Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan"— Sunum transkripti:

1 Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Fatih Akkaya

2 Giyilebilir Bilişim Nedir?
Tenle temas edip bilgi işlem yapabilen cihazlar. Tenle tamas eden tüm teknolojilerin giyilebilir bilişim başlığında inceleyemeyiz çünkü giyilebilir bilişim olabilmesi için bir belleği ve işlemcisi olması gerekmektedir.

3 Giyilebilir Bilişimin Faydaları ve Zararları
Radyasyon Artan bilişim bağımlılığı Kaybedilen özel hayat gizliliği Erişilebilirlik Kolay iletişim Bir çok teknolojinin birleştirilmiş hali

4 Giyilebilir Bilişim Örnekleri
Akıllı Ayakkabı Google Glass Akıllı Kontak lensler Akıllı Saat Akıllı Ceket Kalp Kontrol Cihazları

5 Akıllı Ayakkabı Gün içerisinde ne kadar adım attığınızdan tutun boy ve kilo oranlarınızı öğrendikten sonra kalori hesabı bile yapabilen başarılı bir teknolojidir. Tam olarak bir üretime geçmediği için yaygınlaşmasından pek söz edemeyiz. Ama bu konuda en meşhurlarından birisi Nike firmasının üretmiş olduğu akıllı ayakkabıdır. Bu ayakkabının ismi ise Lunar TR+1.

6 Google Glass Bir çeşit kişisel asistan olarak tanımlaya bileceğimiz en ünlü giyilebilir bilişim araçlarından biri.

7 Akıllı Kontak Lensler Lens kullanımının ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat bu akıllı lensler biraz daha farklı bu tip lensler ile akıllı uygulamaların içerisinde kendinizi direkt olarak entegre edebiliyorsunuz. Oyun oynarken, dolaptan malzemeler alırken ve diğer eğlenceli – interaktif uygulamalarının içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz.

8 Akıllı Kontak Lensler (2)
Kendinden beklemeyeceğiniz bir başka bir tür ise diyabet düşmanı olan kontakt lensler. Nasıl oluyor bu diyebilirsiniz. Google ın ürettiği bu mekanik sistemi kullanarak kanınızdaki glukoz oranı yani basit bir dille şeker oranınızı ölçerek sizi uyarabiliyor. Böylelikle diyabet hastalarının en büyük tehlikesi olan şeker düzeyini kontrol altında tutarak sizin sağlık güvencenizi her daim yanınızda hissetmenizi sağlayacak.

9 Akıllı Saat Samsung, Apple,Google  ve  benzeri birçok markanın akıllı saat üzerinde çalışmalar yaptığı bilinmektedir. Akıllı saat ve akıllı telefon teknolojilerini birleştiren firmalar insan hayatında köklü değişiklikler yapacağa benziyor. 1,5 Ghz işlemci hızı, 8gb hafıza kapasiteleriyle bilgisayarın yerini alacağa benziyor.

10 Akıllı Ceket Sporcular için özel olarak üretilmiş bu ceket performans verilerine göre ışıklı bildirim yayıyor. Kollarında ve önünde çıkartılabilir aydınlatma taşıyan Glowfaster ceketin özellikle akşam yapılan sporlarda kullanılması öneriliyor. Bluetooth LE teknolojisi sayesinde kullanıcının belirlediği hedefe göre sabit veya yanıp sönen ışıklarla uyarı veriyor. Harici olarak takılabilecek kalp atış sensörü sayesinde GPS kaydı da tutabilen ceket suya ve rüzgara karşı dayanıklı.

11 Teşekkürler…


"Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları