Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOLUNUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOLUNUM."— Sunum transkripti:

1 SOLUNUM

2 ÇALIŞKAN ÇİÇEKLER GRUBU
EMİNE AYDOĞDU NİDA ÜNLER CEREN AYVAZ NURAY BOĞAZ ASLIHAN KÜÇÜKBAKAR AYSEL SILA GENÇ

3 SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI
VEREM:Akciğer dokusunun iltihaplanması KABAKULAK:Kulak altı tükürük bezlerinin iltihaplanması KIZAMIK:Vücutta bağışıklık kazanırken kırmızı lekelerin oluşması SUÇİÇEGİ:Vücutta bağaşıklık kazanırken deride iz bırakan lekelerin oluşması. DİFTERİ:Yutağın iltihaplanması. NEZLE VE GRİP:Burun mukozasının iltihaplanması.

4

5 SOLUNUM SİSTEMİ ORGANLARI
BURUN:Koku alma duyusu organıdir. YUTAK:Ağız ve burunun arka tarafıdır.Soluk borusuyla yemek borusunun başlanğınç kısmıdır. SOLUK BORUSU:Yutaktan sonra gelir.Boynun ön tarafındadır.Üst üste dizilmiş kıkırdak parçalarından oluşur.

6 SOLUK ALIP VERME ORGANLARI
DİYAFRAM: Soluk alıp verme olayında görevli yapılardan biri diyaframdır. Diyafram, akciğerlerin çalışmasını destekleyen güçlü bir kastır. SOLUK ALMA: Diyafram, soluk aldığımız zaman kasılarak düzleşir ve akciğerlerin tabanını aşağıya doğru çeker. Bu sırada kaburgaların arasında bulunan kaslar kasılarak göğüs kafesinin genişlemesine yardımcı olur. Böylece akciğerler soluk borusundan gelen havayı içine alır.

7 SOLUK VERME:Diyafram ve kaburga kasları gevşediği anda göğüs kafesi daralır. Akciğerler eski hâline döner. Böylece akciğerlerdeki hava da dışarı çıkmış olur. Bu olay yandaki şekilde görülmektedir.

8


"SOLUNUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları