Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞARI STRATEJİSİ KENDİNE GÜVEN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞARI STRATEJİSİ KENDİNE GÜVEN"— Sunum transkripti:

1 BAŞARI STRATEJİSİ KENDİNE GÜVEN

2 Bazı İnsanlar neden mutsuz, umutsuz ve başarısız?
KENDİNE İNANMAMA GÜÇLÜ HAYALLER KURAMAMA HAYALERİN PEŞİNDEN KOŞMAMA NEGATİF DÜŞÜNCELER

3 BAŞARMAK İÇİN, Kendisi için isteme, Kendine güvenme,
Sorumluluk alma, Kendine değer verme, Kendisiyle barışık olma. Hayallerini gerçekleştirmek için çaba sarf etmek şarttır…

4 BAŞARMAK İÇİN, “ İnanç, yapma gücünü harekete geçirir.”
Başaracağınıza inanmanız, kendinize güven duymanıza ve başarılı olmanıza neden olur.

5 BAŞARMAK İÇİN, Çalışmada ısrar şarttır,

6 BAŞARMAK İÇİN, Amaç ve hedefin net olması çok önemlidir.
Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Armut ağacı

7 BAŞARMAK İÇİN, Özgüven,

8 “Tüm düşlerimiz gerçekleşebilir, eğer onları kovalayabilecek cesareti kendimizde bulursak.” Walt Disney Walt Disney Bataklık üzerine müthiş bir eğlence merkezi kurma kararı alıyor. Para için bankaları dolaşıyor tam Banka dan kredi alabiliyor.

9 Bernard Shaw, yalnız beş yıl boyunca okula gitmiş olmasına rağmen, öylesine ünlü bir yazar olmuştur ki, 1925’ de Nobel Edebiyat Ödülü’ ne layık görülmüştür. İlk olarak, bir mağazanın muhasebe kayıtlarını tutmakla işe başlamış, sonra dört yıl süreyle veznedarlık yapmış. Bu arada yazarlıkla geçinmeye karar vermiş ve tam beş adet romanı artarda yazmış. Bunları İngiltere ve Amerika’ da ki yayın evlerine yollamış, hepsinden de ret cevabı almış; ama yinede ümitsizliğe kapılmamıştır. Kendini tiyatro eleştirmenliğine vermiş , onda da başarılı olamamıştır Denemelerinden vazgeçmeyerek, çalışmaya ve bu arada kendini geliştirmeye devam etmiş. Bu çabaları 21yıl süren Shaw, sonuçta bir dramaturg olarak tanınıp,ün kazanmıştır.

10 Esaretin bedeli filminde Tim Robins (Endy) kütüphaneye 6 yıl boyunca kitap almak için para istiyor 6. Yılın sonunda istediğini devlet dikkate alıyor. Ve ona 200 dolar para gönderiyorlar. ( her hafta bir mektup gönderiyor bu da 312 mektup eder.) Endy bundan sonra her hafta iki mektup birden göndermeye başlıyor. Ve onu 200 dolarlık çekle başlarından atamayacaklarını anlıyorlar 500 dolarlık bir çek daha gönderiyorlar.

11 * Wright Kardeşler’in uçağı keşfetmelerindeki yüreklilik ve kararlılıklarına ne demeli? Dört yıl boyunca, şiddetli rüzgarlara ve bir çok kazaya direnerek, dayanılmaz koşullarda projelerini tasarladılar, kurdular, denediler. Ya şöyle deselerdi: “Zor dostum, zor! Haydi eve gidip unutalım bunu.” Yaşamları pahasına, düşlerinin yolunu izleyerek uğraştıkları bisiklet işinden de olmuşlardı. Ya şöyle deselerdi: “İşimizden olmaya deymez.” O zaman dünyanın her yerini bu kadar ziyaret edebilir miydik?

12 Sylvester Stallone Artistlik bürosuna baş vurduğunda “Hey
Sylvester Stallone Artistlik bürosuna baş vurduğunda “Hey! Sen bizim tam aradığımız insansın. Hemen gel, sana bir filimde rol verelim.” mi dediler sanıyorsunuz? HAYIR. Sylvester başarıya ulaşıncaya kadar rol üstüne ret cevaplarına dayanma gücü gösterdi. O işe başladığında binden fazla ret cevabıyla karşılaştı. O Newyork’ ta bulabildiği tüm artistlik bürolarına baş vurdu ve hepsinden de HAYIR cevabı aldı. Fakat O; zorlamaya denemeye devam etti. Ve sonunda “Rocky” filmini yaptı. O bin kez hayır cevabı almasına rağmen, bin birinci kapıyı çalma cesaretini göstermiştir Siz ne kadar HAYIR cevabına dayana bilirsiniz?

13 BİR HİKAYE Bu, bir kartal yumurtası bulup onu kır tavuklarının yuvasına koyan genç bir Amerikan kızılderilisinin hikayesi Kartal yumurtadan çıkar civcivlere katılır. Tabii muhteşem renkleri, iri ve güçlü kanatlarıyla diğerlerinden farklıdır, ama diğer tavuklardan biri olduğuna inanarak büyür. Pislikleri eşeler, tohumları gagalar, gıdaklar, birkaç santim zıplayıp yeni bir şey gagalamak için kanatlarını döver . Çünkü tavuklar böyle yapıyordur Bir gün gökyüzüne bakar ve inanılmaz bir yetenekle yelken uçuşu yapan muhteşem bir kuş görür.”Ne güzel bir kuş ! Nedir bu? “ diye sorar. “O bir kartal, “ cevabını verir tavuklardan biri, “bütün kuşların reisi. Ama aklına getirmeye bile kalkma, asla onun gibi uçamazsın.” Sonunda kartal bir kır tavuğu olduğunu düşünerek yaşar- ölür.

14 Doğada gördüğü olumlu bir örnekten ilham alan 14
Doğada gördüğü olumlu bir örnekten ilham alan 14. Yüzyıl Moğol imparatoru Cengiz Han’ ın öyküsü oldukça ilginçtir Ordusu, güçlü bir düşman tarafından dağıtılmış. Düşman askerleri civarı gözden geçirirken, imparator terkedilmiş bir ağılda saklanıyormuş Orada yatar ve kendini umutsuz ve mahzun hissederken, bir karıncanın bir mısır tanesini dik bir duvarın diğer yanına taşımaya çalışmasını seyretmiş. Mısır tanesi, karıncadan daha büyükmüş. Karınca, taneyi duvarın üstüne tam altmış dokuz kez taşımaya çalışmış. Altmış dokuz kez geriye düşmüş. Yetmişinci denemesinde, mısır tanesini tepeden diğer tarafa itmiş Cengiz Han bağırarak ayağa sıçramış! O yılmaması gerektiğini anlamış. Kuvvetlerini toplamış ve düşmana savaş açmış. Sonunda imparatorluğu, Karadeniz’ den , yukarı Ganj nehrine kadar uzanmış.

15 Filler nasıl eğitiliyor biliyor musunuz?
Daha yavruyken, kalın bir zincirle hayvanın bacağı bir direğe bağlanıyor. Önceleri hayvan kaçmaya çalışıyor ama ne kadar uğraşırsa uğraşsın ne zinciri koparabiliyor ne de direği yerinden oynatabiliyor. Fil yavrusu ayağında zincirle büyüyor ve kaçamayacağını kabulleniyor. Özgürlük kavramını yitiriyor. İşte bu noktada ayağındaki zincir çözülüyor ve yerine konulan ince bir halatla birkaç santimetre boyunda tahtadan bir çubuğa bağlanıyor. Fil, bu koşullarda kolaylıkla kaçabilecek olmasına rağmen olduğu yerde kalıyor. Çünkü hâlâ var olduğunu sandığı zincirini asla kıramayacağına inanıyor. Çoğumuzun yaşamı da çocukluğumuzda koşullandığımız düşünce, duygu ve inanç kalıplarının esaretinde sürüyor. Olağanüstü yetenekleriniz, olağanüstü gücünüz var ve kullanılmayı bekliyor. Eğer yapabileceklerinizin hepsini yapmış olduğunuzu görebilseydiniz çok şaşırırdınız.

16 Gücünüzün ve yeteneklerinizin farkında olduğunuzda, kendinize olan inancınız da artacaktır.
Bu güçle dağları devirebilirsiniz. Her şey olup bittikten sonra, "Bunu ben de yapabilirdim" dedi adam. Oysa önceleri, "Yapamam" diyordu. Sonra, "Belki yapabilirim" demeye başladı. "Peki bir deneyeyim" noktasına geldiğinde, biri 'yapmıştı' bile. Çünkü yapan bir kişi, en başından yapabileceğine inanıyordu. Bir şeyi ancak 'yaparak' yapabilirsiniz, yapabileceğinizi düşünmek yetmez. Başarılı insan başarının bir günde oluşmayacağını bilir. Adım adım hedefe yaklaşır. Ve hedefin de ötesine geçer. Sizi olabileceğinizin en iyisi olmaktan, istediklerinize sahip olmaktan ve yapabileceklerinizden alıkoyan ne? Tembellik mi? Risk alma korkusu mu? Başarısızlık korkusu mu? Başarı korkusu mu? Tüm bu korkular daha başlamadan bizi bitirir.

17 "Yapamam" deyip yapabileceklerinizi engellemeyin
"Yapamam" deyip yapabileceklerinizi engellemeyin. Tek bir insan bile yapmak istediğinizi başarmışsa aynı güç sizde de var. Ne kadar hızlı koşabileceğinizi bilmek istiyorsanız, olimpiyatlarda en hızlı koşan insanı gözleyin, sokakta yürüyen insanı değil. Olimpiyat şampiyonu da bu başarıyı hak etmek için uzun süre kaslarını, bedenini, düşüncelerini eğitti. Ve yarıştan önce koçu motive edici sözler söyledi, değil mi? Binlerce tonu kaldırabileceği halde, gücünü bilmediği için tahta çubuğun esaretinde yaşayan fil gibi, kendinize empoze ettiğiniz sınırların farkında olun.

18 Başarı için başlamayı seçin...

19 HAYATTA BAŞARILI OLMAK İÇİN
KENDİNİZE GÜVENİN Kİ; BAŞKALARIDA SİZE GÜVENSİN… GÜVEN DOLU BİR YAŞAM TEMENNİSİYLE…….


"BAŞARI STRATEJİSİ KENDİNE GÜVEN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları