Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WİNDOWS GEZGİNİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WİNDOWS GEZGİNİ."— Sunum transkripti:

1 WİNDOWS GEZGİNİ

2 WİNDOWS GEZGİNİ NEDİR?? Windows Gezgini Başlat Menüsü, Görev Yöneticisi, Masaüstü ve Dosya Yöneticisi'ni içeren bir Windows hizmetidir. Explorer.exebilgisayarla beraber otomatik olarak başlar ve bütün bu hizmetlerin yürütülmesinden sorumludur.

3 Windows Gezgini hata verdiğinde veya yaptığınız bir değişiklik nedeniyle bilgisayarı yeniden başlatmanız gerektiğinde yeniden başlatmayı beklerken vakit kaybetmek yerine Windows Gezgini'ni yeniden başlatmak size zaman kazandıracak ve kolaylık sağlayacaktır.

4 Program kurma ve Windows güncellemelerinden sonra bu yöntemi kullanmayınız.Bu durumlarda bilgisayarı yeniden başlatmak gerekmektedir

5 WİNDOWS GEZGİNİNİ SONLANDIRMA
1- Windows Gezgini'ni alttaki yöntemlerden birini kulla narak kapatın; "Başlat Menüsü" nü açıp "Ctrl+Shift" e basılı tutarken boş bir alana sağ tıklayın. "Ctrl+Shift" i bırakıp "Gezginden Çık" a tıklayın

6 DİĞER BİR YÖNTEM Görev çubuğuna sağ tıklayın ve Görev Yöneticisi'ni başlat deyin. İşlemler sekmesini açın ve "explorer.exe"ye sağ tıklayıp "Görevi Sonlandır" deyin.

7

8 WİNDOWS GEZGİNİNİ BAŞLATMA
Windows Gezgini'ni başlatın; Ctrl+Shift+Esc'ye basarak Görev Yöneticisi'ni açın. Üstteki sütundan "Dosya" ya tıklayıp "Yeni Görev (Çalıştır...)" ı seçin. Açılan pencereye "explorer.exe" yazıp "Tamam" deyin.

9


"WİNDOWS GEZGİNİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları