Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara."— Sunum transkripti:

1 MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara mikroskobik canlılar adı verilir. • Mikroskobik canlılar; toprakta, havada, suda, toprak altında, insan ve çeşitli canlıların vücutlarında yaşayabilir. • Hem zararlı hem de faydalı mikroskobik canlılar vardır. • Mikroskobik canlılar, besinlerimizin bozulmasına neden olabilir ve çeşitli hastalıklara yol açabilir. • Sütün mayalanıp yoğurda ya da peynire dönüşmesini, üzümden sirke oluşmasını sağlayan mikroskobik canlılardır. • Toprakta yaşayan bazı mikroskobik canlılar hayvan ve bitki artıklarının çürümesini sağlar.

2 Canlıları sınıflandırma(mikroskobik canlılar)
Mikroskobik canlıları sınıflandırmada 2 ye ayırırız.Ayrılma şekilleri şunlardır: Mikroskobik canlılar Mikroskobik canlıları gözle görülebile bakteriler virüsler olarak 2 ye ayırırız. Virüsler Bakteriler Ozoron,militan lojbat,ebu ammar Acidobacter,Actinobacteria Aquificae,Bacteroidetes

3 Mikroskobik Canlıların Yararları Nelerdir
Mikroskobik Canlıların Yararları Nelerdir? 1-) Sütten peynir elde edilmesi 2-) Üzüm suyundan sirke üretilmesi 3-) Turşu yapımı 4-) Topraktaki canlı atıklarının çürütülmesi yani mantarlarla birlikte parçalanmasını sağlayarak minarellerin oluşmasında ve toprağa karışımında görev alırlar.

4 Mikroskobik Canlıların Zararları Nelerdir?
1-) Tifo, Kolera, Verem, Tetanoz, Sıtma gibi hastalıklara neden olur ) Besinlerin bozulmasına neden olur

5 Mikroskobik canlılar Bakteri Öglena Terliksi hayvan Amip


"MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları