Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞİMDİ CANIM ARKADAŞLARIM HAZIRLADIĞIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞİMDİ CANIM ARKADAŞLARIM HAZIRLADIĞIM"— Sunum transkripti:

1 ŞİMDİ CANIM ARKADAŞLARIM HAZIRLADIĞIM
SLAYTI İZLİCEKSİNİZ HEPİSİNİ BEN HAZIRLADIM UMARIM BEYENİRSİNİZ

2 PEDİATRİ ÇOCUK DOKTORU HAZIRLAYAN İLAYDA YARDIMCI 6/B -77

3 İYİ SEYİRLER DİLERİM

4 PEDİATRİ(çocuk doktoru)
Pediatri çocuk hastalıkları ile uğraşan tıp dalı.Tıbbın, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen önemli bir dalı. Çocuk sağlığı ve hastalıkları temel sağlık hizmetlerinin mühim bir kısmını teşkil etmektedir. Bunun ehemmiyeti, genelde çocukluk devresinin bazı özelliklerinden olduğu kadar, toplumun yapısından ve sağlık ihtiyaçlarından da kaynaklanmaktadır. Bir ülkenin sağlık hizmetlerinin seviyesi, bebek ölüm oranı ile ölçülür. Bu oran ülkemizde oldukça yüksektir. Bu yüzden hekimlere çocukların sağlığının korunması ve hastalıklarının iyileştirilmesi konusunda oldukça önemli görevler düşmektedir İşte pediatrinin ana konusu bu görevlerde hekime yol göstermektir.

5 Türkiye’de pediatri eğitimi dört senedir
Türkiye’de pediatri eğitimi dört senedir. Bu ihtisası tamamlayan hekimlere “pediatri” veya çocuk hastalıkları mütehassısı ismi verilmektedir. Yurdumuzda özellikle 1950’li yıllardan itibaren pediatri gelişmeye başlamış ve pediatriler in sayısı bu yıldan sonra hızla artmıştır. Yurdumuzdaki en büyük ve modern çocuk hastanesi Hacettepe Çocuk Hastanesidir. Tıp Fakültesi hastaneler in de çocuk sağlığı ve hastalıkları,kardiyoloji,hematoloji,nefroloji,onko loji venöroloji gibi alt birimlere ayrılmış ve bu konularda uzmanlaşmış kişiler yetiştirilmiş ve yetiştirilmektedir.

6 Meslek seçiminde sevmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Hayatımızın her dalında öyle değil midir? Meslek seçimi hayatımızın dönüm noktalarından biridir. Bu nedenle meslek seçimi hayata atılmanın başlangıcıdır. Sağlam bir binanın temeli gibidir.

7 Bebeklere ilgi alaka göstermemiz gerekir bebekler doğduktan 24 ay kadar anne kokusuna mahrum kalır ve bu süreç 2 yaşına kadar sürer.

8

9 MODA TASARIMI HAZIRLAYAN İLAYDA YARDIMCI 6/B - 77

10 Moda tasarımı toplumun farklı kesimlerinde, özellikle genç neslin yenilik ihtiyacını, daha doğru bir ifadeyle yenilikçilik (inovasyon) ; (yenileme)arayışını karşılamak üzere oluşan endüstriyel tasarım alanıdır. Endüstriel Moda Tasarımı Giyim arayışı ihtiyacı olan bu yönde gelişen eğitim (moda trend) ihtiyacını karşılamak üzere güncel anlamda daha önce denenmemiş şekill de yeni nesil tekstil ürünlerinin kullanılması veya maliyet nedeniyle yeni nesil olmayan kullanıla gelen standart malzemelerle elbise kalıbının tekrardan güncel anlayışın ihtiyacına cevap verebilecek şekilde tekrar yorumlayan bir sanat tasarımı bölümü olarak ta değerlendirilebilinir. Moda tasarımı, tasarımcıların giyim üzerine farklı bakış açılarını kağıda dökmesidir.

11 GÖREVLER Moda Tasarımcısının görevlerini üç ana başlık altında toparlayabiliriz. 1-Tasarlama 2-Uygun malzeme ve araç-gereci seçme, deneme üretimini gerçekleştirme ve katalog hazırlama 3-Pazarlama ve satış tekniklerini uygulayarak sunuş yapmak. Bu ana başlıklar altında; - Tasarım panosu hazırlar, - Hazır giyim ve ısmarlama giyim ünitelerinde uygulanabilir giysi tasarımı yapar, - Görsel sanatlarla ilgili bilgileri kullanarak, özgün tasarım çalışmaları yapar, - Tasarımını teknik çizim ve moda grafikleri (artistik çizim) ile ifade eder, gerektiğinde sunum yapar,

12

13 VETERİNER HAZIRLAYAN İLAYDA YARDIMCI 6/B - 77

14 VETERİNER(HAYVAN DOKTORU)
Veteriner hekim olarak göreve başlamak oldukça güzel ve aynı zamanda zor bir iştir. Veteriner olmayı düşünenlerin ilk etapta hayvanları sevmesi gerekmektedir. Hayvan sevgisi olmayan kişilerin bu meslekte yer alması hem onlar adına hem de kendisine gelecek olan hayvanlar adına oldukça zor ve acılı bir olay olacaktır. Ülkemizde Veteriner hekim olarak göreve başlayabilmek için üniversitelerin veterinerlik bölümlerinden mezun olmak gereklidir. Yaklaşık 5 yıllık bir eğitim süreci sonucunda alınacak olan “Yüksek Lisans Diploması” ile Veteriner hekim Unvanı almanız mümkün olacaktır.

15 Veteriner hekim olarak göreve başladıktan sonra özel bir muayenehane açabilir veya başka bir muayene içinde kendinize bir iş bulabilirsiniz. Veteriner hekim olarak göreve başladıktan sonra bile eğitim sona ermeyecektir. Sonuç itibariyle her geçen gün yeni hastalıklar doğmakta, bunlara çözüm önerileri üretilmektedir. Hayvanların sağlıkları ile ilgili olarak bir sonuca ulaşmak insan sağlığı ile ilgili bir sonuca ulaşmaktan daha zordur. Sonuçta insanlar sıkıntılarını dile getirebilmekte iken hayvanlar tamamen tersi bir şekilde ne ağrılarını nede sıkıntılarını dile getirememektedirler. Bu sebeple veteriner hekimlik oldukça zor ve zorlayıcı bir meslektir.

16 Ülkemizde şu aralar 16 ayrı fakültede veterinerlik üzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümlere ÖSS sınavı ile girilmekte ve mezuniyet sonrasında diplomalı veteriner olabilmektesiniz. Bunların dışında alaylı olarak bir veterinerin yanında çalışarak bu sektörde yer edinenlerde yok değil. Sonuçta ilk başta da dediğimiz gibi bu sektörde yer almak için önce hayvanları sevmek gerek. Gerisi bir şekilde kendi kendine gelecektir

17

18

19 HAZIRLADIĞIM SLAYTI İZLEDİGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ÇIKIŞ


"ŞİMDİ CANIM ARKADAŞLARIM HAZIRLADIĞIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları