Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAYGI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAYGI."— Sunum transkripti:

1 SAYGI

2 “Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin temelini oluşturur.

3 Duygusal yönüyle birlikte sosyal yönü de olan bu değer kişinin diğer insanlara, sosyal yaşamın kurallarına, kurum ve örgütlere, insan eylem ve davranışlarına önem vermeyi, onlara saygı ve sorumlulukla yaklaşmayı içerir.

4 “Saygıda kusur etmemek” bir deyim olarak insan ilişkilerinde kişiler arası mesafeyi ifade etmektedir. Bu deyim saygı kavramının anlamını ortaya koyabilmek açısından önemlidir. Bu deyim her şeyden önce saygıyı insan ilişkilerinde bir “ön koşul” olarak ortaya koymaktadır.

5 İnsan kendisine saygı duymazsa, kendi varlığına değer vermez, kendine belirli bir özen ve dikkati göstermez ise başkalarını da saygı göstermez. Giyimine, kuşamına ve temizliğine özen gösteren bir kişi bunu öncelikle kendisine duyduğu saygının bir gereği olarak yapmalıdır.

6 Toplumsal yaşayışta insanlar çeşitli konum ve statülerde ilişkilere girerler. Örneğin üst-ast ilişkisinde mesafe ve saygı tek yanlı değildir. Saygı göstermek sadece asta özgü değil üstün de uyması gereken bir davranış özelliğidir.

7 İnsana saygı insanın varlığına önem vermeyi, onu sevmeyi gerekli kılar
İnsana saygı insanın varlığına önem vermeyi, onu sevmeyi gerekli kılar. İnsanları sevmek bir saygı ifadesidir. Çünkü insan canlı varlıklar içerisinde seçkin bir yere, akla ve yeteneklere sahip bir varlıktır.

8

9 Hasan Basri ARSLAN (MEM ARGE Birimi)
Slayt Tasarım Hasan Basri ARSLAN (MEM ARGE Birimi)


"SAYGI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları