Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sayın Yetkili, Dünya çapında 124 ülkede aktif üyesi bulunan Junior Chamber International (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, JCI)’ın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sayın Yetkili, Dünya çapında 124 ülkede aktif üyesi bulunan Junior Chamber International (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, JCI)’ın."— Sunum transkripti:

1 sponsorluk dosyası www.jcikocaeli.org www.jciturkey.net www.jci.cc

2 Sayın Yetkili, Dünya çapında 124 ülkede aktif üyesi bulunan Junior Chamber International (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, JCI)’ın misyonu genç insanların pozitif değişim yaratmaları için gerekli olan; liderlik, sosyal sorumluluk ve girişimcilik özelliklerinin gelişmesine olanak tanımaktadır. Ülkemizde ilk kez 1987’de kuruluş faaliyetlerine başlanmış, 1989 yılında süreç tamamlanarak resmi statüsüne kavuşmuştur yılında Türkiye genelinde 20 şube Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul (İstanbul, Boğaziçi, Kadıköy, Bahçeşehir, Megapol ve Avrasya olmak üzere 6 şube), İzmir(İzmir ve Karşıyaka), İskenderun, Kocaeli, K.K.T.C. ve Samsun yanında 8 temsilcilik(Afyon, Bodrum, Çorlu, Elazığ, kayseri, Konya, Maltepe ve Sakarya) ile faaliyetlerine devam etmektedir. JCI Kocaeli JCI Kocaeli kurulması için ilk çalışmalar Mayıs 2008’de başlamış, temsilcilik sıfatı alındıktan sonra, 2009 Mart ayında Şubeleşme süreci tamamlanmıştır yılında gerçekleştirmiş olduğu projeler ile Türkiye’nin "En Başarılı Yeni Şube" ödülünü, Liderlik, Kariyer ve Girişimcilik Günleri projemiz ile "En İyi Bireysel Gelişim Programı" ödülü, Şube yönetiminde göstermiş olduğumuz basarı ile "JCI TÜRKİYE Şubeler için %100 Verimlilik Programı" ödülünü kazanmıştır Vereceğiniz destekle; Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında önemli bir adım atmış olacak ve kurumlarımız arası işbirliğini geliştireceğiniz gibi, gençlerimizin eğitimine, gelişmesine Liderlik alanındaki gelişimine ve pozitif değişimine önemli katkılar sağlamış olacaksınız. Saygılarımızla, Nail BAKİ Başkan, 2010

3 01 JCI Sponsorluk Dosyası jcinedir Junior Chamber International (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, JCI) üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan bir organizasyondur. 18-40 yaş arası genç girişimci ve profesyonellerin oluşturduğu, dünyada 123 ülkede 9000’den fazla şubede örgütlenmiş federatif yapıya sahip bir “Kariyer Geliştirme Organizasyonu”dur. Üyelerin kişisel becerilerini ve liderlik vasıflarını geliştirmesini, sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhunu kazanmasını, takım çalışması ve dayanışmasını ön plana alır. jcivizyonu Sosyal, siyasal ve iş dünyasında başarılı genç liderlerin dünya çapında tanınan kaynağı ve tüm dünyadaki genç lider ve girişimcilerin sesi olmak ana vizyonumuzdur. Liderden anlayışımız kişilerin yönetici, vizyon belirleyici, koç, eğitici, diplomat ve öğrenici rollerini bir arada yürütürken yarattığı sinerji ile diğerlerini motive ederek üst düzey sonuçlara ulaşılmasını sağlayan girişimcidir. Liderlerin toplumun her kısmında pozitif değişimi sağlayacağına inanıyoruz.

4 02 Jci faaliyet alanları – bireysel gelişim
JCI Sponsorluk Dosyası Jci faaliyet alanları – bireysel gelişim Her ay eğitim seminerleri düzenlemekte ve üyelerimizi eğitim vermeye teşvik etmekteyiz. Eğitimler toplum önünde konuşma, takım çalışması, münazara teknikleri, iletişim gibi üyelerimizin hem profesyonel hem de özel hayatlarında kullanabilecekleri becerileri kazandıracak konu başlıklarını içermektedir.

5 03 Jci faaliyet alanları – toplumsal faaliyetler
JCI Sponsorluk Dosyası Jci faaliyet alanları – toplumsal faaliyetler Toplumda pozitif değişimi sağlamayı kendine amaç edinmiş JCI’ın diğer bir çalışma alanı topluma katkıda bulunacak projelerdir. UNESCO ile ortak yürütülen “Round the Cape” (üniversitede okuyan gençlerin beklentileri ve yönlendirilmeleri ile ilgili proje), gençlerin sigara kullanmamalarını amaçlayan “JCI Against Youth Smoking” gibi uluslararası projelerin yanı sıra, her sene gerçekleştirilen, dallarında yaptıkları çalışmalarda en başarılı 10 Türk gencini ortaya çıkararak topluma kazandırmak ve çalışmalarını uluslararası platforma taşımak, ve bu organizasyonun örnek teşkil ederek gençleri yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz TOYP (“En Başarılı On Genç”) yarışmamız toplumsal içerikli projelerimizdir.

6 04 Jci faaliyet alanları – uluslararası ilişkiler
JCI Sponsorluk Dosyası Jci faaliyet alanları – uluslararası ilişkiler Junior Chamber’ın üyelerimize sunduğu diğer bir fırsat alanı ise dünyanın her yerinde üyelerini aynı sıcaklık ve ilgi ile karşılayacak diğer üyelere ulaşıyor olabilmesidir. Her yıl yapılan bölge ve dünya konferanslarında bizlerle ortak heyecanı paylaşan diğer binlerce JCI Üyesi ile gün boyu aynı salonda eğitim alıp, geleceği tartışıp, kalıcı arkadaşlıklar kurabilme fırsatımız ve iş imkanları yaratabilme imkanımız bulunmaktadır. Yani sınırsız dünya, sınırsız dostluklar.

7 05 Jci faaliyet alanları - yöneticilik
JCI Sponsorluk Dosyası Jci faaliyet alanları - yöneticilik JCI’ın yönetim prensipleri, bünye içinde yönetimde görev alan veya bir direktörlük sorumluluğunu taşıyan bütün üyelerimize yöneticilik konusunda iş hayatlarında belki hiçbir zaman sahip olamayacakları imkanları sunmaktadır. Hiyerarşik yaptırım anlayışının bulunmadığı bu organizasyon içinde fikirlerimizin diğer üyeleri ikna ederek ve takım ruhunu harekete geçirerek gerçekleşmesini sağlamak üyelerimize iş dünyasında faydalanabilecekleri eşsiz bir deneyim kazandırmaktadır. Ayrıca uluslararası boyutta temel atılan projelerde farklı kültürlerden oluşan takım çalışmalarında da kendinizi geliştirme fırsatınıız bulunmaktadır.

8 06 Jci faaliyet alanları – iş dünyası
JCI Sponsorluk Dosyası Jci faaliyet alanları – iş dünyası Son on yıl içinde giderek gelişerek günümüzde bir fırsat alanı halini alan beşinci faaliyet alanı ise uluslararası boyutta tüm JCI’ların üye olduğu International Business Work (IBN) sayesinde üyeler arasında ticaret ve iş ortaklığı yapılabilmektedir. Üyelerimizin yurt dışında veya içinde, National Business Network (NBN) ile, pazar arayışları, iş olanakları yaratma arzuları derneğimizin sunduğu verimli bağlantılarla daha geniş çaplı ve güvenilir standartlarda gelişmektedir. Ayrıca, her ay iş dünyasından değerli konuklar tecrübe ve başarıya giden yolda deneyimlerini bizlerle paylaşmaktadır. Halen internet aracılığı ile anında tüm üyelere ulaşabilecek imkanımız bulunmaktadır.

9 07 Jci üyelerine sundukları
JCI Sponsorluk Dosyası Jci üyelerine sundukları Sunduğumuz program, bir yetenek geliştirme aktiviteleri serisi olup, üyenin organizasyon içinde geçirdiği süre arttıkça derinleşen bir yapıya sahiptir. Üyelerimizin gelişimi için amacımız, temelde “yaparak öğrenme” felsefesi doğrultusunda, gerçek hayat ve gerçek zamanlama deneyimleriyle desteklenen somut bilgiler sunmaktır. JCI genel çevrede rekabet edebilir 3 avantaja sahiptir: JCI kişisel gelişimi “yaparak öğrenme” tarzında sağlar, JCI aktiviteleri uluslararası çerçevede gerçekleştirir, ve JCI tüm aktivitelerinde, her düzeydeki başarıyı taktir eder.

10 08 JCI Sponsorluk Dosyası Jci üye profili JCI üyelerinin ortak özelliği; takım çalışmasına yatkın, kendini yetiştirmek isteyen, gerek iş gerekse sosyal bazda uluslararası açılımı olan gençlerden oluşmasıdır. Hedeflediğimiz grubun gerçek demografisi şöyledir: JCI üyeliği, yaş arası tüm kadın ve erkekler Üyelerinin tamamına yakını üniversite mezunu Üyelerinin tamamı bir yabancı dil bilmekte, %50’si ikinci ve üçüncü yabancı dillerini de konuşmaktadır. Teknik /üstün vasıflara sahip, halen çalışmakta olan, İş sahibi veya profesyonel (özel veya resmi kurumda çalışan) İnsan yönetimi gerektiren bir pozisyonda veya yakında böyle bir pozisyonda olacak.

11 09 İşbirliğinde olduğu kuruluşlar United Nations Secretariat
JCI Sponsorluk Dosyası İşbirliğinde olduğu kuruluşlar United Nations Secretariat United Nations Children Fund (UNICEF) UN Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) UN Economic and Social Council (ECOSOC) Pan American Health Organization (PAHO) Conference of Non-Governmental Organizations (CONGO) UN Department of Public Information United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) Council of Europe International Chamber of Commerce (ICC) and World Chambers Federation Eurochambers Youth Business International (YBI) AIESEC International European Confederation of Junior Enterprises (JADE) L'Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe (AEGEE) Junior Achievement - Young Enterprises Careers In Europe ASTD FranklinCovey Executive Excellence

12 10 Yetiştirdiği liderler
JCI Sponsorluk Dosyası Yetiştirdiği liderler Kofi Annan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Richard M. Nixon, ABD 37. Başkanı Jaques Chirac, Fransa Başkanı Margaret Thatcher, İngiltere Başbakanı Prince Albert, Monako Prensi Bill William J.Clinton, ABD 42. Başkanı Albert Al Gore Jr., ABD Başkan Yardımcısı Dr. Walter Sheel, Almanya Başkanı Poul Schlüter, Danimarka Başbakanı Keizo Obuchi, Japonya Başkanı Yasuhiro Nakasone, Japonya Başkanı Shui-Bian Chen, Tayvan Başkanı Joseph Estrada, Filipinler Başkani Laurent Dona Fologo, Afrika Gazeteciler Birliği Kurucusu Gerald Ford, ABD Başkanı Lyndon B. Johnson, ABD Başkanı Valerie G. Estaing, Fransa Cumhurbaşkanı Willy De Clerk, AT Komisyon Başkanı

13 11 Proje Tanımı PROJE ADI: AKILLI PARK
JCI Sponsorluk Dosyası Proje Tanımı PROJE ADI: AKILLI PARK PROJE HEDEFİ: Proje kapsamında yapılacak faaliyetlerle, insanların dikkatinin hem geri dönüşüme hem de yenilenebilir enerjiye çekilmesi, toplumda farkındalık ve duyarlılık yaratılması, böylelikle kente ekonomik katkı sağlanması hedeflenmektedir. > Çevre bilincinin ve toplumsal farkındalığın arttırılması > Ülke ekonomisine katkı > Katı atıkların farklı amaçlarla tekrar kullanılması ve bu sayede çevre kirliliğinin azaltılması > Alternatif enerjiye dikkat çekilerek, kullanımının yaygınlaştırılması > Solar Atık Sanat Eserinin pozitif etkilerinin sürdürülebilirliğin sağlanması

14 12 JCI Sponsorluk Dosyası Proje Tanımı PROJENİN KISA AÇIKLAMASI: Gölcük Şirinköy Parkı, Çevre Parkı (Akıllı Park) olarak düzenlenecek, bu parkta atık malzemelerden yapılmış, güneş enerjisi ile çalışan bir “Solar Atık Sanat Eseri” gerçekleştirilecektir. Bu eserin yanı sıra parktaki banklardan, çevrenin aydınlatma sistemine kadar her şey çevre dostu olacaktır. Böylece geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji kullanımı teşviki ile ülke ekonomisine katkı sağlanmasının yanı sıra, Çevre Parkına yerleştirilecek bilgilendirme panolarıyla çevre konusunda insanlar bilinçlendirilecektir. PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ: Solar Atık Sanat Eseri, kalıcı bir sanat eseri olarak dizayn edilecektir. Bu sayede daha çok kişiye ulaşması hedeflenmektedir. Uzun süre ve sürekli halkla iç içe oluşu etkilerinin de sürekli olmasını sağlayacaktır. Bunların dışında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşılarak, çevre haftalarında ilköğretim okullarının gezi programlarına eserin bulunduğu alanın ziyareti konulacaktır.

15 13 Proje Tanımı PROJE ORTAKLARI : HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU
JCI Sponsorluk Dosyası Proje Tanımı PROJE ORTAKLARI : HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU ORTA VE DOĞU AVRUPA SOSYAL DÖNÜŞÜM PROGRAMI(MATRA) GÖLCÜK BELEDİYESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM KYÖD TEMA İZAYDAŞ ALAN MİMARLIK ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI AVRASYA İŞ ADAMLARI DERNERĞİ(ASİAD)

16 14 JCI Sponsorluk Dosyası Sponsorluk kapsamı – Akıllı Park

17 15 Sponsorluk – Resmi sponsorluk
JCI Sponsorluk Dosyası Sponsorluk – Resmi sponsorluk Resmi Sponsorların logoları/kırlangıç ve/veya bayrağı, JCI logosunun yanlarında yer alacaktır. Sponsorun logosu diğer sponsorların logoları veya isimleri ile birlikte aşağıda belirtilen biçimde kullanılacaktır. • e-Davetiyelerde • Basın duyurularında • Afişlerde • Basılı dokümanlarında • Web Sitesinde (link verilerek) • e-Bülteninde Kuruluş logosu ve tanıtım metni, Genel Kurul’a ilişkin “basın kitinin” içerisinde yer alacaktır.

18 16 Sponsorluk – Hizmet sponsorluk Basım Sponsorluğu Medya Sponsorluğu
JCI Sponsorluk Dosyası Sponsorluk – Hizmet sponsorluk Medya Sponsorluğu Konaklama Sponsorluğu Gala Yemeği Sponsorluğu Hediye Sponsorluğu Basım Sponsorluğu Hizmet sponsorlarının isimleri, diğer sponsorların logoları veya isimleri ile birlikte aşağıda belirtilen biçimde kullanılacaktır. e-Davetiyelerinde • Basın Duyurularında • Afişlerde • Basılı dokümanlarında • Web Sitesinde (link verilerek) • e-Bülteninde Kuruluş logosu ve tanıtım metni, ilgili “basın kitinin” içerisinde yer alacaktır.

19 17 Sponsorluk – Genel şartlar
JCI Sponsorluk Dosyası Sponsorluk – Genel şartlar Önerilen tanıtım faaliyetleri firmanın yazılı “sponsorluk teyidi” ile geçerlilik kazanır. Anlaşmadan önce hazırlanan faaliyetler ve basılı materyaller bu şartların dışında kalır. Sponsor temin edeceği (elektronik ortamda ya da hard-copy) logo, bilgi, görsel materyaller, promosyon materyalleri konularında JCI Kocaeli tarafından bildirilen teknik format ve son ulaşım tarihlerine uygun olarak temin eder. İletişim, JCI Kocaeli ve sponsor firmanın yetkili kılınan ve bu sözleşmede adı geçen birimlerince sürekli olarak yürütülür. Logo ve amblemler sponsorluk türleri olarak ayrılmış ve alfabetik sıralamaya konulmuş olarak yer alacaktır. Materyalin içerik ve formatına göre logo ya da sadece sponsor ismi yer alır. Kongre mekanında tanıtım koşulları altyapı ve program dikkate JCI Kocaeli tarafından belirlenir ve hazırlıklara zaman tanıyacak şekilde sponsora iletilir.

20 18 JCI Sponsorluk Dosyası Sponsorluk teyidi ……………………………………………………………………. olarak Kocaeli Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği “Akıllı Park” projesine sponsor olduğumuzu teyit ederiz. TARİH : …... / …... / 2010 İSİM : İMZA : ÜNVAN : Firmamız adına sponsorluk ilişkilerini yürütecek olan: İSİM : …………………………………… DEPARTMAN/ÜNVAN : …………………………………… TELEFON : ………………….……………….. FAKS : ……………….………………….. …………………………………… WEB ADRESİ : …………………..……………….

21 19 İletişim bilgileri JCI KOCAELİ ŞUBESİ www.jcikocaeli.org Nail Baki
JCI Sponsorluk Dosyası İletişim bilgileri JCI KOCAELİ ŞUBESİ Nail Baki JCI Kocaeli Başkan, 2010 Serdar Canbay Koordinatör / Akıllı Park, 2010 Mehmet Sımsıkı Genel Sekreter, 2010


"Sayın Yetkili, Dünya çapında 124 ülkede aktif üyesi bulunan Junior Chamber International (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, JCI)’ın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları