Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler"— Sunum transkripti:

1 Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2 Başlık slaydı mutlaka olmalıdır.
Slaytların dengeli kullanımına özen gösterilmelidir. Bütün metni bir slayta yerleştirmektense, o metni ikiye veya daha fazla slayta bölebilirsiniz. Bir slaytta en fazla 7 satırlık metin eklemelisiniz. Eğer bilgi bütünlüğü bozulacaksa çok küçük olmayacak şekilde bir slaytta toplayabilirsiniz.

3 Sunum programlarında görsellik çok önemlidir
Sunum programlarında görsellik çok önemlidir. Bir konu hakkında bilgi verirken, bunu grafiklerle, resimlerle canlandırmak daha etkili ve kolay öğrenmeye yardımcı olur. Bu nedenle mümkün olduğunca çok görsel kullanmaya dikkat etmelisiniz. Görselleriniz o slaytta anlatılan içerikle alakalı olmalıdır. Tüm slaytlarda yazı tipleri aynı olmalıdır. 

4 Bir önemli konu da zemin ve nesnelerin renk zıtlıklarıdır
Bir önemli konu da zemin ve nesnelerin renk zıtlıklarıdır. Koyu arka plan ve açık renkli yazılar daha iyi sonuç vermektedir. Bunun tam tersi de uygulanabilir. Sunum programlarının renk temaları uygulandığı takdirde, bu otomatik olarak sağlanmaktadır. Eğer slayt geçişi ve animasyon uygulayacaksanız, bunlar standart bir halde olmalıdır ve bu tüm nesneler için uygulanmalıdır.Örneğin; her bir slayt geçişi aynı olmalıdır. Bunun için “Tümüne Uygula” komutunu işaretlemeniz yeterlidir.

5 Sunumdaki tüm metin efektleri aynı olmalıdır.
Resim, grafik, video vb. nesneler için de efekt uygulanacaksa, hepsi için aynı efekt uygulanmalıdır.Bu efektler çok fazla abartılmamalı, sade ancak görsel bir efekt seçilmelidir.


"Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları