Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-Ticaret Ödeme Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-Ticaret Ödeme Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 E-Ticaret Ödeme Sistemleri

2 E-Ticaret Tarafları Alıcılar Satıcılar Üretici/İmalatçılar
Komisyoncular Sigorta Şirketleri Nakliye Şirketleri Özel Sektör Bilgi Teknolojileri Sivil Toplum Örgütleri

3 E-Ticaret Tarafları Üniversiteler Onay kurumları Elektronik Noter
Dış Ticaret Müsteşarlığı Gümrük Müsteşarlığı

4 E-Ticaret Ödeme Yöntemleri
kredi kartı ile ödeme havale-eft ile ödeme kargoyla kapıda yapılan ödeme

5 Havale-EFT ile Ödeme E-ticaret sitelerinden ürün alan kullanıcılar ödemelerini banka hesaplarından ya da bankamatiklerden işletme hesaplarına gerçekleştirebilmektedirler. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için müşteri ve işletme yöneticisini, e-ticaret sitesinde buluşturan bir form alanının olması gerekir. Aynı zamanda işletme adına bankalardan hesap açtırılması gerekir. İstediğiniz bankaya giderek şirket bilgileriniz ile kısa bir sürede hesap açtırabilirsiniz.

6 Kargoya kapıda yapılan ödeme
Bir çok kullanıcı ürünü teslim almadan ödeme yapmak istemez. Bu sebeple herhangi bir kargo firması ile anlaşma yapmanız gerekir. Ürününüzü müşteriye teslim eden kargo görevlisi sizin adınıza ürün ücretini teslim alır. Kargo firması da belirli periyotlarda banka hesabınıza gelirlerinizi aktarır.

7 E-Ticaret Ödeme Araçları
Kredi Kartı Elektronik Para Elektronik Çek Mobil Para

8 Kredi kartı ile ödeme alınabilen sistemler
Kredi kartı ile ödeme alabilmeniz için bankaların sanal poslarını kullanmanız gerekmektedir. Bu sebeple e-ticaret siteleri açıldıktan sonra bankalara sanal pos başvurusu yapılmaktadır.

9 BKM Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre;
2012 yılında 25 milyar TL olarak gerçekleşen ‘İnternetten Kartlı Ödeme Tutarı’nın 2015 yılında 60 milyar TL, 2023 yılında “nakitsiz ödemeler toplumu” hedefi paralelinde 300 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülmektedir.

10 Mobil Ödeme Sistemleri
Cep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.

11 Mobil Ödeme Sistemi Cep telefonunuz ile kolayca ödeme yapmanızı sağlayan bir servistir. İster faturalı, ister ön ödemeli hat sahibi olun, tek bir SMS ile hızlı ve güvenli bir şekilde ödemenizi yapabilirsiniz. Mobil ödeme ile yaptığınız alışverişin bedeli ön ödemeli hat sahibiyseniz mevcut kredinizden düşer, faturalı hat sahibi iseniz faturanıza yansır.

12 Sanal Pos Kredi kartı ile ödeme alabilmek için tedarikçi firmaların sanal poslarını kullanabilirsiniz. Kredi kartlarından ödeme alınabilen bu sistemler sayesinde müşterilerinize tek çekim ya da taksitli ürün ödemesi seçeneklerini sunabilirsiniz. Her bir firmanın kendisine ait prosedürleri bulunmaktadır. Genel prosedür ise şirket sahibi olmanız ve şirketiniz ile birlikte bu sistemlere başvurmanızdır.

13 İCüzdan İCüzdan uygulaması tüm bankaların sanal pos tahsilatlarını ve BKM express tahsilatlarını yapabilmektedir. İCüzdan'ın en büyük özelliği birden fazla eticaret uygulamasına entegre olarak tek noktadan tahsilat yapabilmesidir. Bu özellik sayesinde tüm e-ticaret, B2B, B2C gibi uygulamalrınızı İCüzdan ile entegre ederek tek noktadan tahsilat yapabilirsiniz.

14 İCüzdan İcüzdan uygulaması yönetim arayüzünden sanal pos ve BKM epress hesplarınızın tanımları yapılır ve tüm tahsilatlar sizin banka hesaplarınıza işlenir. Cüzdan yazılımı, banka ile olan entegrasyon alt yapısını sağlayan bir sistemdir. Banka ile kendi firmanız arasında anlaşma yaptıktan sonra ek bir yazılım kullanmadan iCüzdan üzerinden müşterilerinizden tahsilat alabilirsiniz. Banka ile anlaşmanız bulunmadan tahsilat yapamazsınız.

15 Ulusal Dijital Cüzdan “BKM Express”
“BKM Express”de kayıt aşamasında dahi kart numaranızın tamamını ve son kullanma tarihini kullanmanıza gerek yoktur ve kartınızın “sadece ilk altı ve son dört rakamı” yeterlidir.

16 NETAHSİLAT İnternet üzerinden online bir şekilde ödeme almanızı sağlayan yani tahsilatlarınızı periyodik ya da sizin belirlediğini koşullarda yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Size özel bir site açılır. Bu siteye sanal poslarınız kurulur. Ardından üyelerinizden, müşterilerinizden ya da bayilerinizden online bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

17 PAYNET Bilişim sektöründe olupta internet üzerinden ürün satmak isteyenler için sanal pos hizmeti sağlayan bir sistemdir. Kriterlerine uygun olduğunuz taktirde 7 adet bankanın sanal posunu ürün satarken kullanmanıza izin veriyor.

18 Diğer Ödeme Araçları PAYU:PayU eğer şirketinizin sizle çalışmasına onay verirse kendi bünyesinde barındırdığı 6 sanal posu kullanmanıza izin verir. Sizler de sanal pos başvurusu yapmaya gerek kalmadan ya da sanal pos almanıza gerek kalmadan internet üzerinden satışlarınızı yapabilirsiniz. PAYPAL: Kendi sanal poslarını sitenize kurar. Tabi ki paypala üye olmanız gerekmektedir. Sanal poslar kurulduktan sonra müşterilerinizin yapmış olduğu ödemeler paypal hesabınıza geçer. Ardından periyodik olarak bu hesabınızdan paranızı çekebilirsiniz.

19 Kullanıcıların dikkat etmesi gereken ödeme ile ilgili bazı önemli hususlar
Sahte sitelerden korunmak için bilinen/tanınan ve güvenilir sitelerden alışveriş İnanılmaz teklifleri (bedava iPhone 5 kazanmak için tıklayın, 200 TL konbara puan kazandınız gibi) görmezden gelin Cep telefonunuza tanımadığınız adreslerden gelen linklere tıklamayın Sitede bilgilerin şifreli olarak ilettiğini gösteren “SSL” Güvenlik Sertifikası (“https” ile başlayan alan adları) kullandığını ve uluslar arası kart kuruluşlarının (MasterCard, Visa vb.) logolarının bulunduğunu kontrol edin Verified by Visa, SecureCode (Mastercard), BKM Express, 3D Secure, sanal kart gibi güvenli alışveriş ürünlerini/yöntemlerini tercih edin Güncel ve etkin bir güvenlik yazılımı ile bilgisayarınızı/akıllı telefonunuzu mutlaka koruyun Hesap özetlerinizi, hatta dönem içi harcamalarınızı mümkün oldukça sık kontrol edin, herhangi bir şüpheli harcama ile karşılaşılması durumunda vakit geçirmeden bankanız ile irtibata geçin.

20 Elektronik Ticarette Müşteri Kavramı
İnternet Müşterisi; Şirketlerin web sayfalarının okuyucuları Şirket maillerinin alıcıları Gazetelerin online aboneleri Direkt yazılım ve grafiksel sanat müşterileri Dolaylı olarak mal müşterileri (cd ve kitaplar)

21 E-Ticaret Müşteri Memnuniyeti
Kalabalıktan uzaklaşma Park yeri problemi Eşya taşıma zahmetini olmayışı Online satış harcamalarına limit koyabilme 7*24 saat alışveriş yapabilme Teslim şeklinin kişiye bağlı olması

22 E-Ticaret Müşteri Çeşitleri
Uzmanlar Orta Düzeydekiler Acemiler


"E-Ticaret Ödeme Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları