Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN."— Sunum transkripti:

1 POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN

2 POWERPOİNT NEDİR? Powerpoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır. Powerpointi kullanarak, renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinden diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz. Animasyon özelliğini kullanarak ekrandaki metin ve çizimlere animasyonlar ekleyebileceğiniz gibi, ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Üstelik, malzemelerin yazılı çıktısını alabilir ve sunuyu yaparken bunları dağıtabilirsiniz.

3 SUNU PROGRAMI HAZIRLAMA
Powerpoint programı çalıştırıldığında ekrana gelen pencereden boş sunu seçilir. Akıllı içerik sihirbazı ve şablon yardımıyla daha önceden hazırlanmış örnekleri kullanarak sunu hazırlanabilir. Yeni slayt penceresinden oluşturulacak slayt türü seçilir. Slayt başlığı yazılarak hazırlanır. Powerpoint sunusu hazırlarken slaytlara başlık yazılması daha sonra yapılacak işlemleri kolaylaştıracaktır.

4 SUNU PROGRAMI HAZIRLAMA
Slayt tamamlandıktan sonra yeni slaytı hazırlamak için Standart araç çubuğu üzerinde bulunan yeni slayt Oluştur simgesi üzerine tıklanır. Hazırlanan tüm slaytları görmek için kaydırma çubuğunun sol tarafında bulunan slayt sıralayıcısı görünümü seçilir. Bu ekranda slaytların yeri değiştirilebilir. Bunun için slaytın üzerine tıklanır, parmak kaldırılmadan slayt taşınacağı yere kadar sürüklenip, bırakılır. Normal sayfa görünümüne geçmek için kaydırma çubuğunun sol tarafında bulunan slayt görünümü seçilir.

5 SUNU PROGRAMI HAZIRLAMA
Anahat görünümü slayt hazırlamak ve değişiklik yapmak için kullanılır. Resim Ekleme : Bir slayta resim eklemek için ekle+resim+küçük resim/dosyadan komutu işletilir. İstenilen resim bulunduktan sonra Insertclip/Ekle seçildiğinde resim slayta eklenir. Slayt Geçişi : Slaytların otomatik gösterimi için slayt sıralayıcısı görünümünde iken farenin sağ tuşuna basıldığında açılan komut penceresinden slayt geçişi seçilir. Ya da menü çubuğundan slayt gösterisi+slayt geçişi ile aynı komut işletilir.

6 SUNU PROGRAMI HAZIRLAMA
Slaytların otomatik ( Fare ve klavye kullanılmadan) gösterimi için otomatik olarak komutu seçilip, belirtilen saniye sonra slaytların değişimi sağlanır. Her slayt için ayrı zaman vermek için uygula komutu tüm slaytların ekranda belirtilen zaman gözükmesi için tümünü uygula komutu seçilir. Slaytların ekrana gelişi sırasında efekt verilebilir. Bunun için açılan menüden istenilen efekt seçilir. Yavaş, orta ve hızlı seçeneklerinden birisi seçilerek slayt efektinin geçişi belirlenebilir. Bir slayta ayrı efekt vermek için uygula komutu, tüm slaytlara aynı efekti vermek için tümüne uygula komutu seçilir.


"POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları