Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.)."— Sunum transkripti:

1 Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.)

2 Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması
Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu ANI Yayıncılık

3 Okul Deneyimi -I-

4 Etkinlik 12 TEST HAZIRLAMA, PUANLAMA VE ANALİZ

5 Etkinlik 12 Uygulama öğretmeninizle görüşerek, staj okulunuzda alanınızda en son işlenmiş öğrenme alanlarından biriyle ilgili bazı öğrenci kazanımları konusundaki öğrenci öğrenmelerini sınamak için örnek test soruları üretiniz. Test soru tipi, sayısı, puanlaması, cevap anahtarının hazırlanması gibi konuları uygulama öğretmeninize danışarak şekillendiriniz.

6 Etkinlik 12 Test sorularınızın fakülte öğretim elemanınıza gönderiniz, öneriler ışığında test sorularına son şeklini veriniz. Test sorularınızın öğrencilerce cevaplanması için, uygulama okulu yetkilisi ve uygulama öğretmeninin onayı ile bunları kullanacak öğrenci sayısına göre çoğaltarak –en azından- sınıf içinden bir grup öğrenciye bunu uygulayınız. Test sonucu öğrencinin elde ettiği puansal başarıyı analiz ediniz.

7 Etkinlik 12 Testinize ve test maddelerine ilişkin şu analizleri içeren bir rapor hazırlayınız: Yığılma (merkezi eğilim) Değişkenlik (varyans) Test puanlarının geçerliği Test puanlarının güvenirliği Seçmeli tip soruların cevapları için madde analizi Maddelerin güçlüğü Maddelerin ayırıcılığı Çeldiricilerin (kullanılmışsa) işlerliği (Prof.Dr.Mustafa Ergün)

8 Etkinlik 12 Test sonuçlarınıza bakarak, raporunuzda, test uygulanan öğrencilerle ilgili şu soruları yanıtlamaya çalışınız Test sonuçları, test yaptığınız konudaki öğrenci kazanımları konusunda nasıl bir bilgi veriyor? Öğrenme eksikleri veya yanılgıları varsa, bu sonuçları (daha da) olumluya çevirmek için ne yapılabilir?


"Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları