Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONUŞMACI NOTLARI Konuşmacı tarafından sunum sırasında hatırlatma amacıyla hazırlanan ve kağıt çıktısı olarak da alınabilen notlardır.  Konuşmacı notları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONUŞMACI NOTLARI Konuşmacı tarafından sunum sırasında hatırlatma amacıyla hazırlanan ve kağıt çıktısı olarak da alınabilen notlardır.  Konuşmacı notları."— Sunum transkripti:

1 KONUŞMACI NOTLARI Konuşmacı tarafından sunum sırasında hatırlatma amacıyla hazırlanan ve kağıt çıktısı olarak da alınabilen notlardır.  Konuşmacı notları Konuşmacı notları sunuyu aktaran kişi için büyük kolaylıktır. Bu notlar aktarım cihazında görünmez. Birden fazla monitörde sunu yaparken konuşmacı notlarınızı özel olarak görüntüleme

2 Sunucu Görünümü'nü kullanarak, sununuzu konuşmacı notlarıyla birlikte bir bilgisayarda (örneğin, dizüstü bilgisayarınızda) görüntüleyebilir ve izleyicileriniz bu sırada notların görünmediği sunuyu farklı bir monitörde (örneğin, büyük ekran üzerine yansıtılarak) izleyebilirler. PowerPoint bir sunu için yalnızca iki monitör kullanılmasını destekler. Ancak sunuyu aynı bilgisayara bağlı üç veya daha fazla monitörde çalıştırılacak biçimde yapılandırabilirsiniz.

3 DİNLEYİCİ NOTLARI Sunum sırasında dinleyicilere dağıtılmak üzere hazırlanan çıktılardır. Slaytların kağıt üzerine çıkarılmış hali de denilebilir. Bir sayfaya bir veya daha fazla slayt bir arada bastırılabilir.

4 Resmi En Arkaya Gönder Resmi en arkaya göndere bilmek için resimler üzerinde seçim yapılır. Resim seçilerek istenilen işlem yapılır

5 Slayt Gizlemek Sunu içerisinden gereksinim duyduğunuz ancak slayt
gösterisinde yer almasını istemediğiniz bir slayt varsa bu slaytı gizleyebilirsiniz. Sunudaki her bir slayt için Slayt Gizle seçeneğini kapatıp açabilirsiniz. Slaytları gizlemek için aşağıdaki adımlardan birini yapabilirsiniz;

6 Gizlenmek istenen slayt seçildikten sonra Slayt Gösteresi sekmesi tıklanır, Ayarla grubu içinde yer alan düğmesine tıklanır. Sol tarafta yer alan Slaytlar bölmesinden slayt seçilip sağ fare tuşuna tıklanır. Açılan kısayol menüsünden Slayt Gizle komutu seçilir.

7 Sunu’yu Şifreli Olarak Kaydetme
Sunuyu şifreli olarak kaydetmek için 2 farklı yöntem mevcut. 1. Dosya menüsünden bilgi kısmı açılır. Gelen ekranda «Sunuyu Koru» kısmından şifre girilir. 2. Farklı kaydetme ekranında gelen pencerede araçlar kısmından genel seçenekler kısmından şifre girilebilir.

8 Şifreli Sunu’dan Şifreyi Kaldırma
Şifreyi Kaldırmak için. Önceden şifrelenmiş sunu olması gerekir. Daha önce şifrelenmiş sunu çağrılır. Şifreli kısımlar elle silinir böylelikle şifre kaldırılmış olur.

9 Özel sayfa numarası verme
İlk önce başlangıç sayfası hariç her hangi ibr slayt üzerinde görünüm menüsünden asıl slayt kısmına girilir. Buradan <#>kısmının soluna istenilen sayfa bilgisi girilir. Daha sonra asıl slayt kapatılıp. Ekle menüsünden slay numarası yada üst bilgiden salyt numarası seçilip tüm sayfalarda uygula seçeneği seçilir.

10 Ses gömmek Powerpoint sunularına müzik eklemek ile müzik gömmek arasında çok büyük fark vardır. Eğer müzik eklersek elimizde hem sunu hem de müzik olmak üzere iki dosya olur. Ve sunuyu bir yere taşıdığımızda ya da bir arkadaşımıza gönderdiğimizde müziği de beraberinde taşır ya da göndeririz. Powerpoint sunularına müzik gömdüğümüzde ise sunu ile müzik dosyası birleşir ve sonuçta tek bir dosya oluşur. Bu sunuyu bir yere taşımak ya da bir arkadaşımıza göndermek istediğimizde sadece sunuyu göndermemiz yeterli olacaktır. Çünkü müzik dosyası sunu ile birleştirilmiş olacaktır.

11 Mp3 dosyamız wav olarak değiştirildiğinde mutlaka kapasite olarak büyür. Bu dosyamızı eklediğimiz zaman hoporlör simgesini sunumuzda görürüz (istersek gizleyebiliriz) Daha sonra bu dosyanın her slayda çalışmasını istersek şu şekilde değişiklik yaparız. Unutmamak gereken önceki slaylar da işlemler çalışmaz. Sonraki slaytlarda çalışır. Ayrıca ses dosyası gömüldükten sonra dosya boyutu gözle görülür bir şekilde artacaktır. Ses simgesi silinince otomatik olarak ses dosyası ayrılır.

12 Ses dosyası eklenmiş bir slayt örneği
Fatih Sultan Mehmet, 1470 yılında 4'üncü Eyalet olarak Karaman eyaletini kurmuş, merkezini de Konya şehri yapmıştır. 17'inci yüzyılda Karaman eyaletinin sınırları genişlemiş, Tanzimat döneminde de ismi değişerek Konya Eyaleti adını almıştır. Konya şehrinin nüfusu o tarihlerde olup, Türkiye'nin 11'inci ve dünyanın da 69'uncu büyük şehriydi. İstiklal Savaşı yıllarında da Konya üzerine düşen görevi yapmış, Batı Cephesi Karargahı Akşehir'de kurulmuştur. Yukarıdaki ses simgesi olduğu halde ses gömülmediği için aşağıdaki hatayı alırız.

13 Giriş/sıfırla ve biçimlendirmeyi temizle
Seçilen slaylardaki metin kutularının boyut ve karekterlerin i standart hale getirir. Standart yapılarına dönüştürür. Sıfırla Yukarıdaki sıfırladan farkı başlıkları yani yer tutucularıda sıfırlar.

14 Asıl slayt Oluşturma

15 Asıl slayt oluşturma adımları


"KONUŞMACI NOTLARI Konuşmacı tarafından sunum sırasında hatırlatma amacıyla hazırlanan ve kağıt çıktısı olarak da alınabilen notlardır.  Konuşmacı notları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları