Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJE TABANLI ÖĞRENME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJE TABANLI ÖĞRENME."— Sunum transkripti:

1 PROJE TABANLI ÖĞRENME

2 Teknolojinin Eğitim-Öğretime Katkıları
Teknolojiyi kullanmanın okul hayatımızdaki yararları: Öğretme-öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirir. Teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak daha hızlı ve kolaydır.

3 Teknolojinin Eğitim-Öğretime Katkıları
Ders anlatımında bilgisayar.projeksiyon cihazı, tv vb.gibi aletlerden yararlanılır. Görsel-işitsel zekaya sahip öğrencilerde olumlu etkileri vardır. Teknoloji becerileri gelişir.

4 Öğretmenin Rolü Öğrenme ortamlarında teknoloji kullanımı ile öğrencilere daha zengin öğrenme ortamları sunarak, ilgi uyandırmak.

5 Öğretmenin Rolü Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkan sağlamak. Öğrenciler ile iyi bir iletişim sağlayarak, öğrencilerin karşılaştıkları herhangi bir sorun karşısında duyarsız kalmadan, öğrencilerin sorunları hakkında yol gösterip çözüm önerileri sunmak

6 Öğrencinin Rolü Öğrenciler derste sürekli aktiftirler. Bireysel veya grup olarak çalışacaklar ve başkalarıyla birlikte çalışmayı öğrenecekler, Fakat aynı zamanda kendi öğrenmelerinden de sorumlu olacaklardır.Bilgiye ulaşma,problem çözme,bilginin işlenmesi ve sunulması gibi kazanımlar elde edecekler.

7 Ailelerin Rolü Teknolojinin daha çok bilgiye ulaşmada önemli olduğu vurgulanacak. Bu anlamda bilgisayar çalışmaları sırasında öğretmen ile sürekli iletişim içinde olunacak. Süreç içersinde desteğinizi ve cesaretlendirmenizi vermeniz önemli olacaktır.

8 HAZIRLAYANLAR: Savaş UÇAR Ayhan KURU Hakan BOZKURT


"PROJE TABANLI ÖĞRENME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları