Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç"— Sunum transkripti:

1 Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç

2

3 Üniversiteye Bağlı Fakülte ve Yüksekokullar
7 Meslek Yüksekokulu Özellikleri: Gazi Üniversitesinde Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 3534 akademik 2650 İdari personel olmak üzere toplam 6184 personel görev yapmaktadır. Yaklaşık öğrenci eğitim görmektedir.

4 Gazi Üniversitesi Öğrenci Sağlık Merkezi’nin Personel Durumu ve Hizmet kapsamındaki Hedef Nüfusu (Eylül 2006 –Aralık 2006) PERSONEL: 9 Uzman Hekim 12 Pratisyen Hekim 6 Diş Hekimi 2 Psikolog 3 Diyetisyen 2 Sosyal Hizmet Uzmanı 7 Hemşire Hedef Nüfus Sayı % Öğrenci 57 112 90.2 Personel 6184 9.8 Toplam 63296 100.0

5 AMAÇ VE BEKLENEN SONUÇLAR
GENEL AMAÇ: Cinsel sağlık / üreme sağlığı (CS/ÜS) hizmetlerinin, öğrenci sağlık merkezlerinde sunulan sağlık hizmetlerine entegrasyonu. ÖZEL AMAÇ: Üniversite öğrencilerinin, cinsel sağlık / üreme sağlığı konularından; Gençler için cinsel sağlık ve üreme sağlığı, CYBE / HIV / AIDS, Kontraseptif (doğum kontrol yöntemleri) ve ilgili hizmetler, konularında bilgilendirilmesi.

6 GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER
GENÇLİK DANIŞMA BİRİMİ (GDB): Sağlık Merkezi Binasının üst katında GDB odası oluşturulmuştur. ANKETLER: Eğitim Fakültesi 1. sınıflarında okuyan 497öğrenciye ön anket uygulanmıştır (Mayıs 2006). Eğitim Fakültesi 2. sınıflarında okuyan 500 öğrenciye son anket uygulanmıştır (Kasım 2006). TANITIM: Rektör Yardımcıları, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcısı, SKS Daire Başkanı, Mediko Sosyal Sağlık Merkezi Başhekimi, proje hakkında bilgilendirilmiştir. Sağlık Merkezinin tüm çalışanlarına GDB nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının tüm çalışanlarına GDB’ nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır ayrıca desklerine tanıtım ve eğitim broşürleri konulmuştur. Öğrenci Danışma Merkezi çalışanlarına GDB nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır. Üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtların yönetici ve personeline GDB nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapılmıştır. Eğitim Fakültesinden sınıf öğrencisine Mediko Sosyal Sağlık Merkezi ve GDB nin faaliyetlerinin tanıtımı yapılmıştır. Öğrenci Topluluklarıyla iletişim kurularak GDB tanıtımı yapılmış ve broşür dağıtılmıştır.

7 İNTERNET ARACILIĞIYLA YAPILAN TANITIMLAR
Üniversite öğrencilerinin tamamına GDB’ nin kurulması ve hizmetleriyle ilgili bilgiler içeren mesaj e-posta aracılığıyla iletilmiştir. Üniversite Web ana sayfasında GDB’ nin kuruluşu ve hizmetleri flaş haber olarak verilmiştir. Üniversite akademik personelinin tamamına e-posta yoluyla GDB kuruluşu ve hizmetlerini içeren mesaj gönderilmiştir. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin tamamına e-posta ile GDB kuruluşu ve hizmetlerini içeren mesaj gönderilmiştir. Üniversite SKS Daire Başkanlığına bağlı Web sitesinde GDB hizmetleri ve çalışanlarının fotoğraflı tanıtımı yapılmıştır. Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığıyla iletişim kurularak GDB Web sitesi oluşturulmuştur. Sitede öğrencilerin ulaşabileceği güncel haber ve broşürler bulunmaktadır. Adres: Üniversite Web ana sayfasında GDB’ nin Web sitesinin kuruluşu ilk haftalarda yer almıştır.

8 BASIN YAYIN ARACIĞIYLA YAPILAN TANITIMLAR
Gazi Radyo 88.3’de GDB’ nin kuruluşu ve hizmetleri haber olarak verilmiştir. Canlı yayında GDB çalışanlarının katılımıyla GDB’ nin tanıtımı yapılmıştır. Gazi Üniversitesinin aylık haber bülteninde GDB çalışanlarıyla yapılan röportaj yayınlanmıştır. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinin yayınladığı gazetede GDB çalışanlarıyla yapılan röportaj yayınlanmıştır. Cumhuriyet Gazetesinin Gazi Özel ekinde GDB hakkında bilgi yayınlanmıştır. EĞİTİMLER Eğitim Fakültesi’nden sınıf öğrencisine “Gençlik Dönemi ve Sorunları, Üreme Organları Anatomisi, Gebeliğin Oluşumu, Gebelikten Korunma Yöntemleri, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve Korunma Yöntemleri” konularında eğitim seminerleri verilmiştir. MEDİKO VE GDB HİZMET TANITIM AFİŞLERİ GDB’ yi tanıtan afişler Mayıs ayında ayrıca yeni öğretim döneminde tüm fakültelere ve öğrencilerin yoğun olarak bir araya geldikleri mekanlara asılmıştır. Üniversiteye başlayacak öğrenciye gönderilen Mediko tanıtım kitapçığına GDB bilgisi eklenmiştir. Üniversiteye kayıt yaptıran 3500 öğrenciye GDB tanıtım broşürü verilmiştir. GDB tanıtım broşürlerinden 5000 adet bastırılarak tanıtım ve eğitim toplantılarının her birinde dağıtılmıştır. Tanıtım ve eğitim toplantılarında ayrıca bilgi broşürleri dağıtılmıştır. Proje tanıtım posterleri öğrencilerin yoğun olarak bir araya geldikleri mekanlara asılmıştır.

9 TEDAVİ VE SEVK İŞLEMLERİ
Sağlık Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Hastalıkları, Mikrobiyoloji ve Psikiyatri Uzmanı ile birlikte gereken vakalar için tetkik ve tedavi planlanabilmektedir. Sağlık Merkezi labaratuvarında CYBE tarama testleri yapılabilmektedir. İleri tetkik ve tedavi gerektiren durumlar için üniversite hastanesiyle Tıp Fakültesi Dekanı aracılığıyla koordinasyon sağlanabilmektedir. GDB DANIŞMANLIK / KLİNİK HİZMETLERİ Başvuran Kişi Sayısı: Kız 16 Erkek 4 Toplam : 20 kişi Başvuru Sayısı: Kız 18 Erkek 8 Toplam: 26 başvuru

10 PLANLANAN ETKİNLİKLER
Eğitim Fakültesine bağlı akademik personele tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir. Üniversiteye başlayan bütün öğrencileri kapsayacak tanıtım toplantısı programı planlanmaktadır. Gazi TV’de uygun şartlar sağlandığında GDB tanıtımının yapılması planlanmaktadır. Gazi Radyo’da Sağlık Merkezi personeli aracılığıyla programlar düzenlenecektir. Eğitim Fakültesi dışında isteyen fakültelere ve Hazırlık Birimine eğitim seminerleri düzenlenecektir.

11 SORUNLAR Bilgisayar kullanma konusunda sıkıntılar mevcuttur. Akran Eğiticileri sayısı yetersizdir. OLUMLU YÖNLER Rektör, Rektör Yardımcılığı, SKS Daire Başkanlığı, Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın “Gençlik Danışma Birimi”nin oluşturulması ve faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi konusunda maddi ve manevi tam destekleri olmuştur. Eğitime ve tanıtıma katılan öğrencilerin yapıcı yaklaşımları olmuştur. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ÖNERİLER GDB Hizmetlerinin sürmesi için ,SKS Daire Başkanlığının desteği sürmelidir. Sağlık konularında ve CS/ÜS konularında eğitim ekibi oluşturulmalıdır. Akran eğiticileri kazandırma çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır.


"Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları