Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BATILI BİLİM ADAMLARININ DÜŞÜNCELERİNDEN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BATILI BİLİM ADAMLARININ DÜŞÜNCELERİNDEN"— Sunum transkripti:

1 BATILI BİLİM ADAMLARININ DÜŞÜNCELERİNDEN
HZ. MUHAMMED BATILI BİLİM ADAMLARININ DÜŞÜNCELERİNDEN

2 George Bernard Shaw " Modern dünyanın liderliğini H. Muhammed gibi bir insan üstlenmiş olsa, dünyanın bütün problemlerini çözümler ve ihtiyaç duyulan barış ve saadeti tesis eder.

3 Encyclopedia Britannica
Hz. Muhammed Peygamberlerin ve dini liderlerin içinde en başarılı olanıdır.

4 George Bernard Shaw İnsanın büyüklüğü hangi ölçü ile ölçülürse ölçülsün, Hz. Muhammed'den daha büyük bir insan gelmeyecektir.

5 Lamartine Hz. Muhammed, filozof, hatip, resûl , kanun yapıcı, savaşçı, fikirlerin fatihi, rasyonel inançların ve sembollere yer vermeyen bir dinin ihyâ edicisi, 20 adet kara imparatorluğunun kurucusudur. İnsan yüceliğinin bütün standartları dikkate alındığında, O'ndan daha büyük bir insan var mıdır ? diye sorabilirsiniz. "

6 Annie Besant Bu yüce Peygamberin hayatını inceleyen ve O'nun karakterini ve etrafındakileri nasıl yetiştirdiğini ve nasıl yaşadığını bilenlerin; insanın üstünlüğünü temsil eden bu Zât'a karşı derin bir hürmetten başka bir şey hissetmesi mümkün değildir. Onun hakkında kendi görüşüme göre malum olan pek çok şey söyleyebilirim ; Ancak, kendi hakkında okuduğum her satırda, O'na karşı daha fazla hayranlık ve hürmet duyuyorum. "

7 George Bernard Shaw " Ben, Hz. Muhammed'in hayatını bütün yönleriyle araştırdım . Hz. Muhammed Hristiyanlığa karşı çıkan biri olmaktan çok ötede, bütün insanlığın kurtarıcısı ilân edilmelidir. "

8 Tolstoy " Muhammed'in barbar, kan dökücü insanların vahşi geleneklerini, sayısız ilerlemelere dönüştürmesinden başka bir şöhrete ihtiyacı yok. O'nun zeka ve hikmetli dini, dünyayı hakimiyeti altına alacaktır. "

9 Voltaire Başlangıçta İslâm'ın inatçı muhaliflerinden biri olan Fransız düşünürü
" Muhammed, büyük bir insandı; erdem ve mükemmellik örneği ile büyük insanlar yetirştiridi. Hikmetli bir kanun yapıcı, adil bir yönetici, münzevi bir peygamberdi. Dünyanın o ana kadar benzerini görmediği bir devrimi gerçekleştirdi. "


"BATILI BİLİM ADAMLARININ DÜŞÜNCELERİNDEN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları