlar En sevdiğimiz hayvanlar nelerdir? Konuşuyoruz. Hayvan resimlerini inceliyoruz. 09 Karada yaşayan hayvanları öğreniyoruz. “Dünya Çocukları” adlı tiyatroyu izliyoruz. 10 Ayıcık sanat etkinliğini yapıyoruz. “Tavşan “ adlı şarkıyı öğreniyoruz. Ayıcıklarla 1-10 arası ritmik sayma çalışması yapıyoruz. 11 “ Sevgi” nedir? Sorusunu cevaplıyoruz. Sevgi kalpleri çalışmasını yapıyoruz. 12 Bugün okulumuzda “Sevgi Partisi “ var. Okula gelirken kırmızı renkte bir giysi giyebilirsin. 15 Hangi hayvanlar uçabilir? Öğreniyoruz. “Dev Adımları” isimli oyunu oynuyoruz. 16 Hayvanlar ne yer ? öğreniyoruz. Hayvan resimleriyle kuklalar yapıyoruz. 17 Hayvanların nasıl yararları vardır? Sorusunu cevaplıyoruz. “Arı” adlı şarkıyı öğreniyoruz. 18 BUGÜN SUNAY AKIN OYUNCAK MÜZESİ’NE GEZİYE GİDİYORUZ! 19 Nesnelerle sert- yumuşak adlı oyunu oynuyoruz. Evden sert ve yumuşak nesne getirebilirsin. 22 Yüzebilen hayvanlar hangileridir? Öğreniyoruz. “Balıklar nasıl çoğalır? öğreniyoruz. 23 “Balıklar “ adlı şarkıyı öğreniyoruz. Akvaryum sanat etkinliğini yapıyoruz. 24 Şişelerle boş – dolu kavramını öğreniyoruz. 25 “Benim Minik Kırmızı Balığım” adlı hikayeyi dinliyoruz. Suluboya ile balık çalışması yapıyoruz. 26 “Küçük Karınca’nın Gizemli Yolculuğu” adlı hikayeyi okuyoruz. Hikaye ile ilgili resim yapıyoruz.

14 İSTEK ÖZEL BİLGE KAĞAN ANAOKULU ŞUBAT AYI AİLE KATILIMI 4 YAŞ
08 Çocuğunuzla tatil dönüşü okulda neler yaptığı ile ilgili sohbet edin. 09 Çocuğunuzdan en çok sevdiği hayvanı size anlatmasını isteyin. 10 Çocuğunuzla birlikte bir top alın ve onun istediği bir oyunu oynayın. 11 Çocuğunuz ile birlikte oyun hamurlarını kullanarak çeşitli hayvanlar yapın. 12 Çocuğunuza sevgi nedir ve sevgimizi nasıl gösteririz sorularını sorun. 15 Çocuğunuza hangi hayvanlar uçabilir? Sorusunu sorun ve uçabilen hayvanların resimlerini dergi veya internetten bulun. 16 Çocuğunuza hayvanların neler yediklerini sorun. 17 Çocuğunuzla suluboyalarla ıspanak baskısı yapın. 18 Çocuğunuzla gezi yerindeki (Sunay Akın Oyuncak Müzesi) gözlemleri hakkında sohbet edin. Gezide gördüğü oyuncakların resmini yapmasını isteyin. 19 Çocuğunuzdan evdeki sert ve yumuşak nesneleri size göstermesini isteyin. 22 Yüzebilen hayvanlar hangileridir? Sohbet edin. Çocuğunuzdan size yüzebilen hayvanların resmini yapmasını isteyin. 23 Çocuğunuzla birlikte bir çocuk oyununa gidin. 24 Evdeki bardaklara su doldurarak boş- dolu kavramını pekiştirin. 25 Çocuğunuzun sevdiği bir sebze yemeğini birlikte pişirin. 26 Çocuğunuzla birlikte seçtiği yapbozu oynayın.


"ARALIK -OCAK AYI BÜLTENİMİZDE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları